Jídelní režim v 6měsících

66
13.10.13 17:32

jídelní režim v 6měsících

Zdravím všechny, chci se zeptat zkušenějších..Mám doma 6měs. holčičku a už jsme zavedli nějaké příkrmy. Máme v současné době následující režim a zajímá mě, zda je to vhodné a správné. Holčička není kojená.
Vzbudí se kolem 6-7hodiny, ještě brebentí a po sedmé vstává. V 8hod dostává mléko k snídani, co si řekne. Většinou tak 150ml. Ovocnou přesnídívku podávám kolem 10.hod. To už vyžaduje. Obídek dávám ve 12:30 někdy hodin, Zelenin nebo masozelpříkrm. Vše dopujeme dětským bylinným čajem, mlékem se už dopíjet nechce. Čaj jedině neslazený nebo převvoda. Odpoledne nevyžaduje jídlo ani mléko, jen čajík a až kolem16:30 si říká o kaši. Kombinuji ovoce s obilnými či rýž. kašičkami, mléčnými. V 18hod máme koupání a v 19hodin si řekně o mléko a vytuhne okamžitě. Když nás netrápí zrovna zoubky, vzbudí se pouze kolem 1hodiny v noci na mléko a to vypije tak 180ml a spí dál. Myslím, že je to v pořádku. Ale zajímí mě jak to kdo má, případně co bych měla posunout či vyladit.
POzn. všechny příkrmy, kromě kaší si dělám sama. TZN. vše domácí čistá produkce :-)
Moooc děkuji za čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
adam755
13.10.13 17:37

Dávala bych jí přes den víc jídla, aby se nebudila v noci. Třeba mlíka ráno mi přijde málo. To se ráno vzbudí a trvá 1,5-2 hodiny, než dostane první mlíko? Ty taky snídáš až 2 hodiny po probuzení? Nevím, přijde mi to dost dlouho.

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_
13.10.13 17:42

No mě teda přijde, že jí přes den hodně málo, jak Ti prospívá? Jak myslíš, že odpol. nevyžaduje jídlo? Jakože zabékne napije se čaje a nic jiného nechce? Taky záleží, kolik Ti toho čaje pije, mě přijde, že se zaplácne tím a proto si neříká o jídlo… :nevim:
I ta naše, která je mírama na dolní hranici tabulek jedla v 6m víc… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5052
13.10.13 17:43

Tak moje dnes 9m :dance:

jedla kolem 6m takto

vstává v 6:00 to dostane UM 180ml
10:00 UM 180ml
14:00 zelenina
18:00 UM 180ml
22:00 UM 180ml

starší mi jedla podobně jen po 3h mladší mi dřív nejí dost.

časy jídla máme stejné pořád jen UM má už jen v 6:00 a 22:00 s trochou nemléčné kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
13.10.13 17:45

Ja bych zkusila odbourat nocni mleko. Pozdeji se bude hur odnaucovat.
U nas je nasledovne:
8 um (180ml)
12 masozel
15 ovoce
18 kase z 90ml + 90ml um
20 180ml a spat..
Ted planuju jeste v 10 dopo svacinku na doporuceni dr

• Citovat
  • Upravit
6726
13.10.13 17:48

Řekla bych že máte pěkný režim :palec: já mám 7,5měsíční dceru a teprve jsme se dostaly na plnou dávku polendího zeleninového příkrmu, ovocné příkrmy odpol. jsem dávala 6dní, jenže se začala po ovoci osypávat, tak ho nedávám…jinak je pouze a jen na mlíčku, takže téměř plně kojená. Nijak nestrádá :srdce: chystáme se s ekzémkem k homeopatičce a s ní se poradím ohledně stravy, co je vhodné a co raději vynechat. Takže v porovnání s mou dceru máš bumbrlíka :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vladdena9
13.10.13 17:49

Mně by děti asi ukously hlavu, kdyby do půl hodiny po probuzení nedostali mlíko k snídani :nevim:
Ještě mě napadá, kdy spí a jak dlouho, pokud po obědě spí 3,5h třeba, tak je jasný, že ve spánku jíst nebude.

• Citovat
  • Upravit
66
13.10.13 18:06

Mléko mi totiž odmítá, proto jen po jídle dopíjí čajem a ráno po probuzení ho taky hned nechce. Pravidelně až v těch osm. Jinak bych jí ho samozřejmě dopřála. Noční krmení právě chci odbourat, Ale večer prostě víc mléka nevypije. A nutit jí ho nemůžu, jak taky.. Spánek má dopol mezi 10 a 11 hodinou tak 45min max a po obědě tedy ve 13hodin usíná většinou na dvě hoďky a pak si dává šlofíka kolem17 hod ale to je v řádech minut max 20. v noci spí 11 hodin a s jedním krmením tedy.
Dcerka byla nedonošená, takže prospívá velice dobře na to. Nyní má 6,5kg. Dnes jsem počítala tekutiny versus jídlo. Mléka vypila počítám od půlnoci i s tím co vím jistě že ještě vypije teď 450ml, čaje 120ml a k tomu bylo ovo pyré, mrvvička a patyzonem řidší, rýžová kaše ze 120ml UM. To je málo??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
13.10.13 18:08

Podotýkám, že ráno se vzbudí, ale ona brebentí chvilku a pospává a pak až před tou osmou dávám mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
13.10.13 18:13
@Jitusska píše:
Mléko mi totiž odmítá, proto jen po jídle dopíjí čajem a ráno po probuzení ho taky hned nechce. Pravidelně až v těch osm. Jinak bych jí ho samozřejmě dopřála. Noční krmení právě chci odbourat, Ale večer prostě víc mléka nevypije. A nutit jí ho nemůžu, jak taky.. Spánek má dopol mezi 10 a 11 hodinou tak 45min max a po obědě tedy ve 13hodin usíná většinou na dvě hoďky a pak si dává šlofíka kolem17 hod ale to je v řádech minut max 20. v noci spí 11 hodin a s jedním krmením tedy.
Dcerka byla nedonošená, takže prospívá velice dobře na to. Nyní má 6,5kg. Dnes jsem počítala tekutiny versus jídlo. Mléka vypila počítám od půlnoci i s tím co vím jistě že ještě vypije teď 450ml, čaje 120ml a k tomu bylo ovo pyré, mrvvička a patyzonem řidší, rýžová kaše ze 120ml UM. To je málo??? :think:

Mleka ma dost, staci 0,5l denne.. Pises 420 plus kase z um, to je idealni!

• Citovat
  • Upravit
MV313
13.10.13 18:17

Jeste me napada, co zkusit pusunout koupani s veceri? Kdyby se najedla pozdeji, treba by nevyzadovalo to nocni mleko.. ale asi to chce o trosku vic jidla behem dne. Kazdopadne drzim palce.
Moje mimi spi uplne stejne jak pises :)

• Citovat
  • Upravit
4724
13.10.13 18:24

Máte pěkný režim, intervaly mezi jídly má 2-4 hodiny, což je dle mně OK. Možná jen to ranní mlíko dostává dost pozdě po vzbuzení, dávala bych ho po té sedmé až vstanete. Ale jestli nemá hlad.. A že chce ještě v noci..je malinká, má nárok. Když se začne víc nacpávat přes den, už si třeba v noci nevzpomene..ale pak bude určitě vyžadovat mlíko hned v 6 co se probudí a bude po dospávání u brebentění :lol:
Máme starší a režim vypadá cca od 9. měsíce takto: 6-7 kojení v posteli (ještě usneme), 10 hod jogurt, 13 hod masozel. oběd, (14-14:30 kojení před spaním, jsme-li venku vynecháno), 16-17 hod. ovocná svačinka, 19 hod kaše, 20-21 kojení před spaním, 1-2 kojení v noci. Pijeme vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.10.13 18:38

Proč chceš odbourat šestiměsíčnímu mimču jedno noční krmení? vždyť v tomhle věku má ještě nárok :think:

• Citovat
  • Upravit
66
13.10.13 18:43

Moooc děkuji za reakce. Každé mimiško je jiné, to je jasné, jen to člověk chce konzultovat :D :) Každopádně asi zkusím ji přimět k troše mlíka ještě přes den, i když jsem to už zoušela a je fakt, že polsední dny to vypadá, že začně chodit spát později. Teď ještě ani mléko nechce a hodlá se koukat do zrcadla:-)Takže třeba ted víc vypije, noc prospíme a ráno by mohla chtít mléko i dřív! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
13.10.13 18:44

Já ho odbourávat nechci…jen je mi to razeno… :D nechám ji at si toto určí sama, rozhodně nenutit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí