Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, my se chystáme na rekonstrukci ne teda roubenky, ale prvorepublikové vilky, kolaudované 1924, taky jsme se zamilovali na první pohled. Chválím, že si na to zvete stavaře. Ono s tou rekonstrukcí jde taky o to do jakého stavu chcete domek dostat, jestli Vám to stačí víceméně jak to je a chcete třeba jen udělat to podkroví nebo jestli to chcete vzít z gruntu. Jinak samozřejmě budete muset udělat vodu, odpady a elektrinu v ostatních místnostech, vodu pozor na to možná i venku, dělala se v olovu a to je potřeba vyměnit. No a urcitě topení jestli nechcete topit lokálně v každé místnosti. Okna a střechu. Jde taky o to jestli je stavba památkově chráněná, to taky dost prodraží rekonstrukci a jak sikovní jste(kolik si zvládnete udělat sami).No a hlavně jaké máte na reko prostředky..
Jinak pokud stavar nenajde zásadní vady, tak bych do toho šla jestli jste se zamilovali, nevim jak jste na tom s financemi, ale na hlavu vám to nespadne a můžete dodělávat postupně.. ![]()
@ppalea my se hlavně bojíme toho aby nám to fakt za 2 roky nespadlo na hlavu
Máme 3 letého prcka. Co se týče financí. je to horší. udeme si brát hypotéku a musíme si pučit i na ty nejdůležitější věci co s etýče rekonstrukce. ![]()
Bojíme se těch trámů ![]()
No šikovní moc nejsme
Já vyrostla sice na vesnici ale jsem ženská
A přítel vyrůstal ve městě ale máme známé a rodinu která by nám s tím pomohla. A Přítel se rychle učí a je šikovný (doufám že i v tomto
)
JOjo opravdu jsme se zamilovali
Je to asi divný ale já jsem tam fakt šťastná a to jsme tam byli jen 3× na prohlídkách. Vůbec se mi odtamtud nechtělo a nejhorší je, že mi žádný jiný barák nevoní tak jako tahle kráska. Všechny domy s ní srovnávám a nejsou mi prostě dobrý. Někde jsem slyšela, že člověk si nevybírá dům ale dům si vybírá majitele a pokud je to pravda ta my jsme toho 100% důkazem. ![]()
JInak z 98 % jsme pro všechny blbci a blázni když do toho chceme jít. Ale není škoda aby tyhle krásný stavby zchátrali?
@ppalea Ohledně toho zda to není památkově chráněný, tak jsem četla hodně že pak na to ústav přispívá na tu rekonstrukci. prý jim jde o zachování těchto staveb atd.
A ještě k té rekonstrukci. Pod dřevěnou podlahou už je jen hlína a to musíme dát taky nějak do kupy ![]()
Majitel tu první místnost vybetonoval a na to dal normálně izolaci a dlažbu. Ale četli jsme že se tam musí udělat nějaké průduchy aby to dřevo dýchalo a nehnilo. Pak ještě obezdil ze vnitř heraklitem a normálně omítkou. říkal že tam nechal škvíry takže to dřevo dýchá ale na strop dal polystyren a to s eprý u dřevostaveb vyloženě nesmí. Tak si tajně přeji aby se tu někdo objevil který řešil stejný problémy jako my.
@daja87 píše:
JInak z 98 % jsme pro všechny blbci a blázni když do toho chceme jít. Ale není škoda aby tyhle krásný stavby zchátrali?
Já vám moc fandím ![]()
@meduzza Aspoň někdo
Děkujeme
![]()
Určitě sem dám vědět jak jsme dopadli s tím stavařem. ještě nevím přesně který den to bude. Ozve se nám dva dny do předu a zatím ještě nevolal.
@daja87 No nevím. Já s tím teda nemám zkušenost, ale jsem docela zvědavá, co ti řekne ten stavař. Už jen jak píšeš o těch podlahách. Ten dům nemá základy?
@RadkaCh Nemá. Tyhle domy se tak před 100 lety stavěli. Prostě na hlíně. ![]()
Máme roubenku, rekonstruují to rodiče, takže finance přesně nevím. Co se zatím dělalo: Pískovaly se místnosti, měnil se jeden shnilý trám ve zdi, měnilo se zvenku shnilé obložení na jedné zdi, částečně se měnila okna. To teda dělala firma. My jsme natírali a impregnovali zdi, brousili a natírali podlahy. Čeká nás střecha, ale ta ještě chvíli vydrží.
@daja87 domeček je moc krásný. Už na tech fotkách vypadá super.
@Fíková a myslíš že by jsi mohla aspoň zhruba ti cenu zjistit?
Střechu prý máme naštěstí dobrou ale komín je v hájí a musí se udělat nový
Rozumím ti, taky jsme to tak měli, láska na první pohled a od té doby jen premýslím co si kde uděláme a už aby to bylo..
Ale u nás to bude tak minimálně na rok, máme domek v původním stavu, takže velká investice..
Co se týká těch trámů, to si určitě v případě potřeby nebudetě dělat sami, nejlepší budeš mít zkontaktovat nějakou firmu co se zabívá dřevostavbami, ty ti poradi urcite nejlip na co si dat pozor a mohli by ti to i zkouknout.. Máte v plánu to odkrývat to zdivo a nechat pohledové to dřevo pod tím?
Zdravím všechny milovníky těchto krásných staveb

Ráda bych zde našla lidičky, kteří šli do rekonstrukce staré roubenky.
Co vše Vás čekalo, jak probíhala rekonstrukce, co vše jste museli rekonstruovat, na kolik Vás to zhruba vyšlo a jak jste spokojení?
Máme s přítelem vyhlédnutou roubenku. Doslova jsme se do ní zamilovali. Ale stále nás před rozhodnutím brzdí strach z toho co nás vlastně čeká. Tento týden se na ní přijede podívat stavař, tak uvidíme co nám řekne. U nás je problém to, že roubenka je celá nahozená takže se nedostaneme k trámům aychom viděli jak na tom jsou
Posílám odkaz na tu naši : http://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/chalupa/zeretice-zeretice-/4056539228#img=0&fullscreen=false
Budu ráda za všechny rady, tipy a triky
Odkaz asi nefunguje tak hodím foto
Jen pár info o domku : Majitel za ní chce 750 tis., místnost kde by měl být obyvák je po kompletní rekonstrukci, zbylé místnosti v původním ale dobrém stavu. je tam vlastní vrtaná studna, obrovská stodola a zděná dílna ze které by se dal udělat další pokoj. Pozemek je menší ale pro nás je akorát. Nechceme tam pěstovat žádné plodiny
Už jsme tam měli topenáře aby nám řekl odhadem s jakou cenou máme počítat a říkal nám kompletní topení s radiátory, kotlem, rozvody cca 50-60 tis. počítá se to počet radiátorů krát 10 tis. My budeme mít 5 raiátorů + žebřík v koupelně. El. je tam zánovní a v těch původních místnostech by se měla udělat nová(prý když už budeme kopat a bourat abychom to vzali při jednom )
Měnili jste třeba trámy v obvodových z
dech? Na kolik Vás to přišlo a dělali jste si to sami nebo s firmou?