Hami Banány s tvarohem

219
17.5.13 14:21

Hami Banány s tvarohem

Holky, jdu pro radu..všude čtu jak se miminku nesmí do roku dávat tvaroh, pribinák, lipánek atd, že to je pro něj težce stravitelné a já nevím co ještě a naše babi koupila malému v Tescu http://ovocne-presnidavky.heureka.cz/…90g/..strašně mu to chutná a je to od uk.6.měsíce a je tam TVAROOH..tak ted babo raď:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
219
17.5.13 14:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35786
17.5.13 14:22

Spíš kolik tam toho tvarohu je, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.13 14:29

@Jája1986 já si pamatuju, že jsem jednou zkoumala skleničku od hippu a ve pšenátu byla smetana, bylo to od 4m. Jedna věc je doporučení výrobce, druhá věc doporučení lékařů, osobně teda raději věřím lékařům než výrobcům, kteří chtějí co nejvíc prodat. Přesnídávku bych zblafla já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
17.5.13 14:29

Ale tak když se všude propaguje, že to miminko ten tvaroh prostě nesmí, DOKTOŘI to nedoporučují do roka I DÝL určitě, proč taková značka jako je Hami dělá toto pro půlroční děti..tvarohu tam je 8 gramů, je to málo, ale je tam, to mi vrtá v hlavě, co je tedy správně..já osobně to teda neřeším, dnes měl kluk k snídani Lipánka a je mu 6,5m.,ale mám kámošku, co striktně dodržuje pravdila výživy pro kojence a s tou se ted dohadujem přes FB:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.5.13 14:30

Ono tam toho tvarohu moc neni, nestane se nic :) Ja jsem teda tyhle presnidavky jedla sama :D Nedavala jsem ubozatkum ani banany. To uz je lepsi ten tvaroh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.5.13 14:30

@Jája1986 divný je že na skleničce je od 6m, a v popisu od 8m
Jako asi ho to nezabije, ale z principu bych mu to nedávala, proč taky..
K dětem patří dětské jídlo, k půlročákovi tak max. ovoce a zelenina (myslím tedy kojené dítě), nevím proč je teď děsně moderní jim všechno narvat co nejdřív :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.5.13 14:33

@Jája1986 Hami je nějaká joo značka to koukám teda 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
17.5.13 14:38

Schovala bych. Na podobnych ted ulitava moje triletacka ;)
Miminu davam jen 100procent ovoce (je ji 7,5 mesice) ;) Treba tohle je nase oblibene, je v tom banan taky, nechutnalo by mu to? Slozeni je jen hruska a banan, od 4m ;)
 http://eshop.lekarnakuklik.cz/…-125g-110868

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.13 14:48
@Jája1986 píše:
Ale tak když se všude propaguje, že to miminko ten tvaroh prostě nesmí, DOKTOŘI to nedoporučují do roka I DÝL určitě, proč taková značka jako je Hami dělá toto pro půlroční děti..tvarohu tam je 8 gramů, je to málo, ale je tam, to mi vrtá v hlavě, co je tedy správně..já osobně to teda neřeším, dnes měl kluk k snídani Lipánka a je mu 6,5m.,ale mám kámošku, co striktně dodržuje pravdila výživy pro kojence a s tou se ted dohadujem přes FB:-))

přemýšlím, proč to někomu vrtá hlavou, když dává půlročnímu lipánka…
Zkrátka se výživová doporučení rozcházejí, v podstatě jako každá teorie. Mně argument, že v tvarohu je příliš bílkovin a zbytečně to zatěžuje ledviny stačí :nevim: Nemluvě o přítomnosti cukru v takových výrobcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
17.5.13 14:58

Já bych to tak moc neresila. Mám pocit, ze v dnešní době se to jídlo az moc prožívá kdyz jsem byla mala ja tak mi mamka uz v pul roce cpala omáčky a žiju jsem zdravá a stihla. Samozřejmě, ze se nechci řídit postupem našich matek ale je třeba najít nejaky zdravy stred a nehrorit to do extrému. Musím ale přiznat ze jsem se pozastavila nad něčím podobným dala jsem malému malinovou mléčnou prednidavku od Nestle je od 6 M nás maly měl nedávno pul roku a chutnalo to jak jogurt asi tam bude taky tvaroh. Nic méně chutnala jemu i mi :-) minuly týden jsem byla na návštěvě u kamarádky co ma starší děti a maly dostal na svácinu Mango prednidavku od 8 M jen jsem se bála aby se neosypal, ale nic se nestalo a chutnala mu i kdyz na me to bylo nejake moc sladké. Kdyz s tím složením nedouhlasis tak příště to uz miminku nedáš a určitě si to ted pohlida více maminek. Beru to jako dobry postřeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ninushenka
17.5.13 15:39

No nevím, ale mojí malé je 8 měs. a na kontrole mám od doktorky schválené dávat bílý jogurt…tak asi každý říká jinak…ale i švagrová dávala dětský jogurtík kolem 9.měs. a malej je v pohodě. Nějak bych to přes koleno nelámala…

• Citovat
  • Upravit
35786
17.5.13 15:52
@ninushenka píše:
No nevím, ale mojí malé je 8 měs. a na kontrole mám od doktorky schválené dávat bílý jogurt…tak asi každý říká jinak…ale i švagrová dávala dětský jogurtík kolem 9.měs. a malej je v pohodě. Nějak bych to přes koleno nelámala…

Ale jogurt a tvaroh je rozdíl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.5.13 15:55

Tak jogurt a tvaroh je rozdíl :nevim:
Složení skleniček neodpovídá všem doporučením, stačí se třeba podívat na různé druhy koření - normálně nevadí, ale pro alergiky to taky vhodné není :kytka:
Divím se, že to někoho překvapuje.
Ty skleničky nejsou jen pro ČR a v jiných zemích jsou doporučení zase jiná. Dle mého názoru se to snaží „příblížit“,co jako je možné a co ne. Výrobce přibližuje složení zemi, co ty různé odborné společnosti schválí. A ony v tomto směru nemají zase tak přísné normy.

Mým dětem tyto hotové „šlichty“ nikdy nechutnaly, tak není co řešit.
Ale ovoce nebo stoprocentní ovocnou přesnídávku s čerstvým jogurtem jedly normálně.
Jogurty a mléčné svačinky speciálně od firem na dětskou výživu nekupuju, to množství 50 g stačilo snad jen krátce ze začátku. Je to máálo, naše malá sní až 200 ml jogurtu, bych se u nich nedoplatila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.13 16:15

To je zajímavý, o tomhle jsem ještě neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí