Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jelikož UŽ JSI těhotná, tak si myslím, že Tvá otázka je zbytečná.
@Jajul85 tak zcela upřímně a přímo, na svou dceru jsem si počkala 4 roky než se zadařilo a nyní se marně snažíme o druhé. Dala bych nevím co, mít třeba 6 dětí, než se takto trápit a stále jen doufat a každý měsíc znovu zklamání, že to zase nevyšlo.
Jinak jak jsme na tom finančně? Máme hypotéku a půjčku abychom mohli mít vlastní bydlení a nemuseli být v podnájmu. Ale nikdy by mě nenapadlo se ptát zda si můžu dítě dovolit po finanční stránce, to bych ty děti nikdy neměla. Protože nevím, co bude zítra natož co bude za pár let. Žiju nyní, tímto okamžikem, včerejšek už byl a zítřek nemusí přijít. Ano plánujeme co a jak bude, ale nemůžu si plánovat zda dítě teď nebo až za x let, až bude dům, pak až bude auto, ještě ta dovolená u moře… a co pak, pak už nebude čas… ![]()
Taky jsem nečekaně zjistila, že jsem těhotná. Děti budou 27 měsíců od sebe. Druhé jsem chtěla nejdříve tři roky po prvním, ale jsem šťastná.
I u tebe to tak mělo být tak si to užívej!
Znám spousty holek co mají děti třeba rok od sebe a taky to zvládly ![]()
Koukám, že dnes tu dámy skoro všechny peskujou
, zachvilku si tady nebudete mít s kým psát, protože se všichni budou bát založit nějaké nové téma
![]()
@LUCIPERKA-ddub já chápu že čekat je někdy hodně těžké a vím o čem mluvím. Jen si prostě myslm že hodně dětí prostě není pro každého. Mám jedno přítel dvě snažíme se o další. A vím už teď že to je prostě naše poslední dítě. Nebo vím už další asi nechci a myslím si že by to nebylo ani fér k těm dětem co už máme. Děti budou myslím i zaopatřené až tu nebudeme ten pocit že nejsou by mě ubíjel. Sama jsem byla pro naše jako zlaté vajíčko a dělali vše aby jsem se ctila dobře mohla jezdit na školu v přírodě i k tomu moři a neumím si představit že by jsem to našim dětem dělala jinak, jsou to zlatíčka a zaslouží si aby jsme u toho taky přemýšleli. Samozřejmně je něco jiného mít 1 a čekat 2 a něco jiného 3-4 a možná proto mám názor jiný.
Nečetla jsem celou diskuzi a ani nebudu.
Je to tve vedomi a svedomi, ty si rozhodnes svuj dalsi osud a to jaky budete mit zivot. Vy doma to spolu musite probrat - Ty a manzel - jak by se stavel k tomu, ze by jsi se vzdala ted uz dalsiho miminka?
Jinak ja osobne mam deti od sebe 15mesicu a nemenila bych a ani na zacatku me potrat vubec nenapadl. A to jsem 2 tehotenstvi zjistila vlastne pul roku od prvniho porodu:-D
Vekovy rozdil Tvych deti mi prijde absolutne standartni ![]()
@Tímeaaa píše:
8. týden ti připadá začátek aby sis ještě rozmýšlela jestli ho máš mít nebo ne? To je snad vtipKdyž neplánuješ tak se máš chránit. Je mi zle… a ještě si dáš svoje dítě do profilovky aby vás každý poznal
![]()
moje slova, vic dodavat nemusim. V dnesni dobe se snad lidsky zivot měří jinym měřítkem. Nehodi se mi, tak nazdar, potrat. A za jak dlouho by se vam to hodilo? Za 4,5 měsíců? Ach jo uz!!! ![]()
@LUCIPERKA-ddub mas pravdu. V dnesni dobe zije temer kazdy s hypotékou a kdo ne, tak to ma málokdy pouze vlastni zásluhou. Ano, ted se mame hodne Dobře, ale kdo mi zaručí, ze se zitra manžel nezmrzaci v aute a ja nepřijdu o práci? A treba ti, co ted vychazi tak tak, se budou mit za dva roky lip nez my. A taky říkám, ze kdo uživí dvě, uživí i tři. A deti jsou pro nas hnací motor, proto se mame tak Dobře, vse děláme pro ne..držím palce, at se brzy zadaří.
@Andysekk Prosím Vás upravte si nadpis diskuze nebo se tu některé poferou ![]()
Chytrému napověz, hloupého trkni, že jo..
Ahoj. Mam asi takovy blaznivy dotaz. Proto anonym.
Je mi 36, letos mi bude 37. Jsem ted tehotna podruhe. Bohuzel prvni dcera zemrela na rakovinu ve 23 mesicich, takze v tuto chvili nemam deti.
Nicmene vzhledem k veku bych po tomto porodu chtela velmi brzy dalsi dite. Snad me chapete. Jaky je optimalni vekovy rozestup, aby se to dalo zvladnout?
Mozna to resim moc brzy, ale premyslim nad tim hodne uz z duvodu veku.
L.
Mně třeba obecně připadají fajn tak ty 3-3,5 roku. Starší už má rozum, chodí do školky, máma má klid na miminko. Mýmu synovi jsou teď 2 a je to s ním super, sranda, žádná práce, pořád něco podnikáme, já mám leháro, být těhotná nebo mít teď druhý mimino bych asi nechtěla. Navíc bych asi musela skončit s prací, což bych byla taky velice nerada.
Jinak ty už jsi těhotná, takže je to jedno, já druhý taky mít nebudu, takže to píšu jako obecnou úvahu.
@Anonymní píše:
Ahoj. Mam asi takovy blaznivy dotaz. Proto anonym.
Je mi 36, letos mi bude 37. Jsem ted tehotna podruhe. Bohuzel prvni dcera zemrela na rakovinu ve 23 mesicich, takze v tuto chvili nemam deti.
Nicmene vzhledem k veku bych po tomto porodu chtela velmi brzy dalsi dite. Snad me chapete. Jaky je optimalni vekovy rozestup, aby se to dalo zvladnout?
Mozna to resim moc brzy, ale premyslim nad tim hodne uz z duvodu veku.
L.
někde jsem slyšela, že nejlepší věkový rozdíl je ten, který máš doma
takže druhý dítě si pořiď ve chvíli, kdy se na to budeš cítit, klidně hned po šestinedělí. Držím palce a přeju už jenom samý štěstí!