Miminko mi nepapá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
20.5.13 08:07

Miminko mi nepapá

Ahojky, mám teď docela veliký problém, malá mi přestala pořádně jíst. Je jí 9 týdnů a váží 4,5 kg. Denně sní tak max. 400 - 450 ml. Měla by sníst min. 700. Do minulého týdne to problém nebyl, ale teď neustále, ještě min. týden jsem to do ní „narvala“ ale teď už ani náhodou, stačí jí moje kojení, což dříve nestačilo, jsem po císaři takže mléka mám málo a vždy jsem musela dokrmit Nutrilonem. Včera ráno měla 70ml kojení, v poledne 120ml UM, odpol. měla 30ml UM, večer cca ve 20:00 měla 30ml UM Nutrilonu, ve 3:00 už jsem jí budila na jídlo, jinak by snad spala do rána, to jsem jí nakojila 100 ml, ale co bylo horší, suchou plenku měla, Kaká max.2 denně a málo. Dříve mi jedla cca 5× - 6× denně cca 120 ml (kojení+UM), jestli se to nezmění tak jdu k doktorce. Je fakt, že ve čtvrtek byla očkovaná Hexavakcínou, Rotarixem a Prevenarem13, že by to bylo k vůli tomu? Teploty neměla ani nemá.. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
20.5.13 08:13

Dostala tři najednou? Ach jo.. No může to být i tím, na tělíčko to musí být hrozný nápor..
Jinak asi neporadím, s dokrmováním nemám zkušenost, suchá plenka je blbá, to že spí může znamenat, že je vyčerpaná a hladová :nevim:
Přikládala bych jí k prsu častěji, píšeš, že UM zas tak nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.5.13 08:15

@Dráček79 tři vakcíny najednou 8o 8o 8o Reakce jako teploty a tak se nemusí dostavit ihned a ano řekla bych, že je to tím očkováním, musí z toho být velice velice unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
20.5.13 08:24

Ano může to být očkováním, naše malá i po jednom nechce během dne ani jíst ani pít. Zkus vydžet ještě den a pak bych raději zašla k lékaři nebo alespoň zavolala co a jak, i kyž naše holka pila jako miminko co 3 hodinky 50-60ml a to jsem do ní vždy musela cpát skříkačkama i v noci a pokaždé hodina krmení se řvem, protože nechtěla jíst vůbec nic až do jejích 5 měísců, pak jsme zavedli i příkrm, ale dávka mléka zůstala stejná, někdy i méně. Všehovšudy si denně dala 400 max. 480ml denně a co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.5.13 08:25

Chudatko maly, 3 vakciny jsou hrozny napor, můžete to byt z toho…

ockuj po jedne vakcine, bude to lepsi pro ni i pro tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.5.13 08:30

Dcera mi přestala jíst po JEDNÉ vakcíně, dát tři - to je dost drsný. Problémy s jídlem (odmítala jíst, nepřibývala) trvaly rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
20.5.13 08:32

Nic bych za to nedala, že se pere s těma vakcínama. Já nedávám ani dvě najednou, máme rozumnou doktorku, ta by to ani nedoporučila.
Jestli to bude trvat i další den, určitě bych to konzultovala s dětským doktorem. A nabízej co nejčastěji MM. Určitě pije málo kvůli únavě a vyčerpání, tak ať se z toho kolotoče vymotáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
20.5.13 08:39

Stačí jí dát dudlík, ten neodmítne, úplně jí stačí místo jídla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
20.5.13 08:57

Možná po tom očkování a ještě po kojení je tak unavená, že už pít z lahve nechce, nebo na to nemá sílu. Zkusila bych ji to dát lžičkou třeba si vezme (nemusí se u toho tolik namáhat, než trochu nabere silu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.5.13 08:59

No tak očkovat třema vakcínama najednou by položilo i dospěláka, natož malý miminko, to Ti doktorka neřekla, že očkovat poprvé v životě miminko a hned třema vakcínama je šílenost? No ale už se stalo a teďka musíš holt čekat až se s tím to její tělíčko popere, chuďatko…
Dávej jí mlíko lžičkou nebo stříkačkou.

Příspěvek upraven 20.05.13 v 09:03

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
20.5.13 09:01

1. Nenech očkovat tři vakcíny najednou. Co to máš za doktorku, že jí to narve všechno najednou? Pro tělíčko je to zápřah.

2. Nabízej i lžičkou, může být unavená a nechce sát.

• Citovat
  • Upravit
2659
20.5.13 09:20

Odmítání jídla a nechutenství je přímo uvedeno v příbalovém letáku např. hexavakcíny jako jeden z možných nežádoucích účinků, takže bych to určitě dávala do souvislosti s očkováním. Vše nahlas doktorce a další dávky očkujte raději s většími rozestupy a hlavně zvlášť, je to pro miminko velká zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
20.5.13 09:47

Jak už ti tady holky psaly, 3 vakcíny jsou šílenost. Naše malá měla po první hexe takovou reakci, že očkujeme s 2 měsíčním rozestupem na střídačku hexu a prevenar. Zkus se podívat na možnosti očkování. Podle mě to bude tím, možná tomu nechutenství nepřidá ani to horko, co bylo o víkendu. O to víc bych ale zavodňovala.

Kamarádky syn měl ve 3 týdnech operaci kvůli nedovyvinuté záklopce v jícnu - sice jiný případ, ale taky vůbec nepapal, nechtěl pít, ale neplakal, jen spinkal, jenže úplně suchá plína a po týdnu nejedení se dosta pomalu na porodní váhu.

Zajdi k doktorce! Pro klid duše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko