Miminko nechce papat

30
17.6.22 18:32

Miminko nechce papat

Ahoj maminky,
Potřebuju poradit s krmením. Moje skoro 5ti měsíční dcera mi nechce jíst UM. Jsme od 4tydne na UM a nejvíc nam vyhověl kendamil.
Podle tabulky už by měla pít 180ml ale bohužel mi po na chystání 150ml vypije jen 120ml. Nejdřív vypije 90ml už se začne kroutit tak vím že je to na odrihnuti a potom do ní nemůžu pomalu dat ani ten zbytek. Kroutí se, vyflusava flašku, brečí, kope nohama.
Vyměnit mléko jsem zkoušela a hned po dvou dnech letěl do koše. To mě blinkala, brečela každou hodinu hladem (HiPP) stejně to vyblinkla. Vyměnila jsem i za kendamil bio tam to vydrželo dva dny a zase se začala kroutit ale už při 120ml mi ho nechtěla moc pít.
Stolici máme 1× občas i 2× denně, prospívá (což se divím), prdíky máme krásný, doktorce se to bojím říct protože ona je tabulková, kendamil nepodporuje že to jen internetová propagace nebo co. :roll:
Začínám z toho být nesvá a už i celkem nervózní, je pravda že je malá při poslední kontrole měřila 59cm.
Co se týče prikrmu tak jsem to po dvou týdnech vzdala protože neměla zájem, jediný co jedla tak bramborovou kasicku nic jiného nechtěla takže asi není ještě připravena, na to máme čas.
Vecer naposledy dávám mezi 9-10 večer a spíme skoro do 7 do rána ale i tak po ránu to nevypije :zed:
Bohužel toto už trvá víc jak měsíc :zed:
Nevíte někdo co s tím? :( Já už si nevím rady a je to strašný boj. Děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9019
17.6.22 18:57

No a proč to vlastně řešíš, když dítě prospívá? :nevim: To je přece hlavní, ne nějaké tabulky. A změnu mléka bych s pediatrem neřešila, jen oznámila. Nám Kendamil vyhovoval taky a doktorka proti němu neřekla ani popel. Jako jeden z mála UM neobsahuje palmáč, takže pro mě jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21542
17.6.22 19:00

Teda zkušenosti s UM nemám, ale jdu na to selským rozumem. Dítě ti jí pravidelně, pravidelně kaká, roste na délku a přibírá na hmotnosti. Jak vypadá její růstový graf? Je plynule rostoucí a nebo tam jsou výrazné výkyvy? Ty doporučené dávky jsou psané pro průměrně veliké děti v daném věku. Pokud je dítě už od počátku menší, logicky toho sní méně. Stejně tak žena vážící 50 kg sní za den méně než žena vážící 100 kg. Ty tabulky jsou fakt orientační. Nemůžeš se jimi řídit do puntíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
17.6.22 19:01

No jestli prospívá, tak jí to nenuť :nevim:
akorát ji to zprotivíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.6.22 19:14

@Serpentini a není to málo na její věk? Krmíme 5× denně a bohužel do ní dostanu jen těch 120ml možná tak jednou za celý den vypije těch 150ml. Já jen se bojím abych ji nějak netýrala hlady nebo tak něco. Ona si neřekne o jídlo. Jeden den jsme to zkoušeli řekla si po 4h a to už byla ani protivná únavou a skoro nic nesnesla, takže dodržujeme opravdu ty tři hodiny na který je zvyklá už z porodnice takže to mě aspoň vypije víc.
Malá je moje první takže se bojím abych nedělá něco špatně. Doktorka chce po mě 6 dávek denně ale to nemám šanci dat, nebudu ji budit ve 12 v 1 v noci když spí až do rána.
Jen se prostě bojím o to aby z ní zachvilku nebyl anorektik nebo něco ale vím že si řekne kdyby jí to nestačilo. Na můj vkus už to trvá hodně dlouho, myslela jsem že to bude jen chvilkové a co se týče čaju? No cca 50ml za celý den na to že už je pomalu vedro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
17.6.22 19:20

@monieondra Ještě žádné dítě dobrovolně hlady neumřelo. Přístup k jídlu má, prospívá, tak není o čem. Já teda u UM dělala pravidelné intervaly přes den a jen v noci jsem to nechávala na tom, že si dítě řekne, když bude mít hlad. Podle mě to hezky napodobuje normální režim. Ty přes den taky jíš pravidelně a nečekáš, až budeš mít hlad.
Edit: Aby mě někdo nechytl za slovo, tak pořád je řeč o UM, kde se dělají pravidelné intervaly i kvůli tomu, aby se v břiše nemíchalo staré a čerstvé mléko a dítě neblilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.6.22 19:28

@Serpentini no to je to že já pravidelně nejim, já si dám když mám chuť nebo hlad. Jenže u mě je to jiný než u takovýho malýho tělíčka. Jen se prostě bojím. Říkají mi to všichni ale v tomhle jsem asi tvrdohlavá. Mám se o tom pobavit s doktorkou nebo to mám nechat být a krmit ji 5× denně 120ml do té doby než si řekne? Možná u druhého to tak hrozit nebudu ale tohle je pro mě nové. Klasická máma s prvním dítětem :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
17.6.22 19:50

Mě to dělá taky (6m). Že začátku 5m 250 a teď 160. 250 dá jen ráno to vztava na pul6tou. Já to teda neřeším. Prostě to stačí. Příkrmu taky moc nedá. Ovoce a studený to jo. Jinak pije vodu jak velbloud. Vypije a sní co potřebuje a to stačí. Na tabulky nekoukám. Do jídla nenutím. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.6.22 20:08

@monieondra Představ si, že jsem měla do půl roku plně kojene děti a naprosto netuším, kolik toho mlíka vypily. Ale rostly a probíraly. ;)

Jo a po roce jim ráno a večer stačilo 180 ml UM, mladší asi i min. Což bylo tedy zcela netabulkove mnozstvi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
17.6.22 20:25

Mám 5ti měsíční a už od 2 měsíců mi pije 90-100ml, dávku si nenavýšila. Je spokojená, přibírá, tak co… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.6.22 22:54

To co píšou na těch krabicích vůbec neřeš.. Mě malá pila vždycky o dost menší dávky a před druhýma narozeninama bylo její maximum 180ml ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.6.22 09:34

To dítě ví lépe než ty a lépe než výrobci um, kdy je syté. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová