Miminko se samo odstavilo

30.10.14 15:47

miminko se samo odstavilo

Maminky prosim vas mate nekdo zkusenosti nebo rady.maly ma pres tri mesice. a uz par dni mi u prsa vyvadi, pousti se prsa krici sviji se.kdyz mu dam misto prsa nutrilon vypije ho v pohode a bez revu. v noci u prsu zatim cavyky nedela. myslite ze to muze byt tim ze tam pres den nic nemam nebo malo a proto vyvadi a v noci to mam nalite tak to vypije.nebo se uz sam odstavuje nebo dochazi mleko.?diky za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
30.10.14 15:49

Pokud mu dáš nutrilon, tak se snižuje produkce mléka… Je to začarovaný kruh. BUď koj, nebo dávej UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
30.10.14 15:51

@katkacaajkova nemáte moučnivku? Nevyhovovala by mu spíš jiná poloha? Nerostou mu zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.10.14 15:52

Tohle děti kolem třetího měsíce dělají často. Nevím proč, syn to dělal taky. Mimo to dělal třeba i to, že dva dny odmítal jedno prso (i když bylo nalité), pak se k němu vrátil, za nějakou dobu zase pár dní bojkotoval druhé prso. Pár dní taky odmítal kojicí polohu, ve které jsem ho kojila nejčastěji, pak ji zase začal vyžadovat. Doporučila bych ti vydržet, s flaškou jste na nejlepší cestě k úplnému odstavení, zvykne si na to, že to z ní jde snáz a bude po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
30.10.14 15:53

To se mi taky stalo, zjistla jsem, ze skoro nemam mleko. Kricela, protoze nic neteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
30.10.14 15:56

@katkacaajkova podle mě je to klasický bojkot, za pár dní to přejde
pokud se bojíš, jestli máš málo mléka tak po kojení odsávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
30.10.14 15:57

Řekla bych že spurt, vydrž pár dní kojit jak si řekne, upraví se množství mléka. Jestli chceš kojit tak nedávej flašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25118
30.10.14 16:02

Když jsem měla málo mléka, pomohlo mi u obou dětí: hodně odpočívat, hodně pít, jíst mléčné výrobky a hlavně, velmi často kojit. I každou hodinu. Vždycky do 48 hodin mléko začalo přibývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
30.10.14 16:08

Malá to dělala taky, teď občas taky, pomohlo zacvičit s nožičkami, vyprděla se a pokračovala v jídlu a když bylo nejhůř, tak sem ji kojila ve stoje a přitom chodila, to se jí líbilo :jazyk: mě už tolik ne, vzhledem k jejím šesti kilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
30.10.14 16:27

Kolem toho třetího měsíce přestávají působit hormony, které pomáhají spouštět tok mléka. Mléko pak miminku neteče tak snadno jako předtím a proto se vzteká. Je to třeba vydržet, kojit ve spánku nebo v polospánku, nedávat UM, po tom by se produkce mléka snižovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.10.14 16:36

@katkacaajkova Podle popisu mi to přijde jako spurt. My teď máme doma totéž. UM vypije, protože z láhve teče lépe, pak se jasně vzteká, protože neteče. Navíc, když dáš UM, tak se sníží poptávka a tudíž i nabídka. Plus se kolem 3 měsíců nevytváří mléko do zásoby, tak musí dítě víc tahat, což se jim taky nelíbí. Některé děti v dané době jsou víc rozežrané, tak je i málo mléka. Je to na palici, ale chce to vydržet. Nabídka se přizpůsobí poptávce, dítě si uvědomí, že je prso a nic víc.
Nebo dej UM a nenervuj se. ;)

• Citovat
  • Upravit
49
30.10.14 16:48

Můj syn dělal úplně to samé a začal s tím také zhruba ve 3 měsících. Byl z dvojčat a bez toho dokrmování láhví to bohužel nešlo. Je to jak říkáš, v noci je dítě rozespalé je klidnější a navíc jsou prsa nalitá takže je ochotné sát. Přes den si tu námahu nedá, když je zvyklé na flašku. Já jsem zkoušela kojit co to šlo, ale syna tohle nikdy úplně nepřešlo, postupně jsem dávala čím dál víc UM a v 6 měsících se odstavil úplně to už nechtěl prso ani vidět. I tak jsem ráda, že pil těch 6 měsíců mateřské mléko i když jen částečně. myslím, že mu to prospělo. Pokud chceš kojit zkoušej dál, třeba odstříkávat a pak dávat z láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
30.10.14 17:15

Kolem třetího měsíce může být tzv. „bojkot kojení“, přesně jak popisuješ, děti se vztekají, nechtějí pít…chce to vydržet, překonat tohle a jede se dál. Bohužel maminky dost často hned nasadí nutrilon a pak už se většina dětí k prsu nechce vrátit :( Ale tak ani s nutrilonem se svět nezboří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
30.10.14 17:22

Uz si nevybavuji vek, ale malej mel techto obdobi nekolik…nam pomahalo mu malinko vstriknout prsty z bradavky do pusinky pak se chytil…malej ne teda zavislak, kojim doted a to i kdyzbych rada odstavila, ale malej se neda i kdyz dostava dvakrat denne sunar z flasky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
30.10.14 17:51

Je to zcela normální v tomto věku, není důvod kvůli tomu dávat Nutrilon. Prostě nabídneš častěji, on hlady neumře. Myslím, že to souvisí s růstovým spurtem, dítě by rádo, aby mléko teklo víc a prsa na to nejsou ještě tak připravená, srovná se to časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí