Rekonstrukce 100 let staré roubenky

daja87
2.12.14 20:18

Rekonstrukce 100 let staré roubenky

Zdravím všechny milovníky těchto krásných staveb :srdce:
Ráda bych zde našla lidičky, kteří šli do rekonstrukce staré roubenky.
Co vše Vás čekalo, jak probíhala rekonstrukce, co vše jste museli rekonstruovat, na kolik Vás to zhruba vyšlo a jak jste spokojení? :)
Máme s přítelem vyhlédnutou roubenku. Doslova jsme se do ní zamilovali. Ale stále nás před rozhodnutím brzdí strach z toho co nás vlastně čeká. Tento týden se na ní přijede podívat stavař, tak uvidíme co nám řekne. U nás je problém to, že roubenka je celá nahozená takže se nedostaneme k trámům aychom viděli jak na tom jsou :zed:
Posílám odkaz na tu naši : http://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/chalupa/zeretice-zeretice-/4056539228#img=0&fullscreen=false

Budu ráda za všechny rady, tipy a triky :kytka:

Odkaz asi nefunguje tak hodím foto :)

Jen pár info o domku : Majitel za ní chce 750 tis., místnost kde by měl být obyvák je po kompletní rekonstrukci, zbylé místnosti v původním ale dobrém stavu. je tam vlastní vrtaná studna, obrovská stodola a zděná dílna ze které by se dal udělat další pokoj. Pozemek je menší ale pro nás je akorát. Nechceme tam pěstovat žádné plodiny :)
Už jsme tam měli topenáře aby nám řekl odhadem s jakou cenou máme počítat a říkal nám kompletní topení s radiátory, kotlem, rozvody cca 50-60 tis. počítá se to počet radiátorů krát 10 tis. My budeme mít 5 raiátorů + žebřík v koupelně. El. je tam zánovní a v těch původních místnostech by se měla udělat nová(prý když už budeme kopat a bourat abychom to vzali při jednom )
Měnili jste třeba trámy v obvodových z
dech? Na kolik Vás to přišlo a dělali jste si to sami nebo s firmou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12003
2.12.14 20:39

Ahoj, my se chystáme na rekonstrukci ne teda roubenky, ale prvorepublikové vilky, kolaudované 1924, taky jsme se zamilovali na první pohled. Chválím, že si na to zvete stavaře. Ono s tou rekonstrukcí jde taky o to do jakého stavu chcete domek dostat, jestli Vám to stačí víceméně jak to je a chcete třeba jen udělat to podkroví nebo jestli to chcete vzít z gruntu. Jinak samozřejmě budete muset udělat vodu, odpady a elektrinu v ostatních místnostech, vodu pozor na to možná i venku, dělala se v olovu a to je potřeba vyměnit. No a urcitě topení jestli nechcete topit lokálně v každé místnosti. Okna a střechu. Jde taky o to jestli je stavba památkově chráněná, to taky dost prodraží rekonstrukci a jak sikovní jste(kolik si zvládnete udělat sami).No a hlavně jaké máte na reko prostředky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
2.12.14 20:43

Jinak pokud stavar nenajde zásadní vady, tak bych do toho šla jestli jste se zamilovali, nevim jak jste na tom s financemi, ale na hlavu vám to nespadne a můžete dodělávat postupně.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daja87
2.12.14 20:50

@ppalea my se hlavně bojíme toho aby nám to fakt za 2 roky nespadlo na hlavu :lol: Máme 3 letého prcka. Co se týče financí. je to horší. udeme si brát hypotéku a musíme si pučit i na ty nejdůležitější věci co s etýče rekonstrukce. :(
Bojíme se těch trámů :(

No šikovní moc nejsme :lol: Já vyrostla sice na vesnici ale jsem ženská :lol: A přítel vyrůstal ve městě ale máme známé a rodinu která by nám s tím pomohla. A Přítel se rychle učí a je šikovný (doufám že i v tomto :lol: )
JOjo opravdu jsme se zamilovali :srdce: Je to asi divný ale já jsem tam fakt šťastná a to jsme tam byli jen 3× na prohlídkách. Vůbec se mi odtamtud nechtělo a nejhorší je, že mi žádný jiný barák nevoní tak jako tahle kráska. Všechny domy s ní srovnávám a nejsou mi prostě dobrý. Někde jsem slyšela, že člověk si nevybírá dům ale dům si vybírá majitele a pokud je to pravda ta my jsme toho 100% důkazem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
daja87
2.12.14 20:51

JInak z 98 % jsme pro všechny blbci a blázni když do toho chceme jít. Ale není škoda aby tyhle krásný stavby zchátrali?

• Citovat
  • Upravit
daja87
2.12.14 20:57

@ppalea Ohledně toho zda to není památkově chráněný, tak jsem četla hodně že pak na to ústav přispívá na tu rekonstrukci. prý jim jde o zachování těchto staveb atd.

A ještě k té rekonstrukci. Pod dřevěnou podlahou už je jen hlína a to musíme dát taky nějak do kupy :(
Majitel tu první místnost vybetonoval a na to dal normálně izolaci a dlažbu. Ale četli jsme že se tam musí udělat nějaké průduchy aby to dřevo dýchalo a nehnilo. Pak ještě obezdil ze vnitř heraklitem a normálně omítkou. říkal že tam nechal škvíry takže to dřevo dýchá ale na strop dal polystyren a to s eprý u dřevostaveb vyloženě nesmí. Tak si tajně přeji aby se tu někdo objevil který řešil stejný problémy jako my.

• Citovat
  • Upravit
10141
2.12.14 20:57
@daja87 píše:
JInak z 98 % jsme pro všechny blbci a blázni když do toho chceme jít. Ale není škoda aby tyhle krásný stavby zchátrali?

Já vám moc fandím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daja87
2.12.14 21:00

@meduzza Aspoň někdo :lol: Děkujeme :srdce: :*

Určitě sem dám vědět jak jsme dopadli s tím stavařem. ještě nevím přesně který den to bude. Ozve se nám dva dny do předu a zatím ještě nevolal.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
2.12.14 21:03

@daja87 No nevím. Já s tím teda nemám zkušenost, ale jsem docela zvědavá, co ti řekne ten stavař. Už jen jak píšeš o těch podlahách. Ten dům nemá základy?

• Citovat
  • Upravit
daja87
2.12.14 21:05

@RadkaCh Nemá. Tyhle domy se tak před 100 lety stavěli. Prostě na hlíně. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
daja87
2.12.14 21:05

@RadkaCh Na toho stavaře jsme taky fakt moc zvědavý :think:

• Citovat
  • Upravit
7744
2.12.14 21:09

Máme roubenku, rekonstruují to rodiče, takže finance přesně nevím. Co se zatím dělalo: Pískovaly se místnosti, měnil se jeden shnilý trám ve zdi, měnilo se zvenku shnilé obložení na jedné zdi, částečně se měnila okna. To teda dělala firma. My jsme natírali a impregnovali zdi, brousili a natírali podlahy. Čeká nás střecha, ale ta ještě chvíli vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
2.12.14 21:11

@daja87 domeček je moc krásný. Už na tech fotkách vypadá super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daja87

@Fíková a myslíš že by jsi mohla aspoň zhruba ti cenu zjistit?
Střechu prý máme naštěstí dobrou ale komín je v hájí a musí se udělat nový

• Citovat
  • Upravit
12003

Rozumím ti, taky jsme to tak měli, láska na první pohled a od té doby jen premýslím co si kde uděláme a už aby to bylo.. :) Ale u nás to bude tak minimálně na rok, máme domek v původním stavu, takže velká investice..

Co se týká těch trámů, to si určitě v případě potřeby nebudetě dělat sami, nejlepší budeš mít zkontaktovat nějakou firmu co se zabívá dřevostavbami, ty ti poradi urcite nejlip na co si dat pozor a mohli by ti to i zkouknout.. Máte v plánu to odkrývat to zdivo a nechat pohledové to dřevo pod tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí