Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, dneska jsme 14+6 a chtela bych se zeptat, jestli i vy citite, nebo jste citily pohyby. Ja mam pocit ze mi vzdycky uplne nadskoci bricho - ale jako jenom vevnitr, je to prijemny i kdyz se obcas jeste leknu. Je to tak ok?
Čau,
připadá mi to teda celkem dost brzo, já jsem pohyby cítila tak od 20. týdne a dost často jsem je nerozeznala od normálního pohybu střev..
I teď, když nejsem těhotná mi občas připadá, že tam nějaké to klíště zase mám
Tak nevím, možná máš nadprůměrně pohyblivé mimi.. Je fakt, že můj Ondrášek je dost pohodář a lenoušek, takže se v tom bříšku asi taky nepředřel.. ![]()
ahojky Pajino, no prave … to je to na co se ptam, jestli jsou to pohyby nebo co ze to vlastne je. Co teda drak predvadel na ultrazvuku bylo az zabavny, doktorka se omlouvala ze to tak trva - mela problem ho chytit v ty poloze co potrebovala, furt sebou smrdlal a kopal kolem sebe jak silenec, tak je treba fakt hyperaktivni
Kazdopadne ti ale diky za odpoved a hodne stesti malickovi ![]()
Ahoj Snoopy,
u prvorodiček je „stanovená“ doba, kdy by měly cítit první pohyby až okolo 20.týdne, tak jak psala Pajina. Je pravda, že když jsem byla poprvé těhotná, cítila jsem pohyby už asi okolo 14.týdne, i když mi nikdo nevěřil (kromě mamky, která rodila 4× a měla stejnou zkušenost
) Všichni mě ubezpečovali, že jsou to jenom střevní pohyby.
Takže - myslím, že by to mohly být pohyby, i když jsou dost neobvyklé. Moc Ti tedy nepřeju, až Tvůj brouček bude větší, jestli takhle řádí už teď.
Mně ke konci těhotenství některé pohyby byly i nepříjemné - velké mimčo, malý prostor a když jsem si blbě sedla.....
Užívej si tohle nádherné období - po porodu jsem se občas přistihla, že mi pohyby chybí… ![]()
Pavla
Ahoj,
ja som tiez prvykrat tehotna a citila som pohyby uz v 16.tt
Dr. povedal, ze je to tym, ze som stihla (41 kg pred otehotnenim). Tak si to pekne uzivaj, kym je mimi este taka mala rybicka, lebo teraz som v 28.tt a niekedy ma to vie uz poriadne zaboliet ![]()
Rysulka
Ahoj, já cítím pohyby od 18 tt, ale to jen díky tomu, že čekám dvojčata. Myslím, že ve 14 tt je ještě brzy. Nezoufej, však už brzy tě bude kopat všude možně. Chce to jen trpělivost. Martina + dvě mrnata 23 tt.
Ahojky,
ja jsem u prvniho citila pohyby 19 tyden,ale u druheho (bohuzel nezdarileho) uz od 15tydne.Myslim si ze je to individualni,zalezi na mnoha vecech.Kazdopadne si tehu krasne uzij,a hlavne at jste zdravi
![]()
MYSKA
Ahoj, ja jsem pohyby miminka citila asi kolem 17tt, ale taky jsem si nebyla jista, jestli to spis nebudou streva, ale nakonec me mimi kopalo porad na stejnem miste az do porodu, takze to mimi bylo.
Radka
Já jsem v prvním i tomto těhotenství cítila pohyby od 16tt a taky jsem si připadala, že si to jen namlouvám
Asi to tak je, když maminka moc nepřibírá…
Ahoj, pohyby mimíska jsem cítila asi od 19tt a myslím že to poznáš protože to prostě nemá s tvým tělem nic společného a budeš si naprosto jistá
Ale člověk je napjatý a tak čeká na kažý náznak a ono to opravdu často jsou ty pohyby střev. I když kdo ví???????? Mimčo se tam může mlít o sto šest na ultrazvuku, ale pořád tam má hodně místa. Jinka u mě v těhu těch pohybů moc nebylo žádné velké „kopání“ jen občas a spíš takové „boulení se“. Tak jsem si říkala jestli nebudu mít „lenivější“ miminko a je tomu právě naopak. Koblížek neustále kope nožičkama je velice aktivní až běda!
Takže ani podle toho se to nedá určit.
Přeju spokojené těhu a zdravého mimíska!
Ja jsem pohyby citila jako prvorodicka uz v 16tt a doktor mi hned potvrdil, ze se nemylim. Boxovala do me o stosest a ja to vnimala jakoby do me nekdo strkal prstem zevnitr. Energie ma na rozdavani i ted, kdyz uz je osm mesicu na svete. Terik a Charlie
Ahojky. Jsem v 18tt.
Mám pocit že jsem před týdnem a něco asi něco cítila ale nevím jestli to byly pohyby. Od té doby se spíš nic neděje a jsem nervózní jestli je vše v pořádku.
Kdy jste poznali že jsou to vážně pohyby a kdy. ![]()