Hlad po ovoci a zelenině
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
hlad po ovoci a zelenině
Ahoj maminky prosím za jak dlouho dáváte prckům další jídlo po přesnídávce nebo zeleninkovém obídku??ten můj cvrček má hlad za hodinku po přesnídávce a 1-2hodky po zelenince, sice máme reflux ale přibívá pěkně možná až moc na 6m 9kg ale nevím proč je tak hladový vypije celou flašku mlíčka a úplně hltá
míchám mu doma vařené příkrmy napůl s těmi skleničkami
jinak to nechce, to samé ovoce, ale abych ho zas nepřejídala nevím jestli má hlad když velkou část vyblinká
máte to některá také, jak často papají na 6m???děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nas maly ma temer 6 mesicu a zatim jsem nevypozorovala, ze by byl po ovoci a zelenine hladovy, obcas mu k ovoci dam krupku (kupuji ryzove nebo jahlove), ale v zasade ty dve a pul hodinky az tri vydrzi. A dostava toho tak kolem 150 gramu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak že toho velkou část vyblinká, jako každýho jídla? Pokud ano, tak je logický, že má hlad, páč do sebe dostane málo. A to zvrací i jídlo, nebo jen mlíko? Já myslela, že reflux se s přechodem na tuhou stravu srovná…
Jinak jo, hlad mít klidně může, nebo taky žízeň, pokud to mlíko hltá. Dáváš dost pít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky me napadla zizen. jinak kolik toho sni a kolik a ceho vyblinka?
jinak ovoce i zelenina jde ruznym zpusobem „zahustit“, ale pokud pekne pribira, tak bych se do toho nehnala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michee Ahoj malý sní také tak kolem 150g
@Mar__tanka1983 ano bohužel blinká i jídlo všechn o i velmi hustou kaši, doktor to neřeší když přibívá nejdřív říkal že se to s přikrmy zlepší ale nezlepšilo naopak chudáčka musí pálit žáha když blinká ty přesnídávky dávám sice gastrotus ale kdo ví jestli vůbec pomáhá, čaj nedávám vůbec neurdží čaj ani vodu to letí ven ještě vleže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anninka2 Náš malej měl taky reflux, taky v 6měs 9kg a přesně jak píšeš. Najedl se, za půl hodiny se přetočil na bříško, co nevyblil bezprostředně po jídle zvládnul pak a za chvilku řev a na banán koukal jak na svatej obrázek. Takže já jsem krmila raději častěji a méně (pak jen ublinknával). A nabízela jsem mezi tím i napít.
@Mar__tanka1983 Srovná se jen částečně. Malej blil do 8měs.
Doteď když si krkne, tak nastavuju dlaně.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je docela děs běs teda s tim blitim
bych měla obavu, co to udělá s jícnem a spol…přecijen je asi rozdíl zvracet tekutou stravu a nebo i husté běžné jídlo ![]()
a co dávat pít v polosedě, v takovém tom houpátku, taky nepomáhá?
Jinak podle mě, pokud zvrací jídlo, pití i mlíko, tak má prostě hlad i žízeň, plus se asi bude snažit „zajíst“ tu hnusnou chuť v puse.
Takže bych asi zkusila dávat minimální dávky jídla i pití víckrát denně, klidně i každou hodinu něco malého, než co dvě tři hodiny naprat mlíkem, který stejně vyhodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže myslíš že mám dát jídlo když si řekne? asi jo ono stejně nic jiného nezbývá, mlíčka ted vypije 180ml někdy vyhodí hned jak ho zvednu někdy během hodiny až tří nebo když se otočí na bříško
zkusím akorát tedy méně jestli to k něčemu bude
dlaně nastavuji stále nebo je chudinka stále obložený plínami
takže nezbývá než čekat jestli to přestane…a přestalo to úplně? prostě najednou ze dne na den přestal blindit???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Menší dávky častěji. Takže pokud vím, že mi dítě bleje, dám místo 100g ovoce 50g, zabavím, za hodinu dám zase 50g.
Jinak píšeš, že voda letí ještě v leže, tak nedávej v leže, posaď si dítě na klín, dej mu napít a chvíli počkej, zase jen trošku a často ![]()
Jinak kdyby ho pálila žáha, tak by řval.
Pokud by se to nezlepšilo ano po dlouhodobém podávání hustších příkrmů, zavolala bych na gastro a zeptala se, zda má význam nějaké vyšetření. Musívto být na budku a třeba existuje nějaká pomoc
- Citovat
- Upravit
Taky že řve
pořád a všude
pítí už sem také zkoušela v sedě a dalších možných i nemožných polohách, stejně když ho zvednu na odkrknutí vše z něj vyletí, říkala sem doktorovi jestli pak nebude dehydratovaný když bude mít více příkrmů a on stále odpovídá že pokud dobře přibívá nedá se nic dělat a menší dávky samozřejmě že mi pokaždé vše nesní i když sní půlku vyblinká to
je to strašné večer mu dávám mlíčko a on ještě v leže třeba čtvrtku vyblinká a poblinká se všude za krčkem a na hlavičce takže to nebožátko musím v polospánku převlékat už jsem z toho nešťastná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zkusila jsi ho dávat odbrknout častěji během jídla? Ne jednou po jídle, ale třeba 3 - 4× během jídla zkusit odkrknutí?
- Citovat
- Upravit
Ano krkáme několikrát minimálně dvakrát, tím to není, třeba čaj dám 10ml a krkáme-blinkáme a znova a tak pořád dokola i po lžičkách jsem zkoušela, máme reflux už od narození ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, obnovuji diskuzi. Nas malej sice neblinka jak to tady resi zakladatelka, ale chci se zeptat na vase zkusenosti. Nas petimesicni otesanek ted dostava tri dny ovocne presnidavky, dva dny jsem mu dala malou sklenicku a dopucla ho UM, do dalsiho jidla vydrzel tak dve hodky, dneska snedl celou tu velkou sklenicku, 190g a hlad mel za hodinku. Byl silenej hlady, zasyti vase prcky ovoce?
Po masozeleninovem prikrmu mi nekdy tri hodky vydrzi, nekdy taky ne. Diky za zkusenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacikhanz V tomhle veku jsem po prikrmech dokojovala a nikdy neodmitl.
Takze ano, mival jeste po ovocnim chodu hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anninka2 píše:
Ahoj maminky prosím za jak dlouho dáváte prckům další jídlo po přesnídávce nebo zeleninkovém obídku??ten můj cvrček má hlad za hodinku po přesnídávce a 1-2hodky po zelenince, sice máme reflux ale přibívá pěkně možná až moc na 6m 9kg ale nevím proč je tak hladový vypije celou flašku mlíčka a úplně hltámíchám mu doma vařené příkrmy napůl s těmi skleničkami
jinak to nechce, to samé ovoce, ale abych ho zas nepřejídala nevím jestli má hlad když velkou část vyblinká
máte to některá také, jak často papají na 6m???děkuji
Synovi je 8let a reflux zustal. Do jednoho roku zvracel po vsem i kdyz se vic napil ted zvraci jen kdyz po 16h sni neco co by nemel. Uzenina, bramburky, bubliny v piti atd. Narodil se driv v 35tt a mel 2740g ve 3mes z kojeni 6.5kg a 6mes 9kg to uz mel prikrmy ale pak uz pribral malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit