Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Chci se zeptat zda-li mate taky nektera stejny problem jako ja.
Uz od narozeni kdyz mi mala usne tak vydava takove jakoby narikani obcas pazvuky.
Ted kdyz ji je 6. tydnu tak se stupnuje.
Vsimla jsem si ze miva obcas takovy maly cuk v leve rucicce.
Dekuju
Nee, prvni jsem si myslela jestli neni nemocna ale vse v poradku.
Bez horecky, zvraceni
Obcas delava i to ze kdyz spi, mavani rukou a pritahovani nohou k brichu
@nevernamrcha Našeho Vendu ručičky a nožičky začaly rušit až kolem 4. měsíce, furt s nima tikal a to ho budilo. Tak jsem ho zavázala do deky, ovazala stuhou, protože do zavinovačky se už nevešel a byl klid. Krásně spinkal. ![]()
Oba moji kluci to taky tak měli. Říkala jsem si, že je to tím, že nepolknou slinu v tom spánku
Když byli vzhůru tak to nedělali. Nosila jsem je v šátku a pokaždé se ve frontě někdo našel.,že jestli kluka nedusim.
Hlavně to nesmí dělat pořád, i když je vzhůru, to by mohla být třeba alergie.
Myslím to chrčení.
Ted si uvedomuju ze jsme snad 2× zkouseli ji zabalit do zavinovacky.
Ale uz v porodnici spala v rozvazane zavinovacce.
Uz tam se objevovali tyhle zvuky
Tak asi prvni dva mesicu v noci chrcel, chrochtal, pochrupaval, tak jsem nemohla spat
Neni trosku nastydla? Delal nam to hodne, kdyz mel rymu (koupili jsme uz v porodnici
). Machani rucickama je normalni, casem se to srovna ![]()
Je to normální. Někde jsem četla, že děti nemají dovyvinuté dutiny a přepážky jsou chrupavčité a když jsou uvolněné (tedy ve spánku), tak to všechno rezonuje a děti chrochtají. Měly to obě moje děti.
Mně to dělali taky oba kluci, to chrčení a mladšímu budou teď dva roky a ruce mu cukaj i když je unavenej a při usínání taky…doktorkařikala, že tělo by už spalo. Miminka to dělají snad všechna… ![]()
Souhlasím s @jessikka, potvrdil mi to pediatr. Moje děcko to taky mělo, byla jsem z toho dost nervózní, cca za tři měsíce to zmizelo.