Nevypije ani 150 ml - roční dítě

324
19.5.13 15:44

Nevypije ani 150ml - roční dítě

Ahoj mamči, nevím si rady náš malej je mu rok nechce vůbec pít máme s tím problém od začátku, nechce čaj, dřív vypil ředěnou šťávu, ale teď ani to, ani čistou vodu, řve jako kráva jen se přiblížim s flaškou, měním je ale ani to nepomáhá. Fakt nevim v těhle vedrech mám obavy, aby nebyl dehydrovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5199
19.5.13 15:52

Ahoj, musíš zkoušet, každý dítě je jiný, my s tím taky měli trošku problémy. Vyprdni se na zdravý/nezdravý pití, hlavní teď je, aby dítě pilo. U nás nakonec zabrala kombinace NEslazeného čaje (dětský Sunárek příchuť šípek+pomeranč, nebo šípek+jablko) a to zředit půl napůl ovocnou šťávičkou Hamánek (tady je příchuť šuma fuk). Pije hezky a za den vypije flaštičku, když je teplejší počasí, dělám i dvě. Tak ať se daří! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.5.13 15:53

Jí jogurty? V těch je celkem dost vody, pak k obědu dávat polévky, k svačině přesnídávku a naředit…
Znám to, prostřední pil mizerně, kdyby denně nevypil půllitr mlíka v roce, tak by měl taky přísun minimální, takhle to nahnal mlíkem. Přes léto tehdy pil mizerně, furt jsme tu bojovali s tvrdýma bobkama, pořád jsem počítala, co všechno měl tekutého, paradoxně začal víc pít až když se po prázdninách ohcladilo, zjevně k tomu potřeboval dospět či co :roll: Teď už dokáže lemtat jak ďas. Ale když zrovna nechce, tak ho nepřinutím, klidně si z pítka nasaje pití a pak to stejně vycamrá koutkem pusy na triko :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
19.5.13 15:58

Jojo, v ovocných přesnídávkách je taky dost vody. Nebo zkus i ovoce (už aby byly zase melouny 8o )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
19.5.13 16:08

Hele, starší syn kolem roka vypil tak 50 ml, když 150 ml, to byl úspěch. Podotýkám, že je červencový, tak píšu o létě. Furt jsem se tim stresovala. Teď jsou mu skoro tři, až teď si sem tam řekne, že chce napít, furt to do něj musim cpát. Moje babička vypila ráno 1/4 l melty, pak už za celý den nic. Zemřela na stáří, táhlo jí na 90 let. Samozřejmě je důležité pít, ale věřím tomu, že se přeci tělo nenechá dehydratovat a řekne si…
Jinak u syna zabralo - a zabírá, že mu pustím krtečka a u něho vypije z hrnku s brčkem i půl litru. Vím že to není ideální, ale furt lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
19.5.13 16:11

@MíšaČK A kojit ještě? Pokud jo, tak bych to nehrotila, taky jsme bojovali a pít se naučil až kolem roku a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
19.5.13 16:19

Musím říct, že můj 4.měsíční syn bomba úžasně, od začátku čajik. První jsme samozřejmě měli fenyklovy a teď ten sipkovy od 4.měsíce a v těch vedrech dá i 200ml cajiku.. když teplo není 100ml mi dá denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
19.5.13 16:27

@misa1990 opravdu přínosný příspěvek. A co tím chtěl básník říci?

• Citovat
  • Upravit
3396
19.5.13 16:42

A asi nepije ani UM, co? My měli taky problémy s pitím, ale nutrilon teda mohla pít i 5× denně, jinou tekutinu jsem do ní nedostala. Z nouze jsem už koupila Kubíka a toho vzala na milost, ono to asi není úplně košér pití pro roční, ale já ji to pak ředila vodou. (Ale naše měla asi 15m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
19.5.13 17:13
@adam755 píše:
@misa1990 opravdu přínosný příspěvek. A co tím chtěl básník říci?
:mrgreen: :mrgreen:

@MíšaČK ja resila to same a nakonec se ukazalo, ze muj holomek nechce pit caj pokojove teploty. Musi ho mit teply, tak treba zkusit i to…ale kdyz rikas, ze zkousis prvi posledni, tak asi i tohle, ze? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
19.5.13 17:36

@MíšaČK Zkus brčko anebo orvnou hrnek jako máš ty :) někdy ty dospělácké věci děti vezmou líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.5.13 17:51
Mě starší taky do 2 let skoro nepil, od týu doby už jakž akž, mladší 16m si jen občas cucne, jinak mlíko.
@misa1990 píše:
Musím říct, že můj 4.měsíční syn bomba úžasně, od začátku čajik. První jsme samozřejmě měli fenyklovy a teď ten sipkovy od 4.měsíce a v těch vedrech dá i 200ml cajiku.. když teplo není 100ml mi dá denně

No jestli ses chtěla pochlubit, tak to moc není čím, kamarádky syn dal ve 4m 2 krát 250ml lahvičku, v horkách 3 lahvičky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
19.5.13 18:05

@CokeLady Co je ten hrnek prosím zač, moc se mi líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
19.5.13 19:16

Ahoj mám taky ročního chlapečka a vypije mi za den max.150ml spíš míň. Zkoušela jsem netekoucí hrnečky od Nuku, které teda nám tekly všude jen ne do pusy a taky brčko, ale malý nedokázal pochopit co s tím má dělat. Pije jen s falšky. Včera jsem koupila hrneček s jednou dírkou, ale on si to neumí naklonit a bryndá i tak.

• Citovat
  • Upravit
324
19.5.13 19:35

Moc děkuji za příspěvky, bohužel nekojím a s ovocem je to taky na dvě věci páč nemáme ani jeden zub, ovocné odšťavněné šťávy také nechce, ale před chvilkou se napil docela dost, tak aspoň to. Zkusím ještě ten hrneček, ale mám pocit, že ani ten nezabere dřív jsme dělali srandu, že pije ze skleničky tak ho to bavilo, ale dnes ani to. Studené nechce, musím vše přihřívat. No snad bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí