Jak zavařit dýni s mrkví na příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak zavařit dýni s mrkví na příkrm?
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat při zavařování skleniček na příkrmy.. Nechci kupované, pořídila jsem hokaido dýni a mrkev v bio kvalitě a ráda bych vyrobila „domácí“,ale nemám zatím žádné zkušenosti. Předem děkuji za vaše příspěvky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Anet13 nezavaruji mrazim. Prijde mi to lepsi hlavne u malyho ditka, dokud ty porce jsou malicke. Treba prvni mrkev jsem mrazila do kosticek na led jako i jinou zeleninu i maso. A pak ruzne kombinovala dle nalady a jidelnich pokroku ditka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně jednoduše, dýni si nakrájíš na kostky bez té slupky horní, omyješ a dáš do krnce, k tomu přidáš zeleninu, kterou chceš nemusí to být jen ta mrkev
zaliješ vodou a vaříš, do změkknutí, pak když tam máš moc vody, tak odliješ trošku bokem moc, aby jí tam nebylo moc to tyčovým mixérem rozšleháš na pěnu, pokud to bude moc husté, tak zas přiliješ tu vodu co si odlila a znovu napěníš tyčákem a pak dáš do sklenek zavíčkuješ až bude troupa předehřátá, na vyšší pekáč si dáš utěrku na ni 5 cm vody, troubu zapni na 180°; do pekáče na utěrku naskládej sklenky a dej do vyhřáté trouby a necháš to tam kolem 45 min. pak to vyndáš a otočíš každou sklenku dnem nahoru a tím víčkem se trošku klepne, aby odešel případný poslední vzduch a jak to schládne máš příkrmy, dát někam do komory, do sklepa ![]()
Neboj není to tak složité. Já nesnáším mražení vařeného jídla, sama bych to nesnědla, tak to ani dětem nedávám. Tak buď zavařuju nebo na 2 dny vařím malému.
Příspěvek upraven 18.10.13 v 08:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a u nás malé porce nejsou, malý má 5,5 měs. a jí královské porce i oběd, svačina, večeře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Taky možnost, ale my bohužel nemáme mrazák.. bydlíme v domku, který má sazbu za elektriku jako rekreační objekt a mrazák by nás „sežral“, nemluvě o tom, že s mužským nejíme maso, takže by byl i nevyužitej..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Teda, že se to i „peče“, to jsem vůbec netušila
Děkuju za tip!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet13 Ono buď to zavaříš v troubě nebo to můžeš zavařit klasicky jako kompot v zavařovacím hrnci, v té troubě je to jen jiný druh zavařování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet13 píše:
@Kelsey Teda, že se to i „peče“, to jsem vůbec netušilaDěkuju za tip!
jo zavařuje se i pečením, to praktikuju já, pak se dá zavařovat mikrovlnce na to je dokonce knížka, pak v myčce, to jsem nezkoušela, jednou jsem zavařovala na plotně, ale to se mi neosvědčilo, my máme indukční plnotnu, takže tam nedám zavařovací hrnec a v normálním jsem měla pocit, že to není pořádně zavařené, takže tak šoupnu pekáč sklnek do trouby a je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey hokaido snad loupat netreba ne ![]()
Mrazeni je ai otazka vkusu. Ale z nutricniho hlediska mi to proste prijde jinde nez zavarovani. Preci jen kdyz jidlo uvarim a pak hned zmrazim, tak muzu myslet ze tam jeste nejake vitaminy zustanou. Narozdil od toho, kdyz ho jeste skoro dalsi hodinu trapim pri takto vysokych teplotach ![]()
@Anet13 chapu, tak nezbyde nic jinyho nez to zavarit. Na tyden uplne staci, to po dovareni nacpat do sklenic otocit vickem dolu a pak to dat do lednicky, ale na nejake dlouhe skladovani to neni. Ja mam mrazak malickej jen u lednice, masa nejime tolik a i tak je nacpanej. Detsky jidlo je minimum, ale hodne zelenina a ovoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Tak jsem to vyzkoušla.. Zatím jen čtyři skleničky, ale nevím, jestli to nepoletí rovnou..
V tom kolotoči kolem malé jsem na to zapoměla a zůstalo to v troubě o 15min. déle. Skleničky jsem plnila tak do dvou třetin, a v horní části skeniček to „opatlané“, co nesteklo dolů, to trochu zhnědlo, jako by se to lehce připeklo.. Ale jinak obsah vypadá pořát stejně..
Co myslíte? Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho to teda vydrží při téhle úpravě? Malé teď 5.listopadu budou tři měsíce a až přijde čas příkrmů, nikde nic čerstvého v bio kvalitě asi neseženu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet13 myslim ze v pohode. Jen plnit to chce vic, aby zustalo co nejmene volneho prostoru ![]()
Vydrzi to jako marmoska takze roky hadam, ale drzim se zasady ze cca rok. Stejne to vzdycky predem ochutnas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit