Vaječný bílek - průjem

841
18.10.13 11:40

Vaječný bílek - průjem

Milé maminky,
dala jsem dceři 9m na doporučení doktorky už vaječný bílek a dva dny z toho měla průjem. Týden před tím jsem jí dala jen polovinu toho bílku, průjem sice byl taky, ale až tak nějak s odstupem, myslím obden, ani jsem si to s tím bílkem nespojila.
Jak je to s bílkem a alergií? Vím, že je to alergen.
Ale dcera reaguje na novou potravinu často nějakým osypáním, zhoršením atop. ekzému, opruzením. Při opakovaném podání už nereaguje.
Mám to za týden zase zkusit nebo s tím bílkem to není na zvyku jako s ostatníma potravinama?
Je to nezvratná alergie?
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10971
18.10.13 11:45

@pupyk No, pokud je všeobecně citlivější, tak bych na podávání nových potravin byla hodně obezřetná a alergeny jako takové podávala až po ukončeném roce.

Nemyslím, že by to měla být nezvratná alergie.

Vůbec si nedokážu představit mít takhle senzitivní dítě na potraviny, nicméně soustava se stála vyvíjí a může to být mnohem lepší.

Držte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
18.10.13 11:46

@pupyk nám teda doktorka říkala, že bílek až od roka… žloutek v tom 9. měsíci ano, ale bílek rozhodně ne. i teď, když má malý 13 měs. tak celé vajíčko nedávám nijak často… tak být tebou, tak s bílkem nijak nespěchám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
18.10.13 11:55

Já neporadím, jen mě fakt fascinuje, jak každý pediatr radí něco jinýho. My když byli na roční kontrole a já se ptala, jestli už můžu dát bílek, měla sestřička oči až navrch hlavy, že to vžádnym případě, že maximálně žloutek, a to ještě ne z vejce na tvrdo, že je to moc těžké na trávení, že tak zamíchat do polévky…
Jinak, malej už měl bábovku i knedlík… Přežil bez ujmy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.10.13 12:37

@pupyk
Pokud má dcera atop. ekzém, tak ten bílek vadit může, hodně atopických dětí mají alergii na mléko, bílek nebo obojí. Já bych s tím bílkem počkala, když vadí a zkusila samostatný žloutek, natvrdo vařený a jen trošku pro začáte.
já když začala dávat žloutek, malá po něm obloukem zvracela. Tak jsem ho přestala dávat, jen v pečivu. Pak jí vyšly hraničně pozitivní testy na alergii na bílek, ta prý do 3 let vyhasne. Postupně jsem ho dávala, teď ho jako skoro 3letá zvládá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
18.10.13 12:47

Žloutek už nějakej ten pátek dávám a v pohodě.
A ložiska atopického ekzému jsou v klidu, momentálně bez problému, po tom bílku se to nezměnilo.
Tak nevím…
Třeba když jsem začala dávat jogurt, tak se mi hrozně oprudila. Ale neměla průjem, jen do krve opruzenej zadek. Za týden jsem to vyléčila a začla s jogurtem zas, ale dávala jsem ho ob den. A dobrý, bez reakce, teď už ho dávám každý den a v pohodě.
Tak kéž by to tak fungovalo i s tím bílkem :think:

@robínek píše:
@pupyk
Pokud má dcera atop. ekzém, tak ten bílek vadit může, hodně atopických dětí mají alergii na mléko, bílek nebo obojí. Já bych s tím bílkem počkala, když vadí a zkusila samostatný žloutek, natvrdo vařený a jen trošku pro začáte.
já když začala dávat žloutek, malá po něm obloukem zvracela. Tak jsem ho přestala dávat, jen v pečivu. Pak jí vyšly hraničně pozitivní testy na alergii na bílek, ta prý do 3 let vyhasne. Postupně jsem ho dávala, teď ho jako skoro 3letá zvládá dobře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.10.13 13:04

@pupyk
A tak ten bílek není z výživového hlediska zas tak důležitej, pokud snáší v pohodě žloutek, tak to stačí. V pečivu celé vajíčko jí asi taky vadit nebude. Zkusila bych ten bílek teď vynechat a zkusit až po roce věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí