2týdenní miminko má rýmu

447
26.1.15 19:48

Miminko dva týdny má rýmu

Ahoj holky
jsme máme s přítelem oba rýmu a chytla to i naše dvoutýdenní holčička, volala jsem doktorce a ta mi řekla, že máme odsavat odsavačkou na vysavač, tak to delame kazdou chvilku, potom ji ušnítkem vytírame nos kapkama do nosu pro miminka a to je všechno.

Chci se zeptat jak se mám starat o miminko aby co nejdřív byla v porádku? mám ji držet v teple? Má mikinu a zavinovačku. A co jeste můžu udelat proto aby byla co nejdřív zdravá? Teplotu má 35,8.

Jak se tedy mám co nejlíp o miminko postarat díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.1.15 19:54

@Ga Briela nic extra, odsávej /ale zase né extrémně/, 2× denně vytřít nosík, nic víc. A choď ven, bude se jí líp dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536

Když jsem měla tak malé miminko a byla jsem nastydlá nosila jsem roušku a nikdy jsem ho nenakazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204

Moje malá taky trpí na rýmu a co pomáhá:
před i po odsávání kapičky Libenar, malou spíš víc obléct a větrat, dát jí v postýlce do zvýšené polohy, zvlhčovat vzduch(vlhký stan), nepřetápět, chodit hodně ven na procházky a ono to přejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
26.1.15 20:00

@renda81 na to se asi zakladatelka neptala :lol:

@Ga Briela když nemá teplotu, ber ji fakt ven, zababuchej ji do kočárku a vyjedte…vážně se ji bude lépe dýchat…jinak s tím odsáváním bacha, moc často se to dělat nemá…zbytečně se ji to pořád tvoří…nám radila mudra odsávat jen když opravdu slyším že se ji špatně dýchá…já odsávám jen velkou rýmu ( husté hleny )… se zbytkem se popere sama…stříkáme mořskou vodu a zvlhčuji vzduch ;)

• Citovat
  • Upravit
447
26.1.15 20:14

@Nicolink prosím tě a jak se zvlhčuje ten vzduch? a mám ji víc oblékat? trošku se potí… a je normalní že má teplotu 35,8?? a má teprve dva týdny jeste sme venku nebyli navíc tam je dost zima ja si asi netroufnu ji vzit ven… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.15 20:20

@Ga Briela proč se s ní bojíš ven? nabalit, šupnout do fusaku a hurá :think: nemusíš tam být půl dne, půlhodina stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.1.15 20:27

Ta teplota je nízká, nemáš špatný teploměr třeba? měla by mít minimálně 36. jinak chodit ven, a občas odsávat, jak poradily holky. pokud je to průhledný. nebo světle zelený, tak to bude dobrý..horší jsou svítivě zelený nebo žlutý soplíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
26.1.15 20:41

@Ga Briela házím přes postýlku mokrý ručník ;) dávám to spíš přes roh postýlky radši ale..ne přímo nad hlavu…někde jsem četla že teplota od 35,8 je normální :nevim: já takovou taky malé běžně naměřím :nevim: nepříjde mi na tom nic divnýho…a ven ji vezmi… udělá jí to dobře

• Citovat
  • Upravit
1204
26.1.15 20:57

@Ga Briela Jen jí vezmi ven, žádná extrémní zima není, pořádně jí oblékni, šoupni do fusaku a uvidíš jak se jí bude lépe dýchat. Jinak vzduch jde ještě zvlhčit přehozením mokrého ručníku přes radiátor, nebo případně koupit zvlhčovač vzduchu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
26.1.15 21:38
@Ga Briela píše:
Ahoj holky
jsme máme s přítelem oba rýmu a chytla to i naše dvoutýdenní holčička, volala jsem doktorce a ta mi řekla, že máme odsavat odsavačkou na vysavač, tak to delame kazdou chvilku, potom ji ušnítkem vytírame nos kapkama do nosu pro miminka a to je všechno.

Chci se zeptat jak se mám starat o miminko aby co nejdřív byla v porádku? mám ji držet v teple? Má mikinu a zavinovačku. A co jeste můžu udelat proto aby byla co nejdřív zdravá? Teplotu má 35,8.

Jak se tedy mám co nejlíp o miminko postarat díky za rady.

Každou chvilku to rozhodně nedělejte :roll: až když je třeba. Já bych nevytírala tak malému miminu nos kapkami, zaměřila bych se na příjem tekutin. Souhlasím s přiměřeným větráním i s procházkami. Taky sušení prádla v ložnici a přehozené mokré pleny. Oblékala bych normálně a přehodila bych dečku. Záleží jak máte doma teplo. Teplota se mi zdá ok, tu můžeš kdykoliv přeměřit. Většinou k večeru stoupá a myslím, že do 6 týdne se neodečítá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
26.1.15 22:41

@martina.se dik za odpoved jeste se chci zeptat jak se muzu zbavit rymy já, kdyz mam sestinedelí takze nemuzu do vany a kojim, takze barsjake kapky nemuzu diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.1.15 06:29

@Ga Briela já si kapala ten dětský nasivin - ten sam, co jsem používala pro mládě.. U nás se vesele smrká a prská už téměř půl roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
27.1.15 09:35

@martina.se pul roku? a neni to nebezpecne? ja prave zacinam chytat paniku mala ma twprve dva tydny a uz ma rymu tedsem ji namerila tricet sest.osm su na mob nejdou mi cisla. mam o ni hrozny strach doktorka akorat rekla odhlenovat to je vsechno :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
27.1.15 09:56

@Ga Briela Ahojky! Zdravím! :mavam: Vůbec se nenervuj, mladší byl také pořád samá rýma od miminka, jak to tahal starší ze školky. Dítě nemá teplotu, rýma není nic!!! :hug:

Jinak jak radí holky, s tím odsáváním to nepřehánět! Myslím, žes nepsala, jak hroznou má rýmu a hlavně tu barvu soplíků. Jestli spíš průhlednou nebo žlutou/zelenou? Já nedám dopustit na nasivin - existuje i pro kojence. Oploští podrážděné sliznice, čímž se uvolní nos a přestanou téct soplíky. Pak nebudeš muset tolik odsávat. ;) Většinou jsem odsávala před kojením + kápla, aby mohlo dítě sát. Ten nasivin udrží průchodný nos třeba 5-6 hodin, takže co 2 kojení. Jinak stříkat slanou vodu.

Co s oblečením - neměla by býz zpocená!!! Pokud se potí, uber. Ven bych šla, jak radí holky. V korbičce jí bude dobře.

Co se týče zvlhčovače, můj muž je technik. Máme několik měřáků vlhkosti, je třeba na meteostanici, nebo digi teploměru - nemáte ji??? Zjistili jsme, že aby se vlhkost v zimě vyšplhala v topné sezoně přes těch 50%, musí se v místnosti vyvařut několik koncic vody. Ono se to totiž vsákne i do zdí atd. Takže jsme dali do místnosti rychlovarnou konvici a nechali ji tam otevřenou vařit. Pak jsme ale pořídili stejně zvlhčovač, ono se to s dětmi hodí. ;-)

Držím palce a nešil! :kytka: Jo a jak psaly holky, nasivin si také kápni! Já bych volila vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí