Miminko ze spermie dárce

779
15.11.19 18:50

Miminko že spermie darce

Dobrý večer, jdu si sem pro zkušenost, názor… Máme za sebou 3ivf a několik iui. Jediný problém který máme je špatný spermiogram. Teď jsem podstoupila minimální stimulaci a s tím že mam zůstalo jen jedno embryo a transfer bude 3den. Dost začínám přemýšlet nad dárcem spermii. prosím o zkušenosti těch které mají miminko od darce. Zdá partner/manžel miminko bere jako svoje i jestli i vy myslíte na to že je,,jen vaše,,. Zdá se vám změnil vztah s manzelem/partnerem. Každou zkušenost uvítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1637
15.11.19 19:17

Já osobně zkušenost nemám, ale můj kolega z práce má 2 chlapce, oba z darovaných spermií. Bere je jako svoje a dokonce jsou mu velmi podobní. Kdo to neví, v životě by neřekl, že nejsou jeho. Vztah mají s manželkou myslím normální (občas mráček, jinak pohoda), kluci jsou už starší, takže manželé jsou spolu určitě déle. Jak to bere jeho paní - nevím, nejsem s ní v kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.19 21:09

My teprve čekáme miminko! Ale také z darovaných spermií. Dohodli jsme se, že nikomu nic neřekneme a oba se na miminko moc těšíme! :palec: Do dárcovského sperma mě ukecal vlastně partner. ;) Já to zezačátku obulela, že nemůžeme mít “naše” miminko, ale nakonec jsem s tím smířená. Otěhotnět se mi podařilo až 2 roky od prvního pokusu na klinice, tak jsem na to měla i relativně dost času :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
779
18.11.19 07:30
@Anonymní píše:
My teprve čekáme miminko! Ale také z darovaných spermií. Dohodli jsme se, že nikomu nic neřekneme a oba se na miminko moc těšíme! :palec: Do dárcovského sperma mě ukecal vlastně partner. ;) Já to zezačátku obulela, že nemůžeme mít “naše” miminko, ale nakonec jsem s tím smířená. Otěhotnět se mi podařilo až 2 roky od prvního pokusu na klinice, tak jsem na to měla i relativně dost času :mrgreen:

Já to taky. nejak rozdychavam a pořád mám v hlavě zda by to měla měl. manzel rád jako vlastni atd. Já už víc jak 2 roky docházím na kliniku a pořád nic a teď už mi dochází síly
Z jakého důvodu jste řešili darce jestli se můžu zeptat. Postoupila si celou stimulaci nebo stačilo iui??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
18.11.19 14:09
@Anonymní píše:
My teprve čekáme miminko! Ale také z darovaných spermií. Dohodli jsme se, že nikomu nic neřekneme a oba se na miminko moc těšíme! :palec: Do dárcovského sperma mě ukecal vlastně partner. ;) Já to zezačátku obulela, že nemůžeme mít “naše” miminko, ale nakonec jsem s tím smířená. Otěhotnět se mi podařilo až 2 roky od pr
@Anonymní píše:
My teprve čekáme miminko! Ale také z darovaných spermií. Dohodli jsme se, že nikomu nic neřekneme a oba se na miminko moc těšíme! :palec: Do dárcovského sperma mě ukecal vlastně partner. ;) Já to zezačátku obulela, že nemůžeme mít “naše” miminko, ale nakonec jsem s tím smířená. Otěhotnět se mi podařilo až 2 roky od prvního pokusu na klinice, tak jsem na to měla i relativně dost času :mrgreen:

Klidne mi napis do soukrome zpravy ale chtela bych se te zeptat jak to probihalo, jak dlouho jste cekali na darce, z jakych kriterii jste si vybirali a v konecne fazi jaka byla cena?? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
18.11.19 17:13

Ja se teprve chystam na 1.KET, kde mam pripravena embrya z darovanych spermii. Manzel mi pred par mesici, kdy se dozvedel, ze je neplodny, rekl, ze uz ted vi, ze to miminko bude nadevse milovat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
18.11.19 17:36

Já s vlastní zkušeností neporadím (měli jsme darovaná vajíčka), ale mám spíš poznámku, že jestli klinika zavádí embrya 3. den, tak to značí jejich naprostou neprofesionalitu. Takže pokud byly výsledky kultivace embryí špatné, tak to taky může být špatnou laboratoří.
Pokud jste celou dobu na té stejné klinice, tak bych se ještě před sháněním dárce byla poptat jinde, co si oni o léčbě myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
21.12.19 16:47

Dobrý den holky prosím nevíte zda je uveden v tehotenske průkazně ze je dítě z darovanych spermii???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.20 13:49

Uprimne? Chlap to uvnit dobre nenese, je to selhani, jde jen o to nakolik to da najevo a jestli se s tim smiri. Muze to byt roky fajn, muze se neco stat a vmete vam to do tvare, uvnitr to bude vzdy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.20 19:58
@Anonymní píše:
Uprimne? Chlap to uvnit dobre nenese, je to selhani, jde jen o to nakolik to da najevo a jestli se s tim smiri. Muze to byt roky fajn, muze se neco stat a vmete vam to do tvare, uvnitr to bude vzdy.

Tak pokud je to egoistický partner, tak se přes to nepřenese…
Mám doma 6-ti letého kluka s darovaných spermií a s manželem máme hodně otevřený vztah, co se týká našich pocitů a nikdy mi to nevyčítal a mimo jiné, jde o rozhodnutí obou partnerů…
pochopí to jedině ten, kdo stál přes stejným rozhodnutím, dárce ať už spermií nebo vajíček, adopce, nebo být bez dětí… Kdo v této situaci nebyl, prostě nepochopí, co ta dvojice cítí, co řeší…
Jsou i muži, kteří se k tomu umí postavit racionálně a neřeší své idio… ské ego…

Díky za ponechání anonymity.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.20 15:52
@Anonymní píše:
Tak pokud je to egoistický partner, tak se přes to nepřenese…

Kazdy chlap je tady trochu egoista. Podvedome jsme evolucne nastaveni sirit sve geny a zadna racionalni tenka slupka nema sanci proti emocnimu podvedomi. V principu jde jen o to nakolik to da najevo a do jake miry se s tim smiri, ale ten certik tam bude vzdy, at vam rika cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
5696
12.1.20 15:55
@Anonymní píše:
Kazdy chlap je tady trochu egoista. Podvedome jsme evolucne nastaveni sirit sve geny a zadna racionalni tenka slupka nema sanci proti emocnimu podvedomi. V principu jde jen o to nakolik to da najevo a do jake miry se s tim smiri, ale ten certik tam bude vzdy, at vam rika cokoliv.

Já si to bohužel myslím taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.1.20 15:56
@Anonymní píše:

A zvlášť bych se obávala, pokud to dítě nebude zrovna 2× inteligentní, bude autista, hyperaktivní, nebo nějakým způsobem postižené. To často chlapi nedají ani s vlastními dětmi, ne tak s cizími. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí