Jak nakrmit dítě a nezbláznit se
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak nakrmit dítě a nezbláznit se
Zdravím maminky,
téma trošku pro odlehčení
malý má 4 měsíce, je plně na UM, tak začínáme s příkrmy. Na toto období jsem se velice těšila. To jsem však netušila, co mě čeká.. Malej se vzbudil a dožadoval se jídla - obídku. Tak jsem šla uvařit mrkev. Jenže jsem si neuvědomila, že to bude trvat půl hodiny
Mrkev se uvařila a já šla mixovat - bordel všude, mrkev lítala po kuchyni (ano, byla jsem líná to přelít do té vysoké nádoby). V duchu jsem si říkala, že kvůli pár lžičkám takovýho bordelu.. no potěš
když jsem se dostala do fáze krmení, tak dítko začalo kroutit hlavou, strkat ruce do pusy a naučilo se plivat. Takže mrkev byla nejen v kuchyni, ale i na mě, a v dosahu dvou metrů od dítěte. Snědl 4 lžičky a tím to haslo
dnes se proces opakoval - ovšem bez vaření - koupila jsem skleničku. Chutnala mu víc. Ale nakrmit ho tak, aby od toho nebyl celý zablácený.. joo, to bych chtěla umět. U krmení vrtí hlavou, všechno si musí v tu chvíli prohlížet, tahá se za bryndák, jídlo plive a nejvíc sranda je strčit si ruce do pusy v momentě kdy mu tam přistane jídlo. Pak to hezky omatlat všude kolem
asi to bude ještě sranda že? ![]()
Tak prosím, jak nakrmit dítě a nezbláznit se???
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bude to ještě chvíli trvat, já osobně na to nerada vzpomínám. Cpala jsem do do něj, on to plival, neuměl to ještě posunovat do pusy, jídlo nám zabralo hroznýho času a stejně toho moc nesnědl.
Jsem fakt ráda že je to za mnou.
Takže vydřž a později to bude lepší a bude jíst raz dva - aspoň syn to pak do sebe házel jedna báseň a já si konečně oddychla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tohle neznám, máme žrouta
. Bryndák jsem zrušila hned, dával si ho do pusy a na krku mu vadil.Ale chápu tě, mě stačí, když si s plnou pusou kýchne
To abych se šla umýt já.
Já se zase pro změnu děsím, až bude zkoušet jíst sám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé, čeká nás to za dva týdny a koukám, že se mám na co těšit ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tůmička Jsou 2 varianty ![]()
a) zakrýt lehátko vyřazeným prostěradlem a dítko svlíknout do naha
b) dítko pevně zamotat do tetra pleny (zejména ručičky) a krmit…
U nás to bylo zpočátku v pohodě, po jídle byla jak divá, tak otvírala pusinku a nic jiného nedělala, ale teď každé sousto zkoumá a patlá všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 ano, kýchat v tuto super dobu umí Táda také
nebo chce zrovna „povídat“ a to to lítá jedna báseň ![]()
No prostě v čas jídla má toho nejvíc na práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My začínáme s prikrmy už čtyři a půl měsíce. Jsme stále na začátku. Nic nejí. To, ze to prska všude snad ani nemusím dodávat. Doktorka radí trpělivost, ale me fakt už dochází síly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Svazovat se mi ho nechce, to by řval a nedostala bych do něj už vůbec nic, ale ten první nápad se mi líbí. Nebo dát na sebe jen něco, co opravdu může zničit. Ta mrkev jde totiž z toho oblečení sakra špatně dolů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa Jojo, to jsem udělala dneska. A v čem to mrazíš ty? Nebo jsi mrazila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ijaa Tento příspěvek se mi vůbec nelíbí
Dnes jsem do něj dostala necelé půl skleničky - té malé a už nechtěl. Ale docela mu to jako jde. Spíš si myslím, že má problém to poslat dolů. Přehazuje to v té pusince a nejde mu to spolknout. Asi neví jak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tůmička píše:
@Tereza1986 ano, kýchat v tuto super dobu umí Táda takénebo chce zrovna „povídat“ a to to lítá jedna báseň
No prostě v čas jídla má toho nejvíc na práci
To známe
Když jí červenou řepu, tak mám vyloženě strach o naší novou sedačku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínala jsem v teplém období, takže jsme dítě svlíkla jen do plenky a snažila se trefovat
trvá to tak měsíc, pak dítě pochopí
takže přeju pevné nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa a to dělátko na led mám asi nějak zavřít ne? Nebo přikrýt alespoň nebo..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já na to ráda vzpomnínám, oba synové byli žrouti a dobře jedli. Začínali jsme v polohovacím lehátku, kde jsem je obložila přebalovacíma podložkama a oni jen otvírali pusu. Nějaké nehody občas byly, když se třeba rukou strefili zrovna do plné lžičky a ta odlítla i s obsahem na stěnu. Nebo kýchnutí s plnou pusou mrkve je taky zážitek.
Horší bylo, když u jídla už seděli a chtěli si nabírat jídlo sami, občas se strefili i do ucha. Starší syn nechtěl bryndáky, to jsem řešila starýma tričkama, který jsem mu dávala před jídlem.
Chce to asi trpělivost, mít po ruce dost ubrousků a příp. nějak dobře obložit dítě. Některé děti jsou odmalička docela šikovné, některé (např. starší syn) jsou čuňátka i v 5 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit