Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Andysekk píše:
Ahoj. Potřebuju se někomu svěřit. Čekáme druhé dítě…je to teprve v začátku-8týden. Když se to malé narodí, bude malé 27měs. a mně se to zdá nějak brzo po sobě. Abych pravdu řekla, druhé dítě jsme chtěli, ale plánovali až později! Bojím se, že to bude asi hukot, že jsou takto brzo od sebe! Nebo nejsou..? Vím, že 1,5roku je opravdu brzo, ale dva a více roku, s tím nemám zkušenosti. Nechci****být posera, mám obavy, jak to zvládneme! Má někdo s tímto věkovým rozdílem zkušenosti?
Tak nebuď posera a jdi do toho, jo vlastně už v tom jsi
Myslím, že ten věkový rozdíl je vcelku ideální.
@Jajul85 píše:
Asi mě ukamenujete, ale myslím že paní ač je těhotná tak to nebylo plánované, to že se má chránit asi ví, bohužel ne vždy všechny ochrany fungují na sto procent. Já osobně si myslím, že pokud se paní na to necítí, neměla by si dítě nechávat, přece jen to chce se na dítě těšit a mít ho rád a ne že toho budu litovat a budu strhaná jako kůň. to pak to odnesou jen děti. 8 tt je relativně krátká doba. Pokud se paní musí ptát zda si dítě nechat cizích lidí. je dle mého odpověď víc než jasná. Rozhodnout za Vám paní zakladatelko neudělá, ale na otázku jste si odpověděla už tím když jste to sem psala.
to je opravdu myšleno vážně? Není to jen hloupý vtip?
@Tímeaaa ano je to dle mého krátká doba, nechápu co ti na tom co jsem napsala nebylo jasné. ![]()
@marrlinka píše:
no selhala. já třeba hormony brát nemůžu, doporučíš mi nějakou jinou metodu se stejným indexem spolehlivost jako má HA?
Pokud se stalo, má člověk nést následky, s tím souhlasím, nicméně víš prd o tom, zda se zakladatelka (ať už tahle nebo kterákoliv jiná ze stovek podobných diskuzí) chránila či ne. Že jsou na světě s prominutím blbky, co si neumí přečíst příbalový leták, to je realita, ovšem i omezená spolehlivost kterékoliv antikoncepce je realitou
já nevím nejsem odborník ale polovinu sex. života jsem brala antiko - neselhala a druhou polovinu máme kondom a ten taky nikdy nepraskl, tady v každé druhé diskuzi kondomy praskají snad při každém sexu tak já pak nevím kde je chyba. Nakonec z nich vypadne že to vlastně byla přerušovaná soulož ![]()
Neber to jako útok na sebe jen mě vytočila zakladatelka, jinak se většinou snažím krotit a sedět si na prstech ![]()
@LUCIPERKA-ddub píše:
![]()
![]()
to je opravdu myšleno vážně? Není to jen hloupý vtip?
bohužel ![]()
@Jajul85 píše:
Asi mě ukamenujete, ale myslím že paní ač je těhotná tak to nebylo plánované, to že se má chránit asi ví, bohužel ne vždy všechny ochrany fungují na sto procent. Já osobně si myslím, že pokud se paní na to necítí, neměla by si dítě nechávat, přece jen to chce se na dítě těšit a mít ho rád a ne že toho budu litovat a budu strhaná jako kůň. to pak to odnesou jen děti. 8 tt je relativně krátká doba. Pokud se paní musí ptát zda si dítě nechat cizích lidí. je dle mého odpověď víc než jasná. Rozhodnout za Vám paní zakladatelko neudělá, ale na otázku jste si odpověděla už tím když jste to sem psala.
s tím souhlasím, dál se k příspěvku nevyjadřuji…i když i to je názor ![]()
@LUCIPERKA-ddub Ano myslím to vážně, nechápu proč by někdo kdo se musí ptát cizích lidí měl mít dítě když o tom pochyuje. Pak ty děti jen trpí.
To, že jsem těhotná jsem zjistila dle těhotenského testu dnes!! Před tím mi nic neukazovat (dělala jsem si ho několikrát, ale hcg byla nízká!) a Dr.mi řekl, že mám počkat, že je to fakt dost brzo! Co je na tom teda divnýho, morbidního! Koukám, že tady jsou maminky spíš nastartované a hned sráží…a to jsem čekala, teda jiný přístup… ![]()
Měla jsem to naprosto stejně, i jsem skoro brečela, jak to jako zvládnu, ale malý se rozhodl přijít, tak snad ví co dělá
Těžké to jistě bude, ale tak ženské zvládají i mnohem menší rozdíly. Ale taky nechápu dotaz z názvu. Opravdu řešíš hlavně to, jestli ho máš mít? Už přece těhotná jsi. Fakt chceš jít na přerušení a počkat, až ten rozdíl bude větší? ![]()
@Tímeaaa píše:
já nevím nejsem odborník ale polovinu sex. života jsem brala antiko - neselhala a druhou polovinu máme kondom a ten taky nikdy nepraskl, tady v každé druhé diskuzi kondomy praskají snad při každém sexu tak já pak nevím kde je chyba. Nakonec z nich vypadne že to vlastně byla přerušovaná soulož
Neber to jako útok na sebe jen mě vytočila zakladatelka, jinak se většinou snažím krotit a sedět si na prstech
tak tos mě pobavila
![]()
Anebo zakladatelko běž a potrat a pořiď si dítě o 3 měsíce později…Jestli ti to přijde logické…
Omlouvám se, ale jak mě to vždycky dokáže vytočit… ![]()
@Andysekk píše:
To, že jsem těhotná jsem zjistila dle těhotenského testu dnes!! Před tím mi nic neukazovat (dělala jsem si ho několikrát, ale hcg byla nízká!) a Dr.mi řekl, že mám počkat, že je to fakt dost brzo! Co je na tom teda divnýho, morbidního! Koukám, že tady jsou maminky spíš nastartované a hned sráží…a to jsem čekala, teda jiný přístup…
to mi přijde celé trochu vymyšlené… v 8.tt počkat a na co? až se za měsíc rozhodneš pro ukončení? Tohle by ti žádný doktor neřekl to mi nevykládej
@Andysekk Věřím, že máš strach, i já jsem měla, když jsem zjistila, že jsem neplánovaně těhotná, ale až uvidíš ultrazvukový snímek a ucítíš pohyby, myslím, že budeš ještě moc ráda, že to tak dopadlo, držím palce, ať se rozhodneš pro správnou věc, je to samozřejmě jen tvoje rozhodnutí.