Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj dámy..potřebovala bych poradit..už měsíc má syn červené kulky a pod kulkami, občas ho to svědí, myslela jsem nejdřív že se jedná o alergickou reakci (o svátkách jsme zapomněli krém u babičky a mezi svátky jsem ho nesehnala),ale nelepšilo se to ani když jsem vynechala a vrátila se zpátky k našemu ověřenému..Zkoušela jsem Imazol, větrat, vyměnit plínky, koupele z řapíku..Vyvrcholilo to prasklinou a neustálým nočním buzením..Pediatr nám dal Bactroban a Imacort krém..asi 5 dní se to zlepšovalo a pak se to najednou zase zhoršilo..Byla jsem tam znovu po 10-ti dnech a dala nám znovu Bactroban plus antimykotickou mast a vzoreček Cannabioxu e..Koupila jsem hypermangan a tak nějak střídám všechno..mám pocit, že to od včera má trošku lepší, ale je mi ho hrozně líto, tahá si za něj asi jak ho svědí a mně už nenapadá jak mu pomoct..Na noc mu dám fenistil aby se v klidu vyspal, ale to přece nejde do nekonečna..Rostou mu stoličky, myslím, že se mu to špatně hojí i díky tomu, ale přece jen mně to nedá..Nemáte někdo zkušenost? Nebo nějaké tipy? Díky
Ja na vse pouzivam sudokrem je fakt super taky sem mela syna hrozne olezleho ale behem tydne bylo pomalu pryc a jeste sem davala suchy pudr at to nemokva
@Leniczka23 klukovi se teď udělalo to samé, ale stačily 3 dny s imazolem a je to dobré
dr ještě radila omývat černým čajem.
@zouzelin To mi řikala máma taky, ten suchý pudr..já to zkusim..děkuju za odpověď..
@martina.se Tý jo to máte fajn, Imazol ani prd..Černý čaj by mně nenapadl..zkoušela jsem jen řapík no..díky..
@Leniczka23 tak snad aspoň to zabere
ten jsem pro změnu nezkoušela já ![]()
To mi přijde jak kvasinky, zkus koupit mast Fungicidin, je to zázrak ![]()
Tak nám když se udělali červený flíčky na kuličkách, tak mi dr. řekla dávat na to obklady z heřmánku, nechat chvíli větrat a pak jsem mazala bepanthenem. Do týdne byl klid..
@Maky.p Ten mažu od včera..tak uvidíme..
@Pemi89 Bepanthen nic..heřmánek zkusim s tim černym čajem..
díky
@Leniczka23 - pokud to jsou kvasinky a mažeš ten Fungicidin, tak do jednoho dvou dnů už je vidět malé zlepšení, zabírá opravdu rychle. Tak ať to má brzy pryč!
@Maky.p Mám pocit, že to má trošičku lepší, tak uvidím ráno..Děkuju!