Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám doma měsíčního chlapečka a je mu pořád zima a to doma máme cca 23'25stupnu. jak prebaluji má husinu a drkoce. Na koupání máme ještě tepleji.
Máte to někdo taky tak. Představa ze budeme mít doma kolem 20 si nedovedu představit.
Nebýt toho smajlíku tak trochu morbidní název
![]()
jak víš že mu je pořád zima? má studené nožičky?
edit. neumím číst… no to je divné s tou husinou ![]()
Příspěvek upraven 25.01.15 v 21:47
Nejspolehlivějším ukazatelem je podle odborníků oblast za krčkem, nemá být ani studená, ani zpocená.
Máme doma 22st a holkám je fajn, mladší(6měs) stačí tepláky, ponožky a body s dl. rukávem
Příspěvek upraven 25.01.15 v 21:49
Ano nožičky, ručičky. Jak ma plinu dole, tak mu naskočí na telicku husí kůže…prostě zima.
Proto ten smajlik radsi☺
@Foxisssss píše: Nejspolehlivějším ukazatelem je podle odborníků oblast za krčkem, nemá být ani studená, ani zpocená.
opravdu? dobré vědět, děkuji… já jsem vždy na prášky když má studený nos ![]()
Bobek malý
No snad si zvykne, ještě je mic „čerstvý“. Postupně bych asi začala trošku otužovat. Ale můj mladší syn byl taky jako úplně prtě docela zmrzlý. Teď pro změnu nejraději lozí nahatý a oblečení se snaží servat.
@Pajoš chladnější nožičky a ručičky jsou normální… ještě se pořádně neprokrvují… dala bych mimi do zavinovačky…
Zkus si nahřát plínku a na něho ho položit při přebalování
<3
My máme doma 23° a teď jsem si chvíli sedla k televizi a normálně se do mě dává zima a to ani nemám nahej zadek. Jsem prostě zimomřivá, takže mě by to u měsíčního prcka ani nijak nezarazilo.
@Pajoš posledního synka jsem rodila v létě do parných dní. V šestinedělí mu byla zima při přebalování a koupání, pokud rtuť teploměru v místnosti neukazovala 28 stupňů. Jednoduše jsem to řešila tak, že jsem na přebalování a koupání v koupelně topila přímotopem i v červenci. Na koupání vodu trošku teplejší, než se doporučuje. On jinak ječel zimou. Svlékání nesnášel. Spát můžete spolu v posteli, ať ho hřeješ.
Kolik váží? Já měla taky prďolku, donošenou, ale maličkou, 2800 g při narození. První týdny byla taky pořád jak preclík. Přešlo to, jak povyrostla (po šestinedělí? cca?)
Jestli je mu to extra nepříjemné, pustit na něj při přebalování fén? To jsem dělala po koupání, oba řvali jako tuři, při tomhle se zklidnili teplem a zvukem fénu.
Synátor byl taky zmrzlinka. Takže jsem u koupaní přitápěla přímotopem, stejně jako jsem přebalovala v koupelně kde se udržovalo největší teplo - a stejně měl často modré rty a drkotal. Když byl třeba v obýváku tak jsem ho měla oblečeného a daného do zavinovačky a to mu teplotně vyhovovalo. Později to samo přešlo a dneska je i celkem otužilý, nemocný byl jednou takže imunitu má dobrou
(přitopila bych, otužování má smysl až u mnohem starších dětí)