Miminko nejedlík
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Hm…neporadím, ale dvojčátka mi teď začínají odmítat UM takže baštíme vše na lžičku, ale nechtějí pít…zkoušela jsem různé druhy pití, různé láhve, hrnečky, savičky až jsem se naštvala a tlačila jsem to do nich stříkačkou a to na sílu a přes řev…no a kupodivu začínají čaj brát na milost, nabízím jim co 20minut, když jsou vzůru a dávám jím láhev těsně před probuzením, to pak pijí dobře.
přeju ať se dcera brzo umoudří a rozjí se… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla problém už i s mlíkem, naštěstí ty příkrmy obalamutíš snáz, zatímco flaška je pořád flaška - a tu když viděla, ta řev. Nejedla i třeba 2 dny nic. Takže pila mléko jen v noci ze spaní.
Ty příkrmy. Nejvíce jí chutnal pastiňák od Alnatury z DM, pak špagety bolognese, doma vařené moc ne. Otevírá pusinku jen na pribiňáček, a to jen někdy, je jí jeden rok a každé jídlo je boj.
Moje strategie: dám do jídelní stoličky před TV, tam nějaké kreslené s písničkama z youtube, do ruky rohlík či sušenku, aby měla pocit, že si to strká do pusy sama, jsem schovaná se lžičkou za ní a když otevře pusinku - šup tam.
Normálně se najedla jen několikrát, na návštěvě nebo venku ji musí někdo zaměstnávat - ukazovat jí knížku apod.
Když se to nepovede, tak prostě nejí, dám jí mléko, protože nechci nechat o hladu.
Nic moc, já vím, ale má tendence se najíst lžičkou sama, takže jí dám lžičku do ruky, misku před ní na zem na ručník a ona si to zkouší. Je to všude kolem, ale až se to naučí, myslím, že bude normálně jíst. Zdá se mi, že jí z principu vadí, že jí to někdo dává do pusy a šermuje lžičkou nebo flaškou před obličejem.
Ale jak je to u Vás nevím, je to v hlavě miminka, zkoušej všechny fígle. U tchýně tchána na ni museli dělat při krmění opičky a zpívat před židličkou, aby otevřela pusinku, kdo neviděl, neuvěří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že je to kopie mého syna
Velký savec, příkrmy nechtěl. V roce obědval třeba jednu skleničku na 3×
Pak se to pomalu začalo lámat, občas snědl víc, pak zase nejedl…nikdy mi nevzal do pusy flašku, to až po roce a půl na kravské mléko, protože jiné absolutně odmítal…Teď mu budou dva a občas se i pořádně nají, očas prostě nejí
Prostě to bude na jídlo vždycky tipral
Prostě je to nejedlík, ale má přes 14 kg, takže nestrádá. Už si z toho dávno nedělám hlavu a vyloženě mu nic necpu.
Přeju pevné nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi Můj syn skoro ani ve 2 letech nesní kormě jogurtu víc, jak jednu lžičku. A tp jsem přestala kojit, aby začal jíst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a zapomněla jsem to nejdůležitější - má odpor k teplému/vlažnému jídlu nebo mléko. To byl teror, než jsem zjistila, proč vše plive a pribiňáček ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi ahoj, mám doma nejedlíka, jsou dny, kdy jí, jsou dny kdy její strava je více méně mléčná - mléko miluje, tak když je krize, to nás zachrání. No a je jí skoro 2,5 let. Ono se to může ještě změnit. Co jí to dát do ruky nebo jí udělat samoobsluhu? Nelíbilo by se jí to? Pokud přibývá na váze, neřešila bych to, stejně pokud nechce, neuděláš nic. Ještě můžeš vyzkoušet jí prso prostě nedat, ale to bohužel bez pláče nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi ohledně kojení, z čeho pije jiné pití? Už je dost velká a savičku mít nemusí. Já mam jinak zkušenost se savičkama MAM, udělat pořádnou dírku, aby to teklo a trpělivost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi zkušenost mám. Asi takhle, dodnes přemýšlím, jestli by se něco změnilo, kdybych jí přestala kojit. Nicméně k tomu kroku jsem se neodhodlala. Do roka vlastně jen kojená, pak ovoce, kaše. Masozeleninu nejedla prostě nikdy. Pak začala jíst polívky (vývary) a když dostala vidličku, tak si občas něco napíchla. Většinou těstoviny.
Za týden jí budou dva a když budu upřímná, tak s chutí jí vlastně jen pár týdnů. Už není hysterická, když nedám okamžitě prso, tak v klidu vydrží než udělám jídlo. Jen chci napsat, že venku se po mě naštěstí nikdy nesápala.. No ale pořád jí miniporce. Prostě jí normální jídlo nijak netankuje
Zeleniny se nedotkne (jen v polívce), z ovoce jí jenom jablko, polívky má ráda, těstoviny, brambory, maso taky už celkem jo. Ale dohromady jí tak deset věcí pořád dokola..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi ![]()
@akruh televize jí nic neříká, na stolečku má gumový zvířátka, tak když si je chce strčit do pusy, tak jí předběhnu s lžičkou, ale musím teda říct, že to nad moje nervy, je omatlaná ona, stoleček, hračky, všechno
takže toho stejně moc nesní
@annaei jogurt jsme ještě nezkoušeli ![]()
@medulinkax to už jsme zkoušela, dala jsem jí do ruky vařenou mrkev nebo na kolečka na talířek, dopadlo to tak, že to vyházela ven
Jinak nic jiného nepije.. ona nepotřebuje, stačí jí to kojení a té pevné strany sní naprosté minimum.. po každé masozelenině jí nabízím lahev, ale to ne, cpe se na prso ![]()
@Sibyla0 mě to kojení doteď nevadilo, jsem ráda, že alespoň něco, ale poslední dobou je to fakt bolestivé, včera mi normálně bradavku prokousla
že jsem to měla celý oteklý a bolavý celou noc
Představa, že tohle bude dalších x měsíců, tak to se mi moc nezamlouvá ![]()
Je to boj
Já se na každé jídlo vyloženě tak netěším. Syn snědl to co jsem mu připravila, tohle vůbec neznám. Dneska snědla tátovi k svačině půlku malého banánu.. Jinak od toho půl roka už přibírá míň, od 6 m do 8m jen 300g ![]()
- Citovat
- Upravit
@madi no mě kousla když měla první dva spodní, já hrozně zařvala (leknutím) a ona se tak lekla, že pak se celý den odmítala přisát. Ale od té doby nekouše. A to už má zuby až na pětky komplet. Občas mě teda jen tak laškovně kousne, ale nestiskne.
Jinak tenhle týden u ní nastal ohromný posun jak v jídle, tak v nočníku, tak v usínání, tak v mlíku, fakt skok, najednou je tak rozumná, až jsem to skoro obrečela
No ale proč to píšu, ona přestala vyžadovat tolik mlíko, ale zároveň přestala pít i normální pití
Už je to vidět i na čůrání. Má tmavý, ale prostě nechce
No to je pořád něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi To,že příbírá málo neřeš muj syn od pul roka do skoro 2 let přibral jenom 2 kg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 to se mi stalo taky, jak jí vyrostly ty první zuby, tak taky měla snahu mě cíleně kousat, já vykřikla bolestí a ona pak začala řvát taky - to se zdálo, že pochopila, že to nemá dělat, jenže teď jak má těch zubů víc, tak opravdu stačí, když se jen té bradavky dotýká. Tohle mám od té doby, co jí narostla horní jednička ![]()
Jinak se mi taky zdá, že čůrá málo - jako mokro má, ale třeba synek měl vždycky úplně nacucané plenky a tady kdybych jí nechala, tak jí stačí v klidu i jedna na den ![]()
Máš pravdu, furt něco.
@annaei no tak hlavně že přibírá alespoň něco. S doktorem jsem o tom mluvila a ten mi radil nechat jí do roka být, zkoušet, ale nenutit. Ale co bude potom, těžko říct.
Měla jsem nastoupit od listopadu na částečný úvazek do práce, na pár hodin s možností získat místo po ukončení MD, tak mě to mrzí. Ale co se dá dělat no ![]()
- Citovat
- Upravit
Jsem ráda, že je tady taky někdo, kdo má méně pribírající dítě, syn měl v půl roce jen 5,8kg
příkrmy zkoušíme, ale porce jsou mini, pokud vůbec něco sní a přesto je to malé dráče, už pěkně leze a stoupá si v postýlce (necelých 7měsíců)a je ho plný byt, takové dítě, prostě nemá čas přibrat ![]()
Akorát mám někdy stavy, že mi kojení přijde vyčerpávající - ve dne po 2hodinách… v noci naštěstí jen jednou a pak až ráno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hrnoulek tak snad se to zlepší.
U nás nakonec s jídlem velký zvrat, jsem moc ráda. Teda abych to nazakřikla.. Před 14 dny jsme s malou skončili v nemocnici, zápal plic, dehydratace. Naše malá tam byla senzace, hlavně u mladých doktorek, nemohly pochopit, že to dítě nejí, nepije, dokonce jako naznačovali, že si za to můžu sama. No jasně, asi jí trápím hlady a neuvařím jí mrkev nebo co
Naštěstí se nás tam zastal pan primář a neřešil to. Po návratu z nemocnice se malá rozjedla neuvěřitelně, během dvou dnů snad najela na kompletní jídelníček odpovídající jejímu věku, ráno chleba gervais, svačina ovoce, oběd masozelenina, svačina bílý jogurt, večer kaše
sice porce spíš menší, ale obrovský pokrok.
Jenom nepije, což teda není nic moc, ale pracuje se na tom. Tak snad se to taky zlepší brzy ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte některá zkušenost s miminkem, které absolutně odmítá příkrmy.
A to jsem zkoušela vše, kupované, vařené, různé chutě.. jediné co si dá, tak je banán, dneska ocumlala plátek rajčete.. ale na její věk jsou to pořád hrozně miniaturní porce

Moje okolí to strašně řeší a ty řeči už mi lezou krkem 
Jsem ochotná to kvůli ní ještě chvíli vydržet, ale dlouho asi ne
Koupili jsme bebu, že bych jí pomaličku polehoučku začala připravovat na to, že prostě už prso nebude - jenže nevezme mi flašku
kouše do savičky, plive ji a pak se vztekne 
Mojí malé jsou necelé 10m a v podstatě stále je ještě pořád plně kojená.. od malička to byla taková přísavka, v pěti měsících jsem poprvé zkusila mrkev na lžičku, to odmítala, vystrčila jazýčkem ven a konec. Tak jsem si říkala, že holt je brzy, i když byla dost velká a po jídle koukala, zajímala se o něj. Jakmile ho dostala do pusy, udělala ksichtík a šlo všechno ven. Tak jsme to zkoušeli dál a doteď vlastně žádná výrazná změna, jen se naučila polykat, ale to je tak vše.
Sama od sebe sní tak jednu dvě lžičky, pak dá hlavu nastranu, zavře pusu a je vymalováno, jak se přiblížím se lžičkou, začne ječet. S různými blbinkami a hračkami do ní nacpu ještě pár lžiček, ale nikdy to víc jak 1/3 té malé skleničky první lžička nedá
Nějak cítím, že prostě přeskočí tu fázi kašiček a začne jíst „normálně“, jenže kdy
V podstatě já osobně bych to nechala asi plynout a nechala to na ní, stejně nemůžu nic dělat
Navíc začínám mít dost velký problém s kojením - narostly jí zuby, nahoře čtyři, dole dva - sice mě nekouše, ale při sání se těmi zoubky dotýká bradavky a mám je úplně zhmožděné.. ne rozpraskané, ale bolí to jako čert jak při kojení, tak zhruba i půlhodiny po
Tak jsem si postěžovala
V podstatě asi neexistuje žádná rada co s tím, jen bych uvítala společnost maminek, co třeba řeší/řešily podobný problém, jak to dopadlo - jestli děti zůstaly chronickými nejedlíky už pořád nebo prostě se to zlomilo a začaly jíst normálně