Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky holky, jsem tak trošku vynervovaní, i když asi není důvod…jsem poprvé těhotná, poprvé jsem byla u dr mezi 4 a 5tt a to byl vidět pouze gestační váček, včera jsem byla znovu na kontrolu ( cca 2 tydny od předchozí prohlídky) a dr říkal, že těhotenství dobře prospívá, byl už jasně vidět žloutkový váček a embryonální pól ( no ten já teda neviděla, bylo to horzně prťavý
) dle ultrazvuku jsem v 6+2tt, vše by bylo ok, ale ještě nešlo vidět srdíčko a to je to, co mě trápí…i když dr říkal, že je to na hraně a že je vše v pořádku, jdu znovu za týden, kdy by už měl určo tlouct. Co myslíte? Má někdo podobnou zkušenost, že by se hned neukázalo? Děkuju.
Já byla poprvé kolem 5.týdne a taky ještě nebylo vidět.Potom v 6. možná už v 7.týdnu vidět bylo.Já myslím že se nic neděje a je to normální že ještě neni vidět.Příště už by mělo ![]()
děkuji
no on i dr vypadal klidně, že se nic neděje. Já bych taky byla v klidu, kdybych nezačala číst na internetu…no ten jak dovede vynervvovat ![]()
Ahojky, já byla na první kontrole 6+3tt a srdíčko jsme teda viděli, ale pan doktor byl takový jako kdyby trošku překvapený…:-D
Tak bych byla v klidu a uvidíš na příští kontrole… ![]()
Donata píše:
děkujino on i dr vypadal klidně, že se nic neděje. Já bych taky byla v klidu, kdybych nezačala číst na internetu…no ten jak dovede vynervvovat
jo internet,já se taky pěkně nervila(no jo prvorodička nezkušená,ze všeho vyvalený).Já se zas bála mimoděložního,skoro jsem si to vsugerovala ![]()
já si připadám trochu jak idiot, úplně ze začátku taky pořád, hlavně, aby to bylo v děloze, pak když jsem byla ujištěná, že to tam je, tak zas, aby se v tom váčku něco udělalo a teď zas, že ještě není srdíčko.....očekávám co to bude po další prohlídce ![]()
Naprosto tě chápu, já jsem v nervech skoro pořád…největší jsem měla, když jsem jednou zašpinila:/ a pak když jsem šla na screening, to byly panečku nervy…
A zvlášť jak píšeš, internet, to je něco… ![]()
tak já zatím ( ťuky ťuky ťuk) naštěstí nezašpinila, ale je pravda, že furt monituruju kalhotky ![]()
Mně se to stalo po sexu ![]()
A když se to stalo i podruhé tak jsem volala dr. a on protivně „co takhle na chvíli vynechat sex“
Takže když mi neřekl, že mám přijít na kontrolu, tak jsem si řekla, že to je asi časté.
Na chvíli jsem vynechala sex a cca po 14dnech to bylo už v pohodě…
jj, já o téhle příčině špinění slyšela, takže dokud neuslyším srdíčko, tak má manžel smůlu ![]()
děkuju Gaby
ono po osmiměsíčním snažení jsme se konečně dočkali, tak doufám, že vše bude v pořádku
jenže jsem pesimista a hned myslím na nejhorší
jak já závidím těm, co jsou optimisti a věčně v dobré náladě ![]()
tak já jdu na svůj první UTZ zhruba za hodinku dvě a mám teda nerva šílenýho jestli už tam
bude nebo ne
dnes 6-6,takže nevim no,ale třeba nás překvapí fazolka ![]()
děkuju já tobě samo taky
![]()
my máme za sebou dvakrát nepodařený IVF a teď se nám to povedlo přirozeně,takže to bereme trochu jako zázrak a bojíme se strašně moc ![]()