Miminko nedokáže spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
19.6.25 08:52

Miminko nedokáže spát

Ahoj maminky, jdu si pro rady co v mé situaci dělat, protože jsem už vážně zoufalá. Mám doma desetiměsíčního kluka, který nikdy nebyl spáč, nejdéle spal asi 3h, ale poslední 2 měsíce je to večer/noci strašné, nevydrží spát už ani 1h, ale probouzí se po 20-30minutách a začne brečet.

Kolem 6- 8 měsíce jsem mu vždy dávala prso - uklidnil se a šel spát dál a za hodinu znovu, ale to poslední dobou už taky nechce a jen brečí, někdy hodně a někdy až hysterický 5-6 minut dokud se neprobudí. Snažím se ho uklidnit(hlazení, houpáni, prso), ale nic nepomáhá a musím prostě počkat až se probudí. Když ho vezme manžel tak je ještě víc naštvanej a začne víc brečet(oči má stále zavřené). Nevíme co s tím a už se noci přímo bojíme.

Přes den je ukázkově hodnej, hraje si se všema, nebojí se lidí, dětí a nebrečí. Nevyrůstá v prostředí, kde by se mu nikdo nevěnoval nebo by u nás byly hádky.

Kojení: přemýšlela jsem jestli v noci nebrečí, protože chce prso jako dudlík. Přes den není kojený - nemá zájem, s „dospělým“ jídlem nemá problém a sní 3×po 250ml kaše(sacharidy, maso, tuky). Poslední 14 dnů při pokusech o kojení dost kouše.

Budu vděčná za každou radu, u pediatričky je vše v pořádku, vyvíjí se ukázkově, ale s manželem se bojíme, že malému něco je, protože snad není normální, aby co každý 30minut brečel. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1843
19.6.25 09:00
@Tancez píše: Více

Hele a nerostou zoubky nebo neboli ho uši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.25 12:07

Mě přijde, že přez den nesní tolik aby ho to na noc zasytilo, měl by mít ráno mlíko/mléčnou kaši, odpoledne svačinu ovoce, oběd pokud je s masem nemusí se dávat mléko, odpoledne svačinka mléko nebo jogurt, kaše, večer mléko mléčnou kaši.. při takovémto jídelníčku musí přez noc zaručeně spát…a proto nejspíše řve hlady, a prso mu evidentně nestačí asi už tam není ta výživa která ho zasytí, šoupnout na noc umělé mléko a uvidíš že to bude ok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure