Odmítá mlíčko z lahve

10
3.10.13 12:09

odmítá mlíčko z lahve

Ahojky, potřebuji poradit - moje 3.měsíční mimi odmítá jídlo z lahve, sice plně kojím, ale občas potřebuji někam odjet a musí hlídat manžel (babičky, tetičky), jenže nikdo není schopný do ní dostat jakékoli mlíko (ať umělé nebo odsáté) lahvičkou nebo lžičkou, pořád jen řve a řve až do usnutí, ale jakmile jí přiložím k prsu tak se okamžitě zklidní a saje. Poraďte jak do ní dostat mlíko nejen z prsu. Doma máme snad všechny druhy lahví, zkoušeli jsme různé druhy mlíka a nic nepomohlo. Včera jsme zkusili lžičkou přesnídávku (banánovou- 2 lžičky) a okamžitě ztichla a baštila by, vím že mi vynadáte, ale co dělat? Přeci ji nemůžu pořád všude tahat a kojit, taky někdy potřebuju vypadnout:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
3.10.13 12:13

No je to tak, jsou děti, co si nikdy z láhve nenapijí. Mám jeden exemplář doma, pila jen z prsa a až v deseti měsících se napila z brčka. A pak z různých tvrdých pítek.
Některé děti přecházejí z láhve na prso v klidu, některé holt ne :nevim:
No a že jí chutnala sladká přesnídávka se vůbec nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.10.13 12:21

Jedna z „nevýhod“ kojení :nevim: Mimino tahám všude s sebou :dance:
Potřebu vypadnout si poněkud odložím, až tolik kojit nebudu/nebudu kojit vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.13 12:22

@AlikT78 prst a strikacku jste zkouseli? Jinak nezbyva nez tahat sebou a kojit. Je to kojenec tak ma na to narok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.10.13 12:22

To že jsem napsala, že musím občas vypadnou, tím jsem nemyslela „opustit“ svoji dceru, jenže jsem epileptik a jednou za měsíc musím na kontrolu do Prahy, to jí mám autem tahat 300km?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali-Ali-neprihlasena
3.10.13 12:24

@AlikT78
vydrz jeste chvilku, od 4m muze kase atd. tak jestli je ochotna bastit lzickou, tak uz to bude v pohode ;)

• Citovat
  • Upravit
Ali-Ali-neprihlasena
3.10.13 12:25
@AlikT78 píše:
To že jsem napsala, že musím občas vypadnou, tím jsem nemyslela „opustit“ svoji dceru, jenže jsem epileptik a jednou za měsíc musím na kontrolu do Prahy, to jí mám autem tahat 300km?

a kolik presne ma? zkus zkonzultovat s doktorkou tu kasi treba.

• Citovat
  • Upravit
10
3.10.13 12:29

…3 měsíce a týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
3.10.13 12:29

:-) ja jsem flasku vzdala…proste jsem ho tahala vsude sebou :-) i ted valcime s pitim, protoze flaska neni prso :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.10.13 12:34

@AlikT78 No a jak jsi to dělala doteď? Jo, tahám ho i do nemocnice na kontroly (moje, taky na neurologii)…
Teď je to ještě super, v autě většinou spí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.10.13 12:47

A zkousela jsi lahvicky tommi tippee? Tvar maji asi nejvice podobny prsu ze vsech lahvicek. Ja poprve dala lahvicku s odstrikanym mlickem v nekolika tydnech, protoze jsem se jeste necitila na to kojit venku. Sice mu chvilicku trvalo, nez pochopil, ale asi za 5 minut pochopil, ze to mlicko, co se mu objevilo na rtikach, je asi z lahvicky a zacal pit. Nevyhoda techto lahvicek je, ze z nich nelze udelat normalni hrnecky s pitkem, protoze se na rozdil od jinych znacek neprodavaji zlvast, ale jako lahvicky jsou fakt uzasne.
Vim, rikala jsi, ze jsi zkousela ruzne znacky, ale sama vim, ze v Cechach zrovna tahle znacka neni na prodej v kazde drogerii ci supermarketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.10.13 12:48

Zkusila bych to ještě z kelímku, třeba ten vezme na milost (normálně dát napít jako dospělému, akorát hoooodně pomalu, aby se nezakuckala - moje dcera takhle zvládá pít asi od těch 3 měsíců, láhev taky odmítá) a hlavně bych to zkoušela postupně - třeba nakojit z jednoho prsa a pak dát lahvičku s odstříkaným mlékem. Prostě aby si zvykla na to střídání. Ale jestli fakt nechce, tak s tím asi nic nenaděláte, nezbyde než ještě ten jeden měsíc vydržet než bude moct dostat kaši nebo zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
3.10.13 12:57

@AlikT78 A co zkusit změnu lahvičky? My jsme zkoušeli různé (Tommi tippe, Medela, Chicco) a z jiné než MAM se nenapila a vlastně ani teď jinou nechce. Každýmu miminku vyhovuje něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.10.13 13:01

Lahvičky má různé - aventy, tommee tepee, medelu (tam teda musí tahat festovně i dospělý) a daší neznačkový s různými tvary. Vždyť ani obyčejný dudlík nechce, to ta starší 2-letá ho musela mít pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
3.10.13 13:06

@AlikT78 tak to potom neporadím. Naše teda Medelu neuměla ani pořádně vzít do pusinky. Jen tu MAM jak jsem psala. Ani dudlík jiný, než MAM perfect nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí