Mimíšci a UV faktor

143
5.8.05 22:11

Mimíšci a UV faktor

Ahoj holky! Chci se poradit čím v létě mažete své miláčky. Mám ještě mimíska maličkého ale sluníčku se vždycky neubráníme a pak prý existuje i odraz slunečního záření a mimča by se měli mazat. Takže jaký faktor, jak používáte (jestli i normálně do kočárku na procházce) a jakou značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
5.8.05 22:22

Ahoj Betynko,
krém používám, vždycky když svítí slunko.
Loni jsem používala Daylong 16 - k dostání v lékárně. Letos ale drsně podražil a tak jsem si koupila Astrid faktor 25 pro děti. A v pohodě - hezky se roztírá a funguje… :D . Daylong mi doporučila doktorka - prý je dobrý pro citlivou pokožku mimča. Určitě Ti poradí v lékárně - pokud chceš něco special pro dvouměsíční mimčo.
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.8.05 22:23

já jsem se na to ptala doktorky, protože někdy opravdu malého nejde před sluníčkem úplně stoprocentně uchránit, odkopává si plínku, kterou má v kočárku na nožičkách, nebo v šátku má venku ruce a nožky. Doktorka mi poradila opalovací krém Daylong, koupila jsem ho v lékárně, stál kolem 300 Kč. JO a je to faktor 40, to prý v našich podmínkách stačí, kdyby prý jsme jeli k moři , tak doporučovala 60-tku.Mažu to tak s rozumem, když je hodně slunečno a hrozí , že malý bude mít něco odhaleného na sluníčku.Gabka a Matýsek 6 měsíců

• Citovat
  • Upravit
569
5.8.05 22:27

Ahoj,
Já mám pro Ondru Nivea Sun Kinder 40.Ondrašíto je tak trochu zrzounek tak ho mažu skoro pořád když svítí slunko a to i pod oblečením.A mazala jsem ho tak i jako miminěčko i když byl v kočárku.Ondrovi stačí už jen horký vzduch a hned je rudej jak indianek.A zkoušela jsem krém od Bočka a Astrid a Nivea je podle mě nejlepší.

Jouda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
5.8.05 22:34

Ahoj, já mám pro malýho Bubchen 25. Na naše podmínky 25 bohatě stačí.
Na kožním mi říkali, že když začnu mimíska mazat od malinka moc vysokým faktorem, tak v pozdějším věku (2-3 roky) by mohla kůže reagovat na sluníčko nepřiměřeně.Nebo když s ním pojedem k moři, čím bych ho mazala tam, stovkou?!? :o 8O

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
5.8.05 23:53

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
6.8.05 07:58

Holky, já teda nevím, ale podle dermatoložky z Motola děti do jednoho roku vubec nesmí na sluníčko a ani se nesmí ničím mazat! Můžou z toho vzniknout vážné alergie! :?: :( Prý je lepší dát si tu práci a vždy mimi schovat někam do stínu, kočár zakrýt plínkou a podobně. Je to těžké, já vím, ale dá se to!
Jinak my jsme začali mazat asi v 10m (jeli jsme na hory, tak jsem se bála horského slunce v kombinaci se sněhem) a to jsme používali Dermacol pro děti faktor 16. Teď používáme na radu doktorky Daylong 40.
Krásný den bez spálení!
Eliška a Kubík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.8.05 09:04

Já mažu Bubchenem 32.
Samo, že malou neopaluju a před sluníčkem chrání ,ale občas se stane a je lepší být namazán, nebo to dopadne jako u nás, že mi tchýni vrátila z procházky spálené dítě a to hezky.
Kožní v Motole mi řekla, že pokud nám vyhovuje, OK. Jinak Daylong pro děti do jednoho roku prý není vhodný. Doporučila mi oranžovou řadu od Avene, kdyby nám Bubchen nevyhovoval. Zatím nám vyhovuje, problémy malá nemá a ochrání.
GaB, 10měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
6.8.05 09:37

ahoj,
naše malá je červnová.loni jsem nemazala ničím,protože se takhle malé děti nemají mazat,mají moc citlivou kůži.poctivě jsem se vyhýbala slunci a dá se to.letos je jí rok a mažu dětským od vichy,který je doporučován pro atopiky,je to tuším faktor 25 a cena přes 300.
luka a kačenka téměř 14m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
6.8.05 10:02

Taky jsem toho názoru že radši namazat než spálit :!
Takže mažeme u nás 20 Sebamedem a když jsme byli u moře tak 32Bubchenem-SUN BLOCK.Bylo mi řečeno že větší faktory jsou jen vytahování peněz z peněženky a více chemie-stejně prý nepochytí více % slunečních paprsků než ta 32.
Má to svou logiku-takové ty 60-100 faktory stojí hříšné peníze a stejně udělají stejnou službu jako ty levnější menší faktory :)

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.8.05 10:11

Ahoj!

Dítě do 6 měsíců by se nemělo mazat vůbec!
Pak by se podle dermatologů měly děti mazat 30. Já používám Vichy. Je sice drahý, ale co bych pro svého miláčka neudělala.

Je opravdu lepší se sluníčku vyhýbat. V kočárku ho přikrýt buď plínou nebo mu dát lehčí dupačky. Dětičky, zvláště ty nejmenší, mají hodně citlivou pokožku, takže je lepší dávat větší pozor a vozit ho tak, aby na něj, pokud možno, sluníčko nesvítilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
6.8.05 10:51

Tiez som bola toho nazoru lepsie mazat ako nemazat, ale radila som sa v lekarni a u Dr. a odporucili mi do 6m nemazat a vobec nevystavovat slnku. Od 6m sme mali La Roche 60 na tvar, ked sme boli pri mori tak sa nam nejak zapatrosila a mali sme len 30 s DM stoji asi 120Sk :-) No a pohoda. Nie je na chemickej baze ani nema mineralne filtre. V minulosti tak doporucovane mineralne filtre sa uz moc nedoporucuju, neposkytuju dostatocnu ochranu (co mozem potvrdit, ta La Roche 60, ho az tak nechranila), ta 30 v pohode.
Tiez si myslim ze sa da zabezpecit u dietata do 6m ktore len lezi v kociku, aby nan nesvietilo slniecko. Staci si kupit polohovatelny slnecnik, ten sa da presne nastavit. Horsie je to u 8m raracha ktory lozi kam sa mu zachce. AJ napriek tomu ze obcas niekam na slnko utiekol ani raz pri mori nebol ani minimalne spaleny. CHodili sme von len do 11,00 a po 15,00. Bol natrety a v tieni (na plazi plazova musla) a nie ja ani troska opaleny a to typycky bledokozec, modre oci, blond citliva pokozka.
Takisto sa nedoporucuju slnecne okuliare pre deti do 2 rokov, pretoze nicia zrak.
Gothic+Leri skoro 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.8.05 10:54

Dá se slunci vyvarovat, jenže když jsme nemazali, tak se nám pod tou plenou malá stejně opalovala. Prostě tou plenou to také prostupuje a jak se říká - opálíte se i ve stínu = od jara, když začlo ostré sluníčko a malá se ve stínu začala hnědnout, tak jsem mazala pro Bubchen 25 a v pohodě. To bylo od 10m, dál jsem ji ale striktně držela ve stínu. Od roku jí už dovoluju sedět v předklonu a koukat ven, na hlavě klobouček s širokým lemem = dost jí zastíní krk, obličej.. mažem jak o život, ale „vyčuhující“ končetiny má stejně opálené…

PS: Když odfiltrujem vysokým faktorem všechno slunce, jak se dostane do těla vitamin D, když po roce už se nedává Infadin? Takže s těmi 40 a 60 bych to viděla jako spší ke škodě… přes 20 prý stačí - potvrdili mi to dva doktoři i to, co tu zavěsila Lila :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
6.8.05 16:22

Efina pisala som o dietati do 6m, ze sa da zabranit tomu aby bolo na slnku. :-)
Od 6m tiez kremujem radsej 60 pretoze maly je svetly a aj tak sa nam podarilo ho troska pripalit na lickach (nie moc)a to bolo len co sme ho vykladali a nakladali do auta a bolo to v Rakusku, cize ziadna primorska klima. Pri mori bol starsi 8m a to sme mazali 30 a bol v pohode.
Takze nieco na tom byt s tymi faktormi moze, kedze nam ucinkovala lepsie 30 ovela lacnejsia ako 60 draha ako fras. :-)
Do roka sa dieta nema vystavovat slnku a do 3 rokov slnit-to znamena planovane davat na slnko. To neznamena ked beha s klobucikom natrete po vonku aj ked cez obed by som ho na slnko nepustala. Dostatocne mnozstvo vitaminu D sa dostane do tela po 5-10 minutach na slnku. U nas sa Dvitamin-dava do 2 rokov.
Neviem ale mne sa zdalo dost odveci na dovolenke ked som videla plnu plaz deti okolo 1.5 roka aj mladsich holych behajucich po plazi pocas celeho dna aj na prave poludnie, kedy sa nedoporucuje opalovat ani dospelemu cloveku. A mimina v kocikoch, ktorym priamo do tvare svietilo ostre slnko.
Je pravda, ze plienka nepomoze, preto sme kupili ten nastavitelny slnecnik, ktory dost pomohol, dal sa nastavit tak aby do kocika nesvietilo. Okrem toho radsej mal na sebe lahke tricko a kratasy a klobucik. Je zaujimave ze aj ked tam bolo ovela teplejsie ako u nas doma, tak sa vobec nepotil.
Valerij je asi zvlastny lebo aky biely na dovolenku isiel taky z nej aj odisiel. Dodrziavali sme casy od 11-15 nebol na slnku max ked sme ho prekladali do auta, alebo behal chvilu pri hoteli, natreti 30 a v tieni, neviem mozno je divny, ze sa nevie opalit, ja som tiez dosla skoro biela kedze som sa moc nemala kedy opalit, akurat doobeda ked spal tak som ho nechavala tatkovi a bezala na 2h na plaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mki
25
6.8.05 19:19

Tohle téma už tu několikrát bylo, zkuste mrknout do archivu. Je to stále a stále dokola!

Já jsem pro mimi do 1 roku používala měsíčkovou Weledu v tubě - má přiroz.ochranu 8 OF. Do kočáru a do stínu v tuzemských podmínkách to stačí. Na přímé slunce by nemělo takhle malé dítě jít. Hlavně se nenechte zblbnout reklamou a pročítejte návody na výrobcích. Nenechte se oblalamutit nápisy „vhodný pro děti“ (Astrid, Avon…) mají chemické filtry nebo kombinaci. Vetšina lidí si neuvědomuje, že všechno, co si na sebe napatlá, tak se mu dostane do těla. Pro starší dítka jsou vhodné krémy s vyššími OF, také s fyzikálními filtry. Od OF 40 výše je tzv. sun block. Je asi fakt blbost kupovat přípravek OF 100 „pro jistotu“. Naštěstí nejsme v Austrálii. Rozhlédněte se v přír. kosmetice. OK je Bubchen,Weleda, Urtekram, asi i Lavera a Logona má opal.krémy, ale nemám to ověřeno. Taky DM drogerie Babylove a DrMuller. Poraďte se v lekárně. Určitě je více značek, co nejsou vidět.

Na vlastní kůži v tuzemsku otestována Weleda OF15 a DrMuller OF15. V Chorvatsku DMBabylove OF40. Já ani dítka 2 a 6 let jsme se nikdy nespálili.
Pa,
 Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí