Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tehulky a maminky, vratila jsme se u velkehoi UTZ a jsem v rozpacich.Pan doktor rikal, ze vse se jevi fysiologicky, ale radeji nas objendal za mesic znovu, protoze miminko je pry nizko a nemelo by byt. Je mi z toho smutno, mela jste to take tak nektera? Jsme 19 tyden, zase sai rikkam, ze kdyby to bylo moc vazne, ze me posle treba do nemocnicem, co myslite? U placenty mam napsanoi normohydrammnion, coz je asi normlani mnoztsvi plodove vodY? Moc vam dekuji-.
ahojky, jj, normohydramnion je v pořádku - přiměřené množství vody plodové, jinak zkušenost nemám, ale myslím si, že v 19 týdnu se miminko v děloze volně pohybuje, tak že dnes když bylo nízko, neznamená, že zítra nebude výš. ![]()
Dekuji moc,psali jsme si ohledne vysokeho NT, pamatujes? Meli jsme 2,4, tak jsme se velkeho UTZ bala, dnes jsmem si castecen oddychla, i kdz vse nevidel,jak ma pry. Ale rikam si, ze sand nejakou velkou vadu by videl, co myslis? Take rikal, ze to vypada na holcicku, ale neni to 100 procent, tak jsme zvedava:-)
a jo, vidíš to, ani jsem si to neuvědomila. tak bezva, že vše vypadá v pořádku a tím miminko nízko bych se fakt nějak výrazně nestresovala, já vím, že žádná taková hláška od doktora mamince klidu nepřidá, oni si vůbec neuvědomujou, jak mohou maminku vystresovat.
závažné vady by určitě viděl a pokud by se mu cokoli nezdálo, řekl by to a zvažoval by třeba plodovku nebo další podrobné ultrazvuky, takže pokud řekl, že vše vypadá v pořádku a poslal Tě domů, myslím, že je vše o.k. ![]()
mě pořád prostě nejde do hlavy, proč Tě straší s tím, že miminko je nízko, když miminko je vážně v tomto týdnu ještě malé a plave si tam různě sem tam.
No on me obejdnal jeste za 4 tydny, ze se chce podivAT NA SRDICKO , ze ted to nebylo moc videt. Je pry nizko, ze se to stava,j fat, ze hodne taham, syna, ma 13 kg a odpocinku moc nedam:-)RIkam si, ze i kdyz nevidel vse,jak ma, ze snad nejake zavazne veci by videt mohl.No nezbyva, nez pockat. Ja se prave tesila, ze mi dnes rekne, ze srdicko je v poradku(kvuli tomu NT jsem se bala),ale nebylo moc videt, jen, ze bije pravidelne. Jak jsi na tom ty? Take mi dnes znovu meril NT, nechapu, rpoc to meri ve 2 trimestru, ale u syna to blo take tak, tak asi je to v poradku.
Kaačka ty te holčičce v 19+0 nevěříš? ![]()
J nevím zda věřit ze 17+5
a na velkým ulz doktor věděl prd
prý je to malý že neví a kardiolog měla zkřížený nožčky
To budu muset čekat na 3D
další pokus.
Jinak mmi moje dítě má hlavu v pipce fakt doslova a nikdo mně neřekl že je nízko. neboj mimi se mele a určitě se nahoru posune a zda tě uklidni já malou měla od začátku nizko nikdo mně neřekl e je nízko a neposunula se ani do porodu pořád kopala jen koelm pupku a zato ten snadý porod ![]()
ja nevim, rikal, ze to vypada na devce, ale ze to nevi na stopro, ale zase si rikal, ze v 19 tydnu by to vedet uz mohl.Tim, ze je nizko, tak si nebyl jisty, jinak si myslim, ze mu muzu verit,je to kapacita:-))ja spise pocitala s klukem, tak mozna proto tomu nemuzu uverit:-)
kačko, u mě vše dopadlo dobře - kardio jsme měli v naprostém pořádku, ted už pomalu pojedu poslední měsíc ![]()
neboj, i u Tebe bude vše v pořádku ![]()
no my byly v 17+5 na 3D a řekl holka můj v 19+0 nevěděl a ted babo rad líbí se mi overálek a mají modrý a žlutý bazarový tož zda se nerozhodnu může být pryč
a nevím no ale se nespetly že ![]()
Marry11 píše:
no my byly v 17+5 na 3D a řekl holka můj v 19+0 nevěděl a ted babo rad líbí se mi overálek a mají modrý a žlutý bazarový tož zda se nerozhodnu může být pryča nevím no ale se nespetly že
ja myslim, ze na 3D to jde dobre videt, podle me uz by pindu videl:-)no uividime, mne je to vcelku jedno,co to bude,hlavne, at je vse ,jak ma byt.
tak jo tak já koupím ten žlutej
já že kluk by byl krásnej v modré
ale zas snad ví co mluvil
No musím ho mít je s pejskama malá ho schválila jen řekla tento a ukazovala na ten modrý
pak jsem manželovi koupila pod dozorem Niki trenky a jsou taky s pejskama se srdíčkama a malé říkám tyto a ona že jo a ostantí říkala že ne schodly jsme se
a dodje dom manžel a ona mu říká pejs ještě to neumí říct a pak dodá tati
a ted Jirka nechápal jako co psy s tatkou
já psa nechci ![]()
Ahoj Kači, ráda se přidám k této diskusi. Já byla včera taky na kontrole na UTZ (jsem 17. týden)a za cca 3 týdny jdu na velký ultrazvuk. Můj doktor říkal, že je vše v pořádku, ale že mám zatím nízko placentu. Myslí si, že se postupně sama vytáhne nahoru, jak miminko bude růst a bude se tlačit víc nahoru do bříška. Nicméně nesmím žádnou námahu, jsem doma, žádné těhotenské cvičení, jenom procházky a zakázal mi taky většinu domácích prací (žehlení, luxování a vytírání přísně zakázáno). Nedělat prostě nic, čím by člověk ten podbřišek namáhal, někdy je to docela těžký:-( Ale říkám si, že pro miminko vydržím všechno. Takže radši se taky co nejvíce šetři. Pěkný den, titina:-)
Je tp me mrzi, no snad se to spravi, ja prave zem vytirala predtim porad, ted to budu muset omezit, neda se nic delat,maleho se snazim tahat co nejmene, ale uplne se tomu nevyhnu, navic se dost vzteka ted ![]()