Miminko nechce jíst maso

411
5.6.23 16:43

Miminko nechce jíst maso

Ahoj,

Mám osmiměsíčního syna, který v rámci příkrmů úplně odmítá maso s vyjímkou ryb. Zkoušela jsem hovězí, kuřecí, krůtí či králičí a nic. Po první lžičce se vždy tváří, jako bych mu dala kyselinu a pak už nechce otvírat pusinku. Když se mi náhodou podaří dát mu lžičku další, tak se dáví, plive, jednou se mi i pozvracel.

Čistě ovocné a zeleninové příkrmy (případně s tou rybou) či kaše nebo jogurt jí hezky.

Nevím už, jak ho motivovat. Bojím se, že mu tím nucením jídlo celkově znechutím a pak nebude chtít nic. Zároveň nevím, jestli mu nijak neublížím tím, když maso na nějakou dobu úplně vyškrtnu (ne že by teď nějaké přijímal, ale aspoň se snažím).

Nějaké rady nebo zkušenosti? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1259
5.6.23 16:47

Nech ho jíst rybu, ty sama bys snad jedla něco, co ti nechutná a po čem zvracíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8527
5.6.23 16:50
@Emmara píše:
Ahoj,

Mám osmiměsíčního syna, který v rámci příkrmů úplně odmítá maso s vyjímkou ryb. Zkoušela jsem hovězí, kuřecí, krůtí či králičí a nic. Po první lžičce se vždy tváří, jako bych mu dala kyselinu a pak už nechce otvírat pusinku. Když se mi náhodou podaří dát mu lžičku další, tak se dáví, plive, jednou se mi i pozvracel.

Čistě ovocné a zeleninové příkrmy (případně s tou rybou) či kaše nebo jogurt jí hezky.

Nevím už, jak ho motivovat. Bojím se, že mu tím nucením jídlo celkově znechutím a pak nebude chtít nic. Zároveň nevím, jestli mu nijak neublížím tím, když maso na nějakou dobu úplně vyškrtnu (ne že by teď nějaké přijímal, ale aspoň se snažím).

Nějaké rady nebo zkušenosti? Děkuji :kytka:

Nenutila bych ho. Sama to píšeš, akorát mu to znechutíš. A cpát do něho maso jen aby nějaké měl mi prijde strašné, ještě když pak chudák zvraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
5.6.23 16:52

Hele někde jsem četla, že děti do 4 let jsou přirozeně vegetariáni :lol:
Jinak moje dcera má 16m a sní maso akorát ve vývaru - ten má 1-2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
5.6.23 16:52

Taky nemáme masožravce. Maso dostane ale na milost ho vezme málo. Častá ho míchám do rizota, těstovin, kuskusu(musí být mleté nebo úplně na mini kousky) hodně barevné aby to odpoutalo pozornost hodně silné vývařovně polévky. A nebo zkusit dávat do ruky. Vybere si co se mu bude líbit. Pokud nechce nenutím. Protože ani já nejím všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
5.6.23 16:55

Naše od začátku milovala, když si to maso mohla sama okusovat z kosti, třeba u kuřete nebo králíka. Jíst civilizované kousky začala až o hodně později (určitě daleko po roce). Ale zas jestli je syn zvyklý na lžičku a mixované jídlo, tak to asi řešením nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.6.23 16:57

Treba ma nejakou intoleranci, stava se to, ze to dite „vi“ a nechce.

Zkus poctive domaci vyvary a bilkoviny dodavej jinak - tvaroh, mozarella, lusteniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.6.23 16:57

Jo a kost s masem do ruky je top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
5.6.23 16:59

Domácí zeleninový příkrm rozmixovaný s masovým vývarem jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
5.6.23 17:27

Děkuji všem. Vývar se zeleninou se mu taky moc nepozdával, nicméně toho snědl trochu víc než klasického masa. S okusováním máme taky trochu problém, nabízím různé sušenky nebo křupky, ale většinou to spíš ožužlá a rozpatlá. Asi tedy na chvíli nechám maso být a budu se soustředit spíš na kousky zeleniny a ovoce (to zvládá i rozmačkané, nemusí být do hladka).

Jinak ho samozřejmě nekrmím tím masem násilím, když to pi první, respektive druhé lžičce, nejde, tak mu to necpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
5.6.23 17:55

Co jsem pochopila, tak vyvaris prikrmy doma? Zkus nejakou sklenicku koupit ;) me holka taky nesnela domaci presnidavky s masem, ale kdyz jsem koupila ciste masovou presnidavku a zamichala do doma udelane zeleninove presnidavky, tak se najednou mohla utlouct :lol:

• Citovat
  • Upravit
7333
5.6.23 18:27

Mimina, kteří dávají přednost vegetarianství před masem jako zdravý životní styl nejsou v současné době žádnou vyjímečnou situací. Znám ve svém okolí dost lidí, kteří se vegetariánství věnují už od svého útlého mladí. Asi jako já, která nikdy nezačala kouřit. Pokud chceš svému dítěti dopřát cigaretu, doporučuji bez příměsu tábáku. Zkus bylinkovou směs. Ale myslím, že pokud je vegeterián, bude odmítat i cigaretu byť bude bez tabáku. Jako kompromis zkus vajíčko uvařené na tvrdo, ale jsou tací vegetariáni, co odmítají i vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24280
5.6.23 18:44

Zkus opravdu skleničku s nějakým masem. Mě děti takto v začátku jedli maso jedině takto. Mě přišlo, že já to neuměla tak dobře uvařit, aby to byli schopni sníst. Postupně se naučili. Fakt je maso z vývaru přímo z kosti jak píšou i holky víš.
Třeba starší mi maso skoro doma nejí asi od dvou let. Jí jen pepřenky, řízek, ryby. Ve školce jí úplně vše :D jo a má rád steaky :D jinak do něj maso nedostanu a určitě ne každý den. Miluje mléčné výrobky. Nejí třeba ani šunku, jí jen sýr. Druhý zase maso miluje a má alergii na mléčné výrobky, vejce - tyhle potraviny sám od sebe ani nechce. Od roku a půl ví, že je mu po vejci špatně. Takže to nech i trochu na dítěti ať si řekne co má rádo. Ono se to stejně ještě stokrát změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
5.6.23 19:32

Nenutila bych, můžeš mu místo toho dát žloutek nebo zkusit kuřecí játra… Třeba by je snědl ;)
To já mám doma masožravku, zrovna dneska dostala kuřecí maso (dělala jsem kuře na paprice) ať si to obere z kostí a mohla se po tom utlouct :nevim: ryby taky miluje… A o párkách ani nemluvím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
5.6.23 19:50
@Cucajz píše:
Nenutila bych, můžeš mu místo toho dát žloutek nebo zkusit kuřecí játra… Třeba by je snědl ;)
To já mám doma masožravku, zrovna dneska dostala kuřecí maso (dělala jsem kuře na paprice) ať si to obere z kostí a mohla se po tom utlouct :nevim: ryby taky miluje… A o párkách ani nemluvím :mrgreen:

Tak zrovna parky moc masa neobsahuji :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí