Miminko před zrcadlem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
miminko pred zrcadlem
Ahoj,
vcera jsem mamce rikala, ze s malym chodim pred zrcadlo a koukame na sebe. A mama mi rekla, at to nedelam, ze deti se na sebe nemaj koukat do zrcadla dokud neumi mluvit. Ale uz mi neumela vysvetlit proc, prej se to tak rika..
Vrta mi to hlavou, neslysely jste o tom nektera?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Marlynka Tak to jsem teda neslyšela..zas nějaká blbost bych řekla.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo řiká se, že pak dítě umře nebo co.. ale já to dělám snad od narození (on se pak tak hezky tlemí) a dítě mi žije (dnes 22m). To jsou zas pověry jako se stříháním nebo s kočárkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to nějaká pověra, přesně nevím jak to je. Ale já jsem malému koupila zrcátko a on jak pásl koníčky se na sebe díval. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, ona se říká spousta věcí, že jo.
Ne, jinak jsem to neslyšela, s dětmi jsem před zrcadlo chodila a chodí si tam i sami. Zatím vypadají dobře a že to na nich žádný negativní vliv nezanechalo.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pověry. Naopak, je to dobré k tomu, aby dítě poznalo samo sebe, že už není součást mámy, byť teď už vně, že je prostá sám za sebe, osbnost, jedinec… když si vezmu, že junior začal mluvit až někdy v roce… blbost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám půlročního a nedávno jsem četla, že by se měli dávat k zrcadlu až po půl roce. Souvisí to s vývojem - teď už se poznají a smějí se na sebe. Doma mám přebalovák kousek od zrcadla, takže stejně jsem obě děti dávala k zrcadlu i dříve. Takové to rychlé pomazlení po přebalení, juknutí, jaký jsou krásný mimča a šli jsme dál po své práci. Ani jednomu to nevadilo (nevadí), starší zrcadlo zvládá v pohodě i dnes, naopak se vždy ráno podívá, jak mu sedí čepice
a mladší se u jukání do zrcadla už pořádně řehní. ![]()
Příspěvek upraven 03.09.14 v 10:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka Do roka nestříhat vlasy, jinak jim zkracuješ i život.
Jindra je stříhaný už mockrát, má děsně vlasů ![]()
Se zrcadlem jsem to teda neslyšela. Oni ti prcci stejně neví, že v tom zrcadle jsou to oni.
Pochybuju o specifickém účinku světelných paprsků odražených od zrcadla na nemluvící děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka píše:
@mejdylko co je se stříháním?!?!
Že pak budou mít krátký rozum… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka píše:
@mejdylko co je se stříháním?!?!
Do roka se nemají dítku stříhat vlasy. Prý se přestřihne rozum, nebo dokonce život. Budulínkovi první „vlasy“ vypadaly a sotva teď raší nové, takže nemusím řešit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka někdo řiká, že do roka se nemaj děti stříhat, protože se jim zkracuje život a někdo řiká, že se zkracuje rozum.
já syna stříhám od půl roka, protože má po taťkovi hrozný háro a po mě mu zas rychle rostou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a jak tady někdo chytře poznamenal - polovina hraček (hrazdičky, kolotoče, dečky, leporela,…) mají zrcátko v sobě přímo zabudované a naopak na děti funguje jako magnet.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A se zrcadlem to poznám teda taky jinak… Malé dítě se nesmí dívat do zrcadla proto, aby zrcadlo jeho mladičkou duši nevtáhlo. Tak jako to prý umí s dušemi mrtvých /a proto se zrcadlo zakrývalo, když doma někdo umřel/.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit