Magnezium x vitamíny

130
5.8.05 10:30

Magnezium x vitamíny

Ahojky těhulinky,
jsem v 17tt a včera jsem podstoupila genetický ultrazvuk. Vše bylo OK. V poradně jsem si postěžovala na občasné píchání v podbříšku a dr. mi předepsal 3× denně magnézium. Zapoměla jsem se ho zptat jestli to Mg. můžu brát společně s vitamíny - calibrum mami! Máte s tím někdo zkušenost? nerada bych se předávkovala třeba tím Mg.

Taky bych se Vás chtěla zeptat - jak je možné, že podle výpočtu poslední MS bych měla být v 16tt+5 a doktor mi řekl, že odpovídám tak 17tt+1? (prvním dnem mé poslední MS jsem si 100% jista).

Ahojky
a díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.8.05 10:45

Leni já myslím, že není důležitý den poslední MS, ale kdy byla OVU. Jesltli byla dříve než je obvyklé (což myslím obvykle berou že cca 14 den cyklu) tak by bylo mimi prostě větší. A to na UTZ zjistí. S tím bych si hlavu nelámala - nakonec čtyři dny rozdíl není tak velký.
S Mg ti neporadím.
Ryšavka

• Citovat
  • Upravit
43
5.8.05 10:48

Ahoj,
já jsem taky pár dní užívala tablety magnezia a k tomu ještě vitamíny pro těhotné. Myslím, že se nepředávkuješ :)
Termín podle dne poslední MS je jen orientační - přesnější by to bylo, kdyby jsi věděla přesné datum otěhotnění. To ale ne každý ví a proto se to vypočítává podle poslední MS.
Adri + 10 M Lucinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.8.05 10:51

Ahoj leni.Taky jsem užívala,nebo ještě užívám magnezko a k tomu calibrum.ptala sem se dr jestli nestačí jen to calibrum a říkala že tam je tak malinkaty množstvi magnezka že je to zanedbatelny..Postupně sem se taky dozvěděla že se tyto vitamíny mají brát tak 1×týdně nebo obden,ale ne 2×denně jak je to na krabičče.Takže každej říká něco jinýho…sama uvidíš..já myslím že všeho moc škodí jak se říká.

stím počítáním týdnů se vůbec nezatěžuj.vždycky se to bude rozcházet.Nikdy ti to přesně nesedne.je rozdíl mezi nálezem na ultrazvuku výpočtem podle měsíčku.Žádny mimi se nedrží nějakých tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
5.8.05 10:51

Magnesium se užívá na uvolnění křečí, ale jak je to s předávkováním nevím. Kolik ho je v tom přípravku, který máš brát? Kolik mg vychází na den? A je Mg obsazen v tech vitaminech co beres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.8.05 11:00

Ahoj taky jsem užívala magnezko na tvrdnutí bříška celé těhu 3× 2 tbl a i vitamíny Calibrum. Je to určitě v pořádku. Magnezka se může brát až 10tbl denně.(Dle mého gynekologa)
Magnezko je fajn díky němu jsem se cítila neuvěřitelně v pohodě!
Tak pá a hlavně se nestresuj, přeju spokojené těhu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
5.8.05 11:14

Tak jsem proštudovala etikety toho Mg a vitamínů a v tabletách Mg je 51mg v 1 tabletě (já beru 3 za den) a v těch vitamínek je 50mg v 1 tabletě (donedávna jsem bral 1 tabletku vitamínu za den ikdyž na etiketě psali 2,ˇale taky jsem někde před nedávnem četla, že je lepší umělé vitamíny brát jen jako doplněk - třeba obden)

Díky za odpovědi, tím termínem se zas tolik netrápím, jen jsem byla zvědavá ( v posledních třech měsícíh mám v kartičce napsané 3 termíny porodu, které se od sebe liší rozmezím 7 dnů, tak mě to trošku zmátlo a nerada bych na konci těhotenství došla k tomu, že nebudu vědět kterým se mám řídít, které by mohlo být nejpřesnější.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.8.05 11:21

no fakt je ten že termínem se neřiď žádným.Až se bude prckovi chtít tak vyleze.Jen tak orientačně druhá půlka měsíce a tak.....na den přesně to stejně nevyjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
5.8.05 11:31

S tím počítáním jsem na tom byla stejně, dokonce jsem i říkala doktorovi, kdy jsme počali, smál se tomu a počty vyšly jemu. Prostě byl Míša velký a už se mu v bříšku asi nechtělo zůstat. Měl taky 3860 g a 51 cm a já jsem 160 cm vysoká (tedy prťavá ) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
5.8.05 14:00

Ahojka Lenko.
Hořčík je v těhotenství velice důležitý prvek pro vývoj kostí, (zubů) a nervového systému miminka, pro ochranu tvých zubů, kostí a svalů. Je důležitý pro předávání nervových vzruchů a pokud je ho nedostatek, pak vznikají svalové křeče. Přebytky Mg organismus odbourává, ale je to pak velká zátěž na ledviny. Jeho spotřeba je v těhu opravdu vysoká, takže se předávkování nemusíš bát, pokud ho nebudeš jíst na kila. Ale platí: všeho s mírou! Těhotenství je samo o sobě dost velká zátěž právě na ledviny.

• Citovat
  • Upravit
1257
5.8.05 15:34

Mg

Lenka55 : ahojky,předávkovat se tím nemůžeš,beru taky Calibrum mami a magnezium 3 x denně 2 tablety,ptala jsem se na to v lékárně,tam mi to potvrdili taky a já to beru jako pomoc na snížení tlaku,někdo proti křečím.....tak různě melsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
5.8.05 15:38

ahoj bobes : zdravím tě,jenom se tě zeptám,kdo ti to řekl o těch vitamínech,já totiž beru předpisově 2 x denně Calibrum mami,tak mě to zaujalo…melsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
5.8.05 21:28

Já jsem brala v těhotenství nejdřív Provital a potom Maternu a k oběma vitamínům jsem brala mg.Teď beru gravital a opět mg.TeĎ už ale kvůli migrenam.
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.8.05 22:05

melsi: párkrát sem navštívila porodní kurs tak tam to říkala porodní asistentka a moje doktorka mi od začátku doporučovala max 1× týdně......taky jsme se z holkama pozastavovali nad tím jak je teda možný že na krabičče píšou 2× denně.No každopádně ti to neublíží.....a ta firma akorát vydělá.já to teda neberu 2× jen sem tam když si vzpomenu.
Jo a taky jeden z asi výmyslů tak sou po tom větší děti......tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.05 06:22

Magnezium - help me !!!!

Ahoj holky
chtěla bych se vás zeptat, zda-li mohu svému dítku nějak ublížit, když jsem si vzala magnezium 3×1tbl (zatím nepředepsané lékařem)
Předtím užitím magnézka totiž následovala pracovní hádka s šéfem.
Jsem v prvním trimestru a pobolívalo mě v podbřišku normálně
Dneska jsem bez tlaků až mě to děsí, že se nic neděje.
Neuškodila jsem mu? Prosím poraďte, jsem zoufalá že jsem ho popř. potratila. :cry:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky