Jak začít s příkrmy a v jakých dávkách?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak začít s příkrmy a v jakých dávkách
Ahojky maminky, prosím o radu. Malému je 7měsíců a 10dní, plně kojím. zkoušela jsem se inspirovat různými příkrmy, ale marně. Všechno odmítá. Říkala jsem si, jestli na něj nejdu moc zhurta a proto nic nechce. Pořád mu dávám něco „okoštovat“, aby si zvykl. V poslední době pořád brečí a rve se mi do výstřihu na prso, takže snad co půlhodinu kojím. Včera mi poprvé vypil 100ml čaje za celý den. To bylo poprvé, co čaj nevyplivl při prvním loku!! A taky už si vzal 3 lžičky mrkvičky (to jediné snese) Takže si říkám, že třeba začíná být hladový.
Jenže teď nevím, jak ho mám začít krmit a v jakém množství.
Chtěla jsem to udělat tak, že třeba ráno ho nakojím, svačinu mu dám pár lžiček (co sní) domácí přesnídávky (banán s hruškou)- dokojím, k obědu pár lžiček zeleniny- dokojím, odpoledne zase pár lžiček nějaké přesnídávky nebo bílý jogurt s ovocem-dokojím a k večeři pár lžiček Kaše na dobrou noc a zase dokojím.
Jenže si říkám, jestli by to na něj a na jeho bříško nebylo moc, když je zvyklý jen na mléko- co je lehce ztravitelné.
Kolik by toho takový 7.měsíční klučina měl denně sníst, kdyby se naučil teda papat a já kojila minimálně??
moc díky za rady a omluvte tu slohovku, nějak jsem se rozepsala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já to dělám tak, že aktuálně zavádíme oběd - zeleninu, za chvíli přidám maso. Pomalu zvyšovat každý den dávku (nebo co sní…) až bude celý oběd jen příkrm a kojení až svačinka.
Pak (cca za měsíc od první zeleniny) začnu na svačinku ovoce, stejný postup.
Pak kaši - večeři, pak další potraviny i na druhou svačinku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začni na oběd zeleninou, 14 dní až 3 týdny na to přidej maso do zeleniny (6× týdně maso, 1× týdně žlloutek) napřed ti sní pár lžiček a pak bude časem chtít víc.
Měsíc po zelenině můžeš přidat ovoce na svačinu atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet takže mám dávat prvně oběd- pár lžiček a dokojit. A zbytek dne taky kojit? Už nic jiného dávat během dne nemám, chápu to dobře? A kolik je ve výsledku plnohodnotný oběd, 150g? Jsem prvočenka, takže vůbec nevím, co a jak
Doktorka mi k tomu nic neřekla na půlroční prohlídce, že nechce jíst. Jen že mám kojit dokud mu to bude stačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geejitka Paní doktorka nemá úplně pravdu, ono výhradně mléko časem nestačí. Jak píše @Kelsey, začni obědem. Pokud mu to půjde a bude ho příjmat dobře, začala bych klidně dřív, než za měsíc, přeci jen je relativně starší, než 4+, kdy se s příkrmy normálně začíná už i u kojených dětí. Naše dítě kupříkladu začalo absolutně bojkotovat mléko, takže jsme začali úderem 4+ s večerní kaší a 4,5+ i se zeleninou k obědu, 5,5+ potom s ovocem ke svačině.
Podívej se na www.kojeni.net, tam toho najdeš docela hodně.
- Citovat
- Upravit
Vůbec tahle alchymie mi není jasná, obzvlášť ne při kojení…ale…nezačíná se s připkrmem dřív než v 7.měsíci? Není šílené kojit co půl hodiny? Nerozumím tomu a je na to tolik názorů, že jsem zvědavá čeho se budu držet… třeba v Americe, nesmějte se, se vůbec do jednoho roku nedává nic mléčného kromě výživy a žádné vejce, kvůli alergiím, to mi nepřijde tak mimo. Co mi mimo přijde, že první příkrm jsou cerealie rozmočené ve výživě nebo mateřském mléce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey díky moc
a můžu mu dát zeleninku třeba 2× denně? třeba v 11h a pak třeba v 15h?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geejitka Jo, jak píšeš.
Plus dávej pozor a když dáváš novou potravinu, počkej pár dní, jestli se objeví reakce - abys věděla, z čeho to je.
Plná porce - mezi 150-250g, prostě až pak vydrží do dalšího kojení v pohodě.
Majda „žrala“ 250g jako nic, Jindra si zatím nedal víc, než 150g… To uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geejitka píše:
@Kelsey díky moca můžu mu dát zeleninku třeba 2× denně? třeba v 11h a pak třeba v 15h?
no můžeš, ale raději bych dala zeleninu na oběd a ovoce na svačinu v těch 15h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanymany ono je takových názorů, že se v tom člověk nevyzná. Nejlepší je se zeptat zasloužilých matek
Ony poradí nejlépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poison Ivy no mě právě už se zdá, že mu to mlíko jen nestačí. Kouknu se na tu stránku, díky moc
maminy, jste zlaté ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Postupem času stejně zjistíš, že názorů odborníků i zasloužilých matek je tolik a absolutně protichůdných, že si to stejně budeš muset vyhodnotit sama podle sebe. Netýká se jen stravování
.
- Citovat
- Upravit
Začni jen s jedním - třeba zeleninu jsem zaváděla měsíc - zpočátku 2-3lžíce a dokojit, další den znovu a na konci měsíce bylo jedno kojení nahrazené zeleninou. Další měsíc jsem nahrazovala ovoce a další pak teprve jogurt… podle mého moc spěcháš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geejitka píše:
@Poison Ivy no mě právě už se zdá, že mu to mlíko jen nestačí. Kouknu se na tu stránku, díky mocmaminy, jste zlaté
jestli mu to nestačí už si měla začít přikrmovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit