Děti brzo po sobě

13
23.1.15 13:06

Mám mít druhé dítě?

Ahoj. Potřebuju se někomu svěřit. Čekáme druhé dítě…je to teprve v začátku-8týden. Když se to malé narodí, bude malé 27měs. a mně se to zdá nějak brzo po sobě. Abych pravdu řekla, druhé dítě jsme chtěli, ale plánovali až později! Bojím se, že to bude asi hukot, že jsou takto brzo od sebe! Nebo nejsou..? Vím, že 1,5roku je opravdu brzo, ale dva a více roku, s tím nemám zkušenosti. Nechci být posera, mám obavy, jak to zvládneme! Má někdo s tímto věkovým rozdílem zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
23.1.15 13:08

Nechapu otazku v navzu diskuse; tehotna snad uz jsi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa
23.1.15 13:09

8. týden ti připadá začátek aby sis ještě rozmýšlela jestli ho máš mít nebo ne? To je snad vtip :roll: Když neplánuješ tak se máš chránit. Je mi zle… a ještě si dáš svoje dítě do profilovky aby vás každý poznal :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
6806
23.1.15 13:09

@Andysekk
No vypada to, ze ho mit budes, kdyz jsi tehotna, ne? Uvodni dotaz timto nechapu, na potrat snad nepujdes.
Odstup deti mam mensi, jde to, nekdy ficak, ale zlaticka bych nedala, samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.15 13:10

@Andysekk Tak teď už s tím stejně nic nenaděláš :P Užívej si relativního klidu, než ti to začne, ale zas na druhou stranu, až pominou ty miminkovsky a batolecí léta, děti si krásně vyhrají. Čím blíže k sobě mají věkově, tím líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
23.1.15 13:11

Není to brzo, já mam deti od sebe 20 měsíců a neměnila bych :-) navíc už těhotná jsi a druhé dítě chceš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
23.1.15 13:12

Podle mne neni zadny vekovy rozdil idealni. Zahul je to vzdycky. Podle mne si nevyberes.
Pochopila jsem to spravne, ze kvuli takove banalite, jakou je vekovy rozdil, uvazujes nad potratem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa
23.1.15 13:13
@Black Cat píše:
Podle mne neni zadny vekovy rozdil idealni. Zahul je to vzdycky. Podle mne si nevyberes.
Pochopila jsem to spravne, ze kvuli takove banalite, jakou je vekovy rozdil, uvazujes nad potratem?

jak jinak to máme pochopit když se ptá jestli ho má mít? Jestli to chápu špatně tak se omlouvám :think:

• Citovat
  • Upravit
16245
23.1.15 13:13

Nepochopila jsem otázku v nadpisu. Nebo zvažuje s zds dítě mít nebo nemít i když jsi už těhotna?

Mám kluky od sebe 25m a neměnila bych. Mezi nima bylo jedno nepdarene těhotenství a to by byly deti od sebe 22-23m…
Klukům je ted 2r9m a 8m a nemuzu si ztezovat. Naopak mi pripada ze se dvouma je to mnohem lepší než když jsem mela jen jedno. Rozdílu bych se nebala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.15 13:14

Trošku pozdě se ptát…Příště nejdřív přemýšlej, pak pořizuj…
Už první věta po nadpisu mě naštvala - mám mít druhé dítě/jsem těhotná…
Néé, dej ho k adopci…
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.1.15 13:14

Nepříjde mi, že by to bylo moc brzy po sobě, děti k sobě alespoň budou mít blíž. Já mám holky přesně rok a půl po sobě a dalo se to také zvládnou. To spíš když máš děti dál od sebe, tak máš dva jedináčky. A myslím, že když už jsi těhotná, tak už já osobně bych to neřešila, nedokázala bych jít kvůli takové věci na potrat, protože dítě je podle mě „dar“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
23.1.15 13:15

Gratuluju k těhotenství!!! Máš štěstí, víš kolik žen Ti závidí, když snadno otěhotníš!!! všechno zvládneš, já mám děti od sebe 17 měsíců a super!!Sourozenci věkově od sebe víc jak 4 roky už jsou jako 2 jedináčci, to bych nechtěla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
23.1.15 13:15

A když ti tady sto ženských napíše, že to brzy po sobě je a rozhodně dítě nemít, tak půjdeš na potrat?
Ano, bude to hukot, ale za pár let nebudete muset řešit, jaký program vymyslet pro puberťáka a batole, aby se ani jedno dítě nenudilo, za mě čím menší věkový odstup tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
23.1.15 13:16

@Andysekk
nezlob se, ale těhotná už jsi, navíc v 8.týdnu. Tvá otázka, zda mít dítě je trochu morbidní 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
23.1.15 13:16

@Andysekk určite to zvladnes, jako všichni. Holčička ti bude pomáhat, uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí