Jak začít s příkrmy a v jakých dávkách?

220
1.10.13 11:11

jak začít s příkrmy a v jakých dávkách

Ahojky maminky, prosím o radu. Malému je 7měsíců a 10dní, plně kojím. zkoušela jsem se inspirovat různými příkrmy, ale marně. Všechno odmítá. Říkala jsem si, jestli na něj nejdu moc zhurta a proto nic nechce. Pořád mu dávám něco „okoštovat“, aby si zvykl. V poslední době pořád brečí a rve se mi do výstřihu na prso, takže snad co půlhodinu kojím. Včera mi poprvé vypil 100ml čaje za celý den. To bylo poprvé, co čaj nevyplivl při prvním loku!! A taky už si vzal 3 lžičky mrkvičky (to jediné snese) Takže si říkám, že třeba začíná být hladový.
Jenže teď nevím, jak ho mám začít krmit a v jakém množství.
Chtěla jsem to udělat tak, že třeba ráno ho nakojím, svačinu mu dám pár lžiček (co sní) domácí přesnídávky (banán s hruškou)- dokojím, k obědu pár lžiček zeleniny- dokojím, odpoledne zase pár lžiček nějaké přesnídávky nebo bílý jogurt s ovocem-dokojím a k večeři pár lžiček Kaše na dobrou noc a zase dokojím.
Jenže si říkám, jestli by to na něj a na jeho bříško nebylo moc, když je zvyklý jen na mléko- co je lehce ztravitelné.
Kolik by toho takový 7.měsíční klučina měl denně sníst, kdyby se naučil teda papat a já kojila minimálně??
moc díky za rady a omluvte tu slohovku, nějak jsem se rozepsala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.10.13 11:24

Já to dělám tak, že aktuálně zavádíme oběd - zeleninu, za chvíli přidám maso. Pomalu zvyšovat každý den dávku (nebo co sní…) až bude celý oběd jen příkrm a kojení až svačinka.
Pak (cca za měsíc od první zeleniny) začnu na svačinku ovoce, stejný postup.
Pak kaši - večeři, pak další potraviny i na druhou svačinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.10.13 11:27

Začni na oběd zeleninou, 14 dní až 3 týdny na to přidej maso do zeleniny (6× týdně maso, 1× týdně žlloutek) napřed ti sní pár lžiček a pak bude časem chtít víc.
Měsíc po zelenině můžeš přidat ovoce na svačinu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.10.13 11:31

@Pipet takže mám dávat prvně oběd- pár lžiček a dokojit. A zbytek dne taky kojit? Už nic jiného dávat během dne nemám, chápu to dobře? A kolik je ve výsledku plnohodnotný oběd, 150g? Jsem prvočenka, takže vůbec nevím, co a jak :,( Doktorka mi k tomu nic neřekla na půlroční prohlídce, že nechce jíst. Jen že mám kojit dokud mu to bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
1.10.13 11:35

@geejitka Paní doktorka nemá úplně pravdu, ono výhradně mléko časem nestačí. Jak píše @Kelsey, začni obědem. Pokud mu to půjde a bude ho příjmat dobře, začala bych klidně dřív, než za měsíc, přeci jen je relativně starší, než 4+, kdy se s příkrmy normálně začíná už i u kojených dětí. Naše dítě kupříkladu začalo absolutně bojkotovat mléko, takže jsme začali úderem 4+ s večerní kaší a 4,5+ i se zeleninou k obědu, 5,5+ potom s ovocem ke svačině.

Podívej se na www.kojeni.net, tam toho najdeš docela hodně.

• Citovat
  • Upravit
2309
1.10.13 11:36

Vůbec tahle alchymie mi není jasná, obzvlášť ne při kojení…ale…nezačíná se s připkrmem dřív než v 7.měsíci? Není šílené kojit co půl hodiny? Nerozumím tomu a je na to tolik názorů, že jsem zvědavá čeho se budu držet… třeba v Americe, nesmějte se, se vůbec do jednoho roku nedává nic mléčného kromě výživy a žádné vejce, kvůli alergiím, to mi nepřijde tak mimo. Co mi mimo přijde, že první příkrm jsou cerealie rozmočené ve výživě nebo mateřském mléce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.10.13 11:37

@Kelsey díky moc :-) a můžu mu dát zeleninku třeba 2× denně? třeba v 11h a pak třeba v 15h?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.10.13 11:39

@geejitka Jo, jak píšeš.
Plus dávej pozor a když dáváš novou potravinu, počkej pár dní, jestli se objeví reakce - abys věděla, z čeho to je.
Plná porce - mezi 150-250g, prostě až pak vydrží do dalšího kojení v pohodě.
Majda „žrala“ 250g jako nic, Jindra si zatím nedal víc, než 150g… To uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.10.13 11:40
@geejitka píše:
@Kelsey díky moc :-) a můžu mu dát zeleninku třeba 2× denně? třeba v 11h a pak třeba v 15h?

no můžeš, ale raději bych dala zeleninu na oběd a ovoce na svačinu v těch 15h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.10.13 11:41

@Hanymany ono je takových názorů, že se v tom člověk nevyzná. Nejlepší je se zeptat zasloužilých matek :-D Ony poradí nejlépe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.10.13 11:42

@Kelsey ok, díky moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.10.13 11:45

@Poison Ivy no mě právě už se zdá, že mu to mlíko jen nestačí. Kouknu se na tu stránku, díky moc :-) maminy, jste zlaté :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
1.10.13 11:45

Postupem času stejně zjistíš, že názorů odborníků i zasloužilých matek je tolik a absolutně protichůdných, že si to stejně budeš muset vyhodnotit sama podle sebe. Netýká se jen stravování :).

• Citovat
  • Upravit
13119
1.10.13 11:46

Začni jen s jedním - třeba zeleninu jsem zaváděla měsíc - zpočátku 2-3lžíce a dokojit, další den znovu a na konci měsíce bylo jedno kojení nahrazené zeleninou. Další měsíc jsem nahrazovala ovoce a další pak teprve jogurt… podle mého moc spěcháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.10.13 11:49
@geejitka píše:
@Poison Ivy no mě právě už se zdá, že mu to mlíko jen nestačí. Kouknu se na tu stránku, díky moc :-) maminy, jste zlaté :potlesk:

jestli mu to nestačí už si měla začít přikrmovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko