Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
přes rok už nekojím. Kojení šlo bez problémů, děti ukázkově sály. Spouštěcí reflex byl výrazný pocit, lehce bolestivý ale přesto příjemný.
Občas se mi stává když si tulím své děti, uspávám, nebo se jen kochám, že mám stejné pocity, jako když se mi spouštělo mléko. Samozřejmě že už žádné mléko nemám, protože nekojím..
Je možné, že ten reflex nezmizí?
Dobrý den, mám asi trochu jiný problém v lednu 22 jsem porodila, pak jsem se snažila kojit po dobu 6N od začátku byl syn dokrmovan i UM protože že mě za hodinu vytáhl třeba jen 40ml a pak mě měl jak dudlík… kojení jsem úplně vyčerpaná ukončila přírodní cestou stahování lehce, tvaroh, odstrikani do ulevy atd..A poslední dobou si všímám že občas cítím v okolí bradavky vlhko na tričku. Je to tak málo že občas si říkám že se mi to jen zdá že nemohu najít pomalu ani mokrou tečku má tričku..ale přijde mi že opravdu nějaká tečka že mě teče z jednoho prsa se to stává častěji ale všímám si že se to děje u obou..fakt je to minimum..když zkouším zda v prsou něco mám nic neteče ani kapka. Co by to prosím mohlo být a jak to řešit? Nějak výrazně mi to nevadí spíš mi to děsí.. někdy cca 5 měsíců po kojení jsem byla na sono prsou dobrovolně a nic neříkali…
A ještě bych měla druhý dotaz.. dřív jsem mívala větší levé prso, a po kojení mi zůstalo větší pravé..je to normální? Nečekala jsem, prsa jako dřív ale že se mi zvětší to druhé to mi fakt nenapadlo.
Jo je možné že jsem s ním kojila víc bylo mi to nějak jedno byla jsem ráda, že miminko něco snědlo a nechtěla jsem ho přerušovat..může to být tím? Je to na furt?
Děkuji moc.