Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po odstranění mimoděložního těhotenství vám bylo doporučeno se snažit o další otěhotnění. Děkuji
tak já prodělala operaci mimoděložního těhotenství 14.11.2005 - odebrání vaječníku a vejcovodu a když jsem ležela po narkoze na pokoji, tak mi primář doporučil se „příště lépe strefit“.....
Prostě žádný termín mi nikdo neřekl a já jsem se začala snažit normálně po tom, co mi bylo lépě.....
Jestli si nejseš jistá, tak normálně se zeptej svého gynekologa, ten ti určitě řekne něco bližšího…
Věra od květňátek 2005
vviku, díky, moc hezká rada, až na to, že u mě se špatně trefil pan doktor, protože já měla to mimoděložní z IUI
Samozřejmě se zeptám pana doktora, ale byla jsem neptrpělivá, tak jsem se zatím chtěla poradit tady ![]()
Když jsem prodělala mimoděložní těhotenství já, bylo mi Dr. řečeno, že si máme 3 měsíce počkat a zkusit to znovu. Lepší určitě bude, když se zeptáš svého doktora.
Když jsem prodělala mimoděložní těhotenství já, bylo mi Dr. řečeno, že si máme 3 měsíce počkat a zkusit to znovu. Lepší určitě bude, když se zeptáš svého doktora.
Dogtiny, díky, taky jsem se nejčastěji setkala z názorem, že se má čekat tři měsíce. Uvidím, co pan doktor.
Mně bylo doporučeno čekat 6 měsíců, ale je to hlavně podle toho, co Ti řekne doktor a jak se taky cítíš…
Vendulko2: díky za odpovď, já už jsem byla v CAR a pokrčuju ve snažení v květnu, tj 2 měsíce po odstranění mimoděložního těhu. Pan doktor říkal, že jeden cyklus vynecháme, hlavně kvůli sliznici a další už můžu začít se stimulaci nanovo. Když jsem se ho ptala, jestli by vadilo, kdybych ten první cyklus otěhotněla doma přirozeně, tak mi řekl, že ne, tak jsem ráda. ![]()
ahoj holky. vy máte zkušenosti s mimoděložním těhotenstvím. Já ne, ale právě jsem zjistila, že jsem těhotná nedostala sem to pátého jak to mělo přijít no a šest testů mi potvrdilo těhotenství. těhc šestů proto, že sme tomu nemohla uvěřit, protože sme se snažili devět měsíců:-) . kamarádka byla taky těhotná ale dítě jí museli odebrat kvůli mimoděložnímu těhotenství a toho s ei já děsně bojím. jdu teprve k doktorovi v pátek aby mi potvrdil co a jak a já nevím jetsli to už tak brzo půjde rozeznat. minuý měsíc sem to měla šestého tedˇsme to měla mít pátého. prostě chci s ezeptat jestli nevíte jaké jsou příznaky toho mimoděložního těhotnetsví??pořád mě tak trošku jakoby pobolívá v podbříšku nevím jestli to je normální:-( .
Ahoj chtěla bych se zeptat měl tu někdo stejný problém jako já? Před 14 dny jsem podle dr. byla těhu 5+5 hcg bylo přes 1000 jednotek v pondělí sem byla u dr. a měla sem 1890 jednotek a na utz stále nic neviděl, řekl mi že to vypadá na mimodeložní těhu a poslal mě ihned do nemocnice. V nemocnici mi dělaly velký utz a děloha prázdná jen vysoká sliznice ten den jsem v noci v nemocnici kde mě nechaly na pozorování měla silné bolesti v levém podbřišku a začala jsem špinit. Daly mi injekci na bolest a ta nezabrala vůbec tak mi napojily infuzi a vše se uklidnilo a každý den mi braly hcg z krve a kleslo na 850 jednotek zítra jdu na kontrolu zase na odběry. Teď krvácím a odpol že mě vypadlo kousek sraženiny prý to je normální, na laparoskopii sem nebyla jde to samo přírodou. Kdy jste znovu otěhotněli?? Mám za sebou tento rok samovolný potrat v 6 týdnu a teď toto
už fakt ![]()