Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Andysekk těhotná už jsi, tak co řešíš. pochopila bych, že bys řešila obavy, ale ptát se, zda to druhé dítě mít? ![]()
@Tímeaaa píše:
8. týden ti připadá začátek aby sis ještě rozmýšlela jestli ho máš mít nebo ne? To je snad vtipKdyž neplánuješ tak se máš chránit. Je mi zle… a ještě si dáš svoje dítě do profilovky aby vás každý poznal
![]()
souhlaím, že diskuze je mimo, nicméně poznámka neplánuješ, tak se máš chránit mě taky dokáže vytočit
stoprocentně spolehlivá ochrana je jedině abstinence. Taky jsme neplánovali, chránili se a prostě antiko selhala. Že do toho někdo nechtěně spadne ještě neznamená, že se neumí chránit. Ne každý je ochoten a má možnost rvát se hormony, které jsou po abstinenci tím nejspolehlivějším.
@Andysekk mam skoro stejný věkový rozdíl a k tem dvěma ještě prvňáčka a je to docela v pohodě. Pŕežít se da hodně věcí tak hlavně klid. Ted už s tim stejne nic nenaděláš ne ![]()
@Andysekk kluk ma mit v TP presne 29m…cekame dvojcata holky.
Zatim mi to nedochazi!
@e-lili píše:
@Andysekk kluk ma mit v TP presne 29m…cekame dvojcata holky.
Zatim mi to nedochazi!
OT neviděla já jsem tě v nějaké diskuzi o bydlení v pidibytě? stále máte pidibyt, když vás bude pět?
gratuluji k holčičkám ![]()
@marrlinka píše:
souhlaím, že diskuze je mimo, nicméně poznámka neplánuješ, tak se máš chránit mě taky dokáže vytočitstoprocentně spolehlivá ochrana je jedině abstinence. Taky jsme neplánovali, chránili se a prostě antiko selhala. Že do toho někdo nechtěně spadne ještě neznamená, že se neumí chránit. Ne každý je ochoten a má možnost rvát se hormony, které jsou po abstinenci tím nejspolehlivějším.
mě zase vytáčí že „antikoncepce selhala“ měli by přepsat příbalový letáček protože na emiminu selhala antikoncepce každé druhé ![]()
Pokud mám sex tak musím počítat s tím že tam mizivé procento je… Ne se takhle pitomě ptát na Emiminu to mě teda
![]()
Tak na me „dotaz“ pousobi vice jako „prosim, ujistete mne, ze to zvladnu“ nez „mam mit dite?“ Doufam, ze se nepletu a zakladatelka opravdu neuvazuje o potratu.
@Andysekk budou chvile, kdy to nebude lehke, ale budou i chvile, kdy budes ta nejstastnejsi mama na svete. Druhe dite chces a v kazdem vekovem rozdilu jsou klady i zapory. Je jedno, jaky je mezi detmi rozdil, hlavne, abys je milovala oba stejne. ![]()
Asi mě ukamenujete, ale myslím že paní ač je těhotná tak to nebylo plánované, to že se má chránit asi ví, bohužel ne vždy všechny ochrany fungují na sto procent. Já osobně si myslím, že pokud se paní na to necítí, neměla by si dítě nechávat, přece jen to chce se na dítě těšit a mít ho rád a ne že toho budu litovat a budu strhaná jako kůň. to pak to odnesou jen děti. 8 tt je relativně krátká doba. Pokud se paní musí ptát zda si dítě nechat cizích lidí. je dle mého odpověď víc než jasná. Rozhodnout za Vám paní zakladatelko neudělá, ale na otázku jste si odpověděla už tím když jste to sem psala.
@kerrankin píše:
Tak každý druhý příspěvek se vyjadřuje v tom smyslu, že dotaz nechápou…Já dotaz chápu. Dítě bych si nechala, přes dva roky už mi nepřijde brzo, spíš standard z dob tříletých mateřských…
Tak ja ten dotaz chapu ve smyslu, ze se vlastne pta jestli si to dite ma nechat nebo jit na potrat; ale hlava mi to proste nebere, ze nad tim vubec muze uvazovat z takovych duvodu
… Proto komentar, ze nechapu otazku.
@Andysekk asi jsi si to měla rozmyslet dřív, než jsi otěhotněla. Osobní zkušenost nemám, ale u mě to byl hukot i s 5 letým rozdílem
a to neřešíme žárlení…
@Andysekk ženské zvládají daleko menší rozdíly mezi dětmi.. 2 a 1/4 roku je fajn rozdíl.. Já si ideálně přála 2,5 roku, bohužel neklaplo to tak rychle, jak jsme chtěli.. 2 děti jsou vždy víc práce, ale zase se navzájem neuvěřitelně obohacují.. jeden táhne druhého, každý v něčem jiném.. A větší věkový rozdíl má také své mínusy. Hůř se kombinují aktivity a společný rodinný volný čas.
Gratuluji ke druhému těhotenství. A přece bys nezabila vlastní dítě, jen abys měla o rok nebo dva větší odstup mezi dětmi…
@Jajul85 píše:
Asi mě ukamenujete, ale myslím že paní ač je těhotná tak to nebylo plánované, to že se má chránit asi ví, bohužel ne vždy všechny ochrany fungují na sto procent. Já osobně si myslím, že pokud se paní na to necítí, neměla by si dítě nechávat, přece jen to chce se na dítě těšit a mít ho rád a ne že toho budu litovat a budu strhaná jako kůň. to pak to odnesou jen děti. 8 tt je relativně krátká doba. Pokud se paní musí ptát zda si dítě nechat cizích lidí. je dle mého odpověď víc než jasná. Rozhodnout za Vám paní zakladatelko neudělá, ale na otázku jste si odpověděla už tím když jste to sem psala.
8. týden je relativně krátká doba? mám vám tady dát obrázek jak ten plod už vypadá? to s e mi snad zdá ![]()
@Tímeaaa píše:
mě zase vytáčí že „antikoncepce selhala“ měli by přepsat příbalový letáček protože na emiminu selhala antikoncepce každé druhé
Pokud mám sex tak musím počítat s tím že tam mizivé procento je… Ne se takhle pitomě ptát na Emiminu to mě teda![]()
no selhala. já třeba hormony brát nemůžu, doporučíš mi nějakou jinou metodu se stejným indexem spolehlivost jako má HA?
Pokud se stalo, má člověk nést následky, s tím souhlasím, nicméně víš prd o tom, zda se zakladatelka (ať už tahle nebo kterákoliv jiná ze stovek podobných diskuzí) chránila či ne. Že jsou na světě s prominutím blbky, co si neumí přečíst příbalový leták, to je realita, ovšem i omezená spolehlivost kterékoliv antikoncepce je realitou ![]()
edit: abys mě správně pochopila, já se hádat nechci (i když to tak nevypadá
) jen mě tyhle věty strkající všechny do jednoho pytle „máš se chránit“ štvou a to z vlastní zkušenosti. nejsem žádná pitomá patnáctka, co nedávala při sexuální výchově pozor a pak se nechala ojet na diskotéce a štve mě, že se pak všichni do téhle rozumové kategorie hází ![]()
Příspěvek upraven 23.01.15 v 13:27
to je zase jednou dotaz… Vždyť píšeš že jste chtěli a už si těhotná??? mělas nechat antikoncepci o půl roku dýl když ti to příjde brzy… buď ráda že jsi otěhotněla bez problému a nemusíš řešit v lepším případě to, že ti nejde 3 roky otěhotnět (a věř mi že ani to není lehký) a nebo to, že jako spousta holek které musejí podstupovat umělé oplodnění a x-krát bez výsledku!!! tak se nerouhej a buď ráda za to co máš… promiň jestli to je napsaný nějak blbě, ale opravdu řeči tohodle typu nemám ráda… a můj názor??? 2 a čtvrt roku rozdíl mezi dětma je podle mě ideální, taky jsem to tak chtěla…