Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Potřebuji pomoc s bolestí bříška u miminka. Malému je měsíc.
Každé kojení je u nás boj, malej se kroutí, pere, tahá bradavku a snaží se tlačit. Toto ovšem dělá každé kojení. Výjimečně ne.
Máme espumisan, babycalm. Capicky biogaia. Já nejím nic co by mělo dráždit. A nevím jak malému pomoci.
Vesměs každé ráno ho kojim bez plenky, jen na podložce a nechám ho pěkně vykadit. Ale pak v průběhu dne už jen tlačí u kojení, s plenkou, bez plenky a nejde to. Brečí u toho, tahá za bradavky. Je takový plačtivý, ani přes den a v noci mu nejde zaspat. S masážemi bříška jsem jaksi neuspěla, protože, když spí..tak ho nechci budit a pak jak se vzbudí, tak už pláče a masáž je mu nepříjemná. Cvičení s nožičkami zkouším, ale nemá to žádný efekt. Neslyším žádné prdění, při cvičení nožiček, jen ráno při tom kojení, když se to povede.
Zkoušela jsem i nad umyvadlem, ale to se jen vyčůrá. Teda snad to dělám správně
Nahřívací polštářek, také bez efektu. ![]()
Už fakt nevím, jak mu ulevit
laktační poradkyně u nás byla a přisátí..atd je v pořádku. Rourku jsme zkoušeli večer a někdy se mu uleví, ale někdy ne a přes ten den rourku nezkousime.
Příspěvek upraven 21.07.22 v 17:30
S prvni dcerou jsme se trápily a pomohl jen čas. Jakmile se začala ve 4 měsících přetáčet a byla aktivnější, hned to bylo lepší. Zkusila bych ještě šátek, nosítko, jestli by mu v této póze nebylo příjemněji. A co mohu doporučit Pupík, namazání bříška u dalších dětí pomáhalo.
@pamapi píše:
S prvni dcerou jsme se trápily a pomohl jen čas. Jakmile se začala ve 4 měsících přetáčet a byla aktivnější, hned to bylo lepší. Zkusila bych ještě šátek, nosítko, jestli by mu v této póze nebylo příjemněji. A co mohu doporučit Pupík, namazání bříška u dalších dětí pomáhalo.
Jo ještě jsem zapomněla že někdy, když je plačtivý mu pomůže lezet na bříšku, s dudlíkem. Ale spíš ho to uklidní, a usne, neslyším žádné prdění. Ale musí mít naladu, někdy je to horší. Šátek jsem také zapomněla, že ten má někdy úspěch také, jen ho nesmím vyndat, tak se hned probere. ![]()
My jsme na boleni davali kminovy odvar stridave s fenyklovym
zlepseni nastalo, ale uplne to pominulo az samo v cca 4 mesici
Ahoj, zrovna se s tím taky potýkáme. Vždy zabrala masáž bříška, ale u toho už place a odmítá, ale zjistili jsme ze se mu začala líbit poloha na tygrika. Manžel mu vždy ještě trochu dlani zatlačí do bříška a pak to jede. Jen to chce trpělivost. Vždy to působí až tak po 15minutach, začne se kroutit a už prdi a prdi. Tak to treba taky jeste muzete zkusit pokud jste tak jiz neudělali
Jinak bych se nebála používat častěji tu trubičku, když nic jiného nezabírá. Držím palce ať nám to brzy skončí
.