Miminko před zrcadlem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
305
3.9.14 09:55

miminko pred zrcadlem

Ahoj,
vcera jsem mamce rikala, ze s malym chodim pred zrcadlo a koukame na sebe. A mama mi rekla, at to nedelam, ze deti se na sebe nemaj koukat do zrcadla dokud neumi mluvit. Ale uz mi neumela vysvetlit proc, prej se to tak rika..
Vrta mi to hlavou, neslysely jste o tom nektera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
3.9.14 09:56

@Marlynka Tak to jsem teda neslyšela..zas nějaká blbost bych řekla.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
3.9.14 09:57

Jo řiká se, že pak dítě umře nebo co.. ale já to dělám snad od narození (on se pak tak hezky tlemí) a dítě mi žije (dnes 22m). To jsou zas pověry jako se stříháním nebo s kočárkem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.9.14 09:58

Je to nějaká pověra, přesně nevím jak to je. Ale já jsem malému koupila zrcátko a on jak pásl koníčky se na sebe díval. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.9.14 09:58

Nojo, ona se říká spousta věcí, že jo. :mrgreen: Ne, jinak jsem to neslyšela, s dětmi jsem před zrcadlo chodila a chodí si tam i sami. Zatím vypadají dobře a že to na nich žádný negativní vliv nezanechalo. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.9.14 09:59

@mejdylko co je se stříháním?!?! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
3.9.14 10:00

Tak to jsem neslyšela, moje 5 měs. se na sebe ráda dívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518

Pověry. Naopak, je to dobré k tomu, aby dítě poznalo samo sebe, že už není součást mámy, byť teď už vně, že je prostá sám za sebe, osbnost, jedinec… když si vezmu, že junior začal mluvit až někdy v roce… blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029

Mám půlročního a nedávno jsem četla, že by se měli dávat k zrcadlu až po půl roce. Souvisí to s vývojem - teď už se poznají a smějí se na sebe. Doma mám přebalovák kousek od zrcadla, takže stejně jsem obě děti dávala k zrcadlu i dříve. Takové to rychlé pomazlení po přebalení, juknutí, jaký jsou krásný mimča a šli jsme dál po své práci. Ani jednomu to nevadilo (nevadí), starší zrcadlo zvládá v pohodě i dnes, naopak se vždy ráno podívá, jak mu sedí čepice :lol: a mladší se u jukání do zrcadla už pořádně řehní. :mrgreen:

Příspěvek upraven 03.09.14 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.9.14 10:01

@kve-tinka Do roka nestříhat vlasy, jinak jim zkracuješ i život.
Jindra je stříhaný už mockrát, má děsně vlasů :roll:

Se zrcadlem jsem to teda neslyšela. Oni ti prcci stejně neví, že v tom zrcadle jsou to oni.
Pochybuju o specifickém účinku světelných paprsků odražených od zrcadla na nemluvící děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.9.14 10:02
@kve-tinka píše:

Že pak budou mít krátký rozum… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
3.9.14 10:02
@kve-tinka píše:

Do roka se nemají dítku stříhat vlasy. Prý se přestřihne rozum, nebo dokonce život. Budulínkovi první „vlasy“ vypadaly a sotva teď raší nové, takže nemusím řešit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
3.9.14 10:04

@kve-tinka někdo řiká, že do roka se nemaj děti stříhat, protože se jim zkracuje život a někdo řiká, že se zkracuje rozum. :) já syna stříhám od půl roka, protože má po taťkovi hrozný háro a po mě mu zas rychle rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
3.9.14 10:04

Jo a jak tady někdo chytře poznamenal - polovina hraček (hrazdičky, kolotoče, dečky, leporela,…) mají zrcátko v sobě přímo zabudované a naopak na děti funguje jako magnet. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.9.14 10:05

A se zrcadlem to poznám teda taky jinak… Malé dítě se nesmí dívat do zrcadla proto, aby zrcadlo jeho mladičkou duši nevtáhlo. Tak jako to prý umí s dušemi mrtvých /a proto se zrcadlo zakrývalo, když doma někdo umřel/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat