Miminko versus kočka/pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2870
26.2.08 21:43

Ahoj.
My máme psa, jorkšíra. Když byla malá prťavá, bylo to bez problémů. Pes jí jen očuchal a tím zájem hasnul. Problémy byl, jak už se tu psalo, když holka začla lézt. Vyjížděl po ní, vrčel, párkrát i měla holka na ruce nebo na čele jeho otisky zubů :? Už jsem si myslela, že se se psem budem muset rozloučit. Ale pak jsem se zapřela a hlídala více než kdy jindy lezoucí holku. Všimla jsem si totiž, že pes se jí bál a striktně jsem dodržovala, že miska s vodou, granulema a psí místo je jen jeho a holka tam nesmí :wink: A taky jsem jí co nejrychleji naučila psa krmit piškotama.
A dnešní realita? Honěj se spolu po bytě, jsou nej kamarádi. Pes na ní doráží a provokuje ke hře, nosí jí hračky a hrozně se spolu vyblbnou. A jako třesnička na dortu. Nemůžu dát holce nic k jídlu, aniž by neseděla u stolu v židličce a i tak musím hlídat. Všechno jídlo cpe nebo hází psovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
27.2.08 07:00

Hola,
jak vidim, chce to pevne nervy a pozdeji uplatky :D
 Fik

• Citovat
  • Upravit
2324
27.2.08 10:28

Ahoj,
já mám zkušenosti s kočkami a miminky smíšené. Když se narodil první syn, měli jsme předtím čtyřletou kočku, která byla takové naše „dítě“ a ta docela žárlila. Ne, že by mu nějak ublížila nebo tak, ale přestala být čistotná a chodila natruc do prostředka pokoje, navíc se nás dost stranila a vyhýbala se nám, přestala se s námi mazlit. Za dva roky se narodila dcera a kočku jsme pak skoro nevídali, trávila většinu času na skříni :cry: Naštěstí jsme pak byli dlouhodobě na chatě a tam se jí líbilo a nakonec tam zůstala s tchýní a tchánem a měla pak spokojený a dlouhý kočičí život.
Teď po dalších patnácti letech máme miminko v domácnosti se čtyřmi kočkami (3 holky a jeden kocour) a možná proto, že nikdo z nich nebyl středem domácnosti, tak to snáší všichni v pohodě. První den byli vyvalení, ale už si ho očichali a nějak je nebere. Do postýlky se snaží proniknout nejstarší kočka, ale důsledně ji vyhazuju. Kočky-holky docela znervozňuje, když malej brečí, hned chodí kolem a mňoukají, kocour otevře jedno oko, zatřepe uchem a spí dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
27.2.08 10:38

Ahoj, máme doma skoro dvouletou psí slečnu, rozmazlená je až běda, naštěstí s malým vychází celkem v poho. Ale myslím, že se to dost změní, až začně prcek lozit.
A jinak potvrzuju, když malej brečí, že mu něco opravdu je, tak Dolfi kňučí a upozorňuje na něj…
Jinak si od něj pořád udržuje trochu odstup a je ostražitá. Ne že by se chystala na něj vyletět, jen je pořipravená rychle uhnout kdyby něco… Úplatky s piškotama taky používáme, jen malej má tendence cpát si je do pusy sám a už je Dolfince nechce dávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
27.2.08 10:54

Ahoj, tak my máme doma - venku - 3 psy (německé ovčáky). Jsou to všechno feny a taky jsem měla nahnáno, jak budou reagovat na malou, když jsem dorazila domů z porodnice. Přece jen, byly to především ony, koho jsem rozmazlovala a cvičila, s kým jsem trávila dost času a věnovala jsem se jim. Bála jsem se, že budou žárlit a budou k malé zlé. Ale naopak. Malou úplně zbožňují. Když byla malá v kočárku, tak ji hlídaly. Lehly si ke kočárku a kromě mně nechtěly k malé nikoho pustit. Teď, když je malá s nima venku a já tu smečku krmím, si dokonce od malé nechají sáhnout do mísy. Stalo se to sice jednou, ale já jsem se stejně rozklepala, jestli mi neuhryznou dítě. Naštěstí nekously, ale přesto si od té doby dávám pozor, aby se to neopakovalo. Přece jen, ta jedna fena už má 10 let a člověk nikdy neví, jestli tak starému psu náhodou nerupne v kebuli. Takže tak to je u nás. Ale s kočkama zkušenost nemám, ani bych doma žádnou nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
27.2.08 12:09

Ahoj fíku
Máme dvě kočky(10 a 9 let),jedna je mazel a ta druhá taková.....plachá?…Vždycky než se nám narodilo mimčo,tak jsme asi s měsíčním předstihem složili postýlku.Aby se naučily,že se tam nesmí.Zkusily to jen jednou,zchytly a byl klid. :wink: Teď do třetice,to ani nezkoušely :wink: .Když jsme si mimčo přivezli,tak jsme jim ho dali očichat.Oni ho vzali jako součást nás.Takže v klidu. :wink: Ta starší se nechá od dětí i pohladit.Teda když má náladu.Jinak si zaleze do pelíšku nebo někam,kde se děti nedostanou.Už párkrát děcka i škrábla,ale nedopatřením.Když ji hladíme po břiše,tak nám všema 4 odráží ruce (asi jako by si hrála s klubíčkem).Už se děti naučili,že po bříšku ji nemají hladit.A Gabka si dává pozor i kde má kočka nohy. :wink:
Ta mladší kočka je skoro pořád zalezlá a když se ji snažili děti zlobit,tak na ně prskala.Někdy se jí děcka bojí.Ale zavinili si to sami,protože ji pořád naháněli a prostě nedali jí pokoj.
Jejda,to je román :oops: ,to jsem nechtěla.Jen jsem chtěla říct,že to půjde.Hlavně jestli je číča aspoň trochu vychovaná. :wink: Nauč ji,že postýlka je tabu a bude to o.k. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
27.2.08 14:06

To je super, tolik zkusenosti!!!

Mose, to mate doma kocici harem :), ja bych taky rada vice kocek, aby ten nas samorost nebyl sam.. ale do bytu ne.. az se budeme stehovat do domecku..Kocour je ocividne pohodar :D :D

Rodice maji nemeckeho ovcaka, a vzdy meli tyto pejsky, taky jsem s nimi vyrostla.. ta nase kocka si vsak dovoli i na psa, ktery je o 45 kg tezsi :roll:
nastesti on ma vice rozumu a nic ji neudela.. hlida kocku venku, tak si rikam, ze s pejskem snad problem u nasich nebude..

jirabobes, to s tou postylkou je dobry napad.. to hned navrhnu drahe polovicce.. i kdyz znam nasi kocku.. co nesmi, pred nami nedela.. ale uz jsem ji nachytala na stole, kdyz si myslela, ze ji nikdo nevidi :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2324
28.2.08 21:58

Fiku já bych taky chtěla domeček a pro kočky voliéru venku, ale zatím se nějak nedaří, tak alespoň máme zasíťovaná okna. Jinak můžeš juknout na náš kočičinec na naše stránky.

A potvrzuju, že kočky /myslím ti i kocoura :wink: / velmi dobře vědí co a kam nesmí, ale vesele to provozují, když nejsme v dohledu. :lol: Naštěstí - naneštěstí :wink: je prozradí chlupy na místě činu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
28.2.08 23:40

Mose, stranky jsou super… :)
gratuluji k miminku.. i kdyz ja te vlastne trosku znam.. jsem na diskuzi v Budoucich snazilkach a chodi k nam Endy a Ann :)

Teda mate krasny kocicinec, to je muj sen :)
a jake maji prolezacky.. to ted planujeme jeste dodelat, nas Hollyn ma moc nizkou a nema pred budoucim „tyranem“ kam utect :lol: :lol:

Nase cica je normalni venkovni kocka, kterou jsme zachranili pred utopenim
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

Hned bych brala kocek vic :)
Mrzi me, ze mame balkon, ze ktereho nejde udelat zasklena lodzie a protoze jsme ve 3. patre, a mezi zabradlim a zemi balkonu je velika mezera, a nase kocka je ztrestena, tak tam nemuze… tak to resi taky site v oknech..

A ta fotogalerie.. hned jsem ty vase kocky musela ukazat doma :oops:

• Citovat
  • Upravit
2324
29.2.08 11:06

Fiku , díky za pochvalu kočičince i miminka. To se mi moc líbí, jak se vlastně takhle lidi znají :D

Koukala jsem na Hollyna (doufám, že se to takhle skoňuje?) a má nádhernou barvičku, takovou bych taky chtěla. Prolejzačky se mu budou určitě líbit, já teď pro změnu sním o něčem takovémhle
www.cat-me.com
ale zatím na to nejsou finance

a jestli si chceš zaslinat nad nááádhernými voliérami, jukni sem
 http://www.catsofaustralia.com/…_cat_run.htm

já jsem z toho úplně nemocná, jak moc bych něco takového chtěla. :wink: :lol: :lol: Ale to bych se fakt musela přestěhovat a to nevím, jestli by kvůli puberťákům bylo průchozí…

A taky moc obdivuju, že jsi kočičáka zachránila, fakt si toho vážím.

Užívej si bříška, pak to nějak moc letí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
29.2.08 11:19

Mose, dekuju za odkazy :)
muj skoro manzel bude nadseny, je totiz strasne zklamany z nabidky, ktera v cesku je bezne k dostani.. Hlavne tou kvalitou, i kdyz samozrejme ze takovy druh splhadla mame pro Holly doma..ted premysli, ze neco vyrobi /no aby se ti nase kocka dozila, s jeho pracovnim vytizenim :lol: :lol: /

Ty voliery.. to je primo raj..

Kdyz narazis na podobny odkaz, prosim podel se :), i kdyz je to nakladne, je to vyborna inspirace :)

Dekuju moc :)

Fik

• Citovat
  • Upravit
Fik
29.2.08 11:20

pochazim z Hane, kde jsme kazdy vikend.. a vyrobci tech stromecku sidli v Namesti na Hane.. to je co by kamenem :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
5697
5.3.08 10:39

My máme doma ještě jedno „psí miminko.“ Fíkovi budou v květnu 3 roky, ale je strašně divoký - kříženec. Měli jsme trochu obavy, ale od začátku i když strašně žárlil tak ji přijal celkem v pohodě. Asi od doby 6 měsíců, kdy se začala plazit a pohybovat po zemi tak si spolu i často hrají. Myslím, že by jí neublížil. Kolikrát spadne přímo na něj a on jen hodí po mě vylekané oči a odběhne si pro pohlazení a pak zas lehne a chrní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
5.3.08 15:57

Ahoj Zuzko,
rozesmalo me, ze se jmenuje Fik.. tak rikame nasi nenarozene holcicce.. uz od zacatku, kdyz jsme nevedeli jeste co to bude :lol: :lol:
Tak to mate idealni vztah miminka s pejskem :)

• Citovat
  • Upravit
Fik
29.6.08 17:34

Nevim, jestli sem jeste nekdo zabrousi, kazdopadne dluzim odpoved jak to dopadlo s nasi holcickou a nasi kocickou :)

Prvni den nase Holly /kocka/, brala mimise jako vetrelce, a porad verila, ze je u nas docasne :lol: , po par dnech zjistila, ze u nas ten rvouci uzlik zustane, tak se z nic stala chuva.
A to doslova, jakmile nase Sirena zacne plakat /a to jsem pouzila umirneny vyraz/, tak se od ni Holly nehne. DO postylky za ni nechodi.
Zato, kdyz koupeme tak Holly hlida i u vanecky.

Ted jsem zvedava, jak to dopadne, az mala zacne lozit :D

Preju vsem pokojne vztahy mezi detmi a domacimi mazlicky!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný