Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano uznávám, špatně zvolená slova!! To už jsem ale v jednou komentáři napsala…A neboj se, i nad těma špatnýma komentářema se zamyslím!!! Nebo už zamýšlí!! Děkuji všem za lekci!!
@Kacik1988 no tak to tě musím zklamat, a je mi líto jak to bereš, a věř že kdyby jsem na takový zákrok musela nabylo by mi to příjemné, ani ta představa mi není příjemná a taky věřím tomu že ani ty by jsi 10 dětí neměla
to jsou jen takové plané řeči. Ono se to jinak říká a jinak dělá. Já si teda za tím stojím prostě když vím že to nejde a že jsem otěhotněla omylem že je dítě neplánované a že na to teď prostě nemám že to nedáme tak to prostě ač nerada musím podstoupit. Nerada ti kazím iluze o tom že jako milujcí matka svého chlapečka dokážu něco takového říct. Bohužel někdy ta realita je sviňa.
@Jajul85 píše: @Andysekk Jako promiň mě připadá, že jako moc nemyslíš, napíšeš nechci se prezentovat jako ty, ale napíšeš to do sz to jako že když to nikdo nevidí tak to neplatí???:)))) myslím si že nejsi zcela normální, a že si hrozně odporuješ, Promiň ale z toho co tu píšeš nejdřív jasný článek o tom že druhé dítě teď nechceš, po smršti pak jako zase že jo, že jsi to jen špatně napsala. Víš co vůbec chceš??? Ono jako můžeš si za to sama, takovej dotaz vznese opravdu jen trubička. Osobně by jsem taky řekla že někdo kdo musí toto řešit na netu, jestli jako má vůbec mít dítě, řešíš tu všechno shledala jsem se i s tím že maminka řešila febrylní křeče zatím co je její dítě prodělávalo. Myslím že jsi dost podobný případ, a to tě nechci urazit, ale zkus přemýšlet co jsi položila za otázku, a na takové otázky nemůžeš čekat moc milé a ani možná ne moc chytré odpovědi.
A nenapadlo Te, ze zenska v soku z neplanovane pozitivniho testu se rychle vypise z emoci na emiminu a holt napise zavadejici nadpis? To je hned trubicka? ![]()
@Andysekk
Napis sz adminum, at to smazou, tohle tady nema cenu. Preju, at je tehotenstvi v pohode a dusevni rovnovaze na materske s dvema a vice detma zdar…
@BellinkaX Trubička není proto že by měla špatný nadpis, ale proto že něco takového řeší s někým kdo ji absolutně nezná. Veřejně na netu. To jako nechci rýpat to zavání jako že nejsem dost svéprávná aby jsem si stála za svým rozhodnutím.
@Jajul85 znám dvě rodiny, kde mají v první 11 dětí a v druhé 7 dětí.
Nikdy netrpěly pocitem, že mají něčeho málo, i když si nemohli dovolit všechno, ale ty z obou rodin čiší láska a radost. ![]()
@LUCIPERKA-ddub ok tak já neříkám že nejsou vyjimky. ale co ty sama měla by jsi tolik dětí??? ne že někdo, ale ty přímo, ty by jsi to dala??? Já upřímně zcela určitě ne. už teď je u nás dětí víc než dost, mám je ráda ale mám ráda i sebe. Prostě já bych to nedala. Kolik máš dětí ty???Kolik ti je?
Zakladatelko mám z tvého úvodního příspěvku pocit, že chceš spíše uklidnit, že to zvládneš a to jistě tak bude - zvládly to jiné, tak ty taky
upřímně tě docela chápu, mám tedy jen jednu holčičku 1,5 roku a otázka ohledně toho kdy a zda vůbec bude mít sourozence mě trápí, nechci aby byla jedináček, chtěla bych aby měla do života nejlepšího parťáka jako já mojí sestru - mimochodem jsme od sebe 20 měsíců a na můj vkus z pohledu sourozence ideální z pohledu matky mi to přijde hodně brzy, takže opravdu těžko radit…např. mamina mi nedávno říkala, že to bylo někdy opravdu těžké a že si mě na úkor toho, že měla sestru tak brzy po mě moc neužila, že jsem tím pádem musela být ta „rozumnější“ a samostatnější, že už by příště měla děti s větším věk. rozdílem. Já si říkám, že bych chtěla druhé dítě až ho budu chtít, tak jako jsem chtěla dcerku ![]()
@Jajul85 píše:
@BellinkaX Trubička není proto že by měla špatný nadpis, ale proto že něco takového řeší s někým kdo ji absolutně nezná. Veřejně na netu. To jako nechci rýpat to zavání jako že nejsem dost svéprávná aby jsem si stála za svým rozhodnutím.
Tady se resi denne tolik dotazu a odpovidaji si neznami lide… diskuse manzelstvi, vztahy… to jsou vsichni nesvepravni? ![]()
@Jajul85 píše:
Tohle mi taky přijde jako unáhlená odpověď. Vždyť na tom že ji zajímají jiné či dokonce cizí zkušenosti není nic trubičkoidního ne? Vždyť se tu řeší každý prd a každá zácpa a to ty dotyčné určitě mají nejméně lékaře na to aby jim poradil a zdělil jak se májij při obtížích chovat. A přesto je tu takových diskusí nespočet a samozřejme i jiných osobnějších ze kterých se ženy chtějí vypsat anonymě. A nemají na to své pocity vyprávět rodině.
@Jajul85 Ale já už jsem ti odpovídala na předchozí stránce. Na potrat bych nešla. Vždy se najde řešení, způsob jak se to dá zvládnout. Pro mě je prostě dítě dar. ![]()
Kdo chce hledá řešení, kdo nechce hledá výmluvy.
@Jajul85 ale tvůj názor je scestný. Teď čekám druhé mimi a vím že na to máme, ale co já vím co bude za 5 let? Že partner nepřijde o práci? Ale kdybybjh měla myslet takhle tak nemám děti nikdy…
@LUCIPERKA-ddub myslm že jsi mi neodpověděla zcela na to na co jsem se ptala. Myslím si že mít dítě je dar o tom žádná, ale myslím si že je vždy nutné o tom přemýšlet. Nevím myslím, že odpovídáš trochu výmluvně a ne zcela na danou otázku.
@LUCIPERKA-ddub pro mě je taky dítě dar, tím spíš že na obě jsme si docela počkali. A nevím kde Jajul přišla na to ždm bych tolik dětí mít nemohla.
@Kacik1988 Jistě to ti nikdo nebere taky na to myslím, ale vždy máme nějaké zadní vrátka.