Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Děti nesrovnávej, až se jí bude chtít a bude na to připravená, tak se usměje alespoň si toho budete víc vážit.
Nechápu proč anonym. 3tydny, je v termínu 36tt-42tt. A každé miminko je jiné, ty dva starší si nepamatuji, nejmladší snad od 6tydnu, ale ona je hrozný smíšek.
Proč anonym? Může být klidně i kolem 10.mesice. Pokud se narodilo miminko dříve, tak je to i tím. Je to malé miminko, ty mají dlouho spát. Přestaň řešit fotky syna, hoď se do klidu, neporovnávej neporovnatelné. Víš jaký je vědomy úsměv fuška? Pokud vnímá normálně, což i uvádíš, tak má prostě jiný plán co pozorovat a v čem se rozvíjet.
@Anonymní píše:
@Trojlístek no tak až kolem 10. měsíce to asi opravdu ne
Ano, pardon oprava, týdne.
U nás to je teď v 6ti týdnech.
Nesrovnávej. Jestli se narodila dříve, má ještě čas.
Mě se smála až někdy ve třetím měsíci takže v klidu taky jsem na to čekala jak blázen a teď se rehta jak o život. nejvice ráno když k ní vstávám, to má člověk hned lepší náladu…počkej si kdo si počká ten se dočká
![]()
Ahoj. Mám syna narozený začátek 37tt a smát se začal až ve třech měsících. Teď mu bude 7 měsíců a stačí na něj udělat Hu a už se 🤣 každé dítě je jiné ![]()
Mám 3 děti a fakt vůbec netuším, kdy se začaly usmívat. Pokud je jinak vývojově v pořádku, tak nechápu, co řešíš ![]()
@fenny píše: Více
Jak to prosím tehdy dopadlo? Jsem úplně ve stejné situaci a mám strach.
Holky, dneškem má naše malá 8 tydnu, za par dnů tedy 2 měsíce…a stále nic, muzu dělat blbinky jaké chci, smát se jak chci a stejně se ta naše prďola neusměje, vždy jen v polospánku ale to jsou takové ty tiky, nebo předtím než si ublinkne
…už jsem ale trochu nervozni, její bráška se smál už v šesti týdnech, postupně víc a víc..na fotce kde jsou mu dva měsíce už má pusinku dokořán a je vytlemenej
…ale malá je teda o 3 týdny dříve narozena, mozna je to tím
? Díky za zkušenosti.
PS jinak je tedy vývojově v pořádku - kouká na hračky, snaží se po nich sahat, oční kontakt ok, snaží se pást koníčky, kope ručkama nožkama…jen přes den stále dost spí