Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, jsem zde nová a moc prosím o radu. V říjnu 2005 jsem po sedmi letech vy:,–(ila HA a od té doby mám problémy s MS. První měsíc po vysazení jsem ji dostala v termínu, od té doby pouze po vyvolávací injekci. Krevní testy i hormony v naprostém pořádku. Mám pocit, že má lékařka si dál neví rady. Pouze doporučila měřit tři měsíce teplotu a pak, že mě nejspíš pošle do specializovaného centra. Měřím jeden měsíc a podle teploty ovulace nebyla. Pokud jste některá měla něco podobného, budu ráda za nějaké info a hlavně na postup vašeho lékaře. I já se totiž naivně domnívala, že otěhotním hned. Děkuji
Ave, tady je moc diskuzí na toto téma - já ti řeknu alespoň všeobecně, že by ti mohlo pomoct braní léků na upravení cyklu (na stejném principu, jako je vyvolávačka, často pomohou po několika měsících, tj. tělo se nastartuje…Bývá to např. Utrogestan nebo Duphaston.
Nebo můžeš zkusit, pokud do sebe nechceš hned začít rvát hormony, pít bylinné čaje (VZ směs, kontryhel…)
Ahoj Ave,,
podle me je to tim vysazenim,,ja jsem ji prestala mit uplne,,lekarske reseni je opravdu vetsinou hormonalni,,,mela jsem pauzu i 9 mesicu,,nenasli,,nic co by bylo spatne,,nakonec jsem to rozchodila pres akupunkturu a bylinky,,
Hormony jsem brala chvili,,ale vzdala jsem to,,zvraceni,,a krvaceni tak silne a bolestive,,ze me odvezla sanitka,,prestala jsem chodit,,no jako tehulce mi to fakt nechybi,,
Pokud budes chtit,,juknu ti co jsem to mela za bylinky,,
Kaca
Podle mě to sovisí s HA. Brala se asi příliž dlouho, tělo si zvyklo a přizpůsobilo se. Ať mi doktoři netvrdí, že HA naprosto bezpečná. Souhlasím s MAB. Zkus bylinky, homeopatika např. Hormeel S od Heel. Měly by ti nastartovat ovulaci. Pozor můžeš otěhotnět, a to by si je měla vy:,–(it.
Já brala HA 8měs. Úplně mi rozhodila cyklus, prostě mi nesedla. Doktorka si se mnou nevěděla rady, zkoušela co mohla.
Dlouhodobé braní antikoncepce se moc nedoporučuje. 7 let je fakt hodně.,Známí doktor mi říkal, že je dobře po 1,5 roce braní udělat aspoň na 3 měsíce pauzu aby tělo začlo pracovat samo.Pokud jsi to brala tak dlouho bez přestávky asi to bude chvíli trvat než se to upraví. Kamarádka brala 9 let antikoncepci a nakonec skončila na umělém oplodnění.Ale druhá to taky brala dlouho a otěhotněla 2 měsíce po vysazení.Tvé tělo si zkrátka musí zvyknout, že musí fungovat samo a možná to bude chvilku trvat.
Ahojky,
tak já jsem na tom byla podobně. HA jsem brala 10 let. Navíc jsem už před braním HA měla velmi nepravidel. MS. Má jí i moje matka, tak jsem to asi podědila. Když jsem po těch 10 letech vy:,–(ila, tak MS se vytratila a přišla jen po injekci. Teď již 2. cyklus beru Duphaston. Minulý měsíc jsem to dostala na den přesně (28. DC), teď stále beru Duphaston a stále čekám na MS, nevím, kde se zasekla, už má 2 dny zpoždění. U mě Dr. konstatoval anovulační cykly, tak mi na:,–(il clostilbegyt (podporuje zrání vajíček a ovulaci), na který jsem bohužel po 4 cykly nereagovala, takže mě již poslal do CARu. Dnes mám ve 13:30 první konzultaci. Nejradši bych byla, kdyby mi tam řekli, že MS mi nepřišla proto, že jsem těhu
. Ale to jsou jen takové sny…
Myslím, že nepravidelná MS se sama neupraví. Tedy pokud jsi jí měla vždy nepravidelnou i před braním HA. ![]()
Děkuji za Vaše odpovědi. Ještě bych se chtěla zeptat, po jak dlouhé době
(měsíců) Vám lékař předepsal hormonální léčbu? Vzhledem k tomu, že můj problém trvá již pět měsíců a lekářka nijak nereaguje, začínám uvažovat o změně. Snad ještě doplním, že je mi 26. Děkuji
Ahoj Ave,,,
ja jsem o rok mladsi? Odkud jsi? Me daval dohromady clovicek z Prahy,,bylinky,,akupunktura a tak,,zabralo to,,, pokud budes chtit pisnu ti kontakt:))
drz se a nezoufej,,ty hormony opravdu nejsou nic moc dobryho…a znam i dost mamin,,kterym se tvrdilo,,ze po vysazeni,,hned budou tehulky,,a ejhle,,organismus je tema paradama tak zanesenej, ze to nejak nejde,,ja jsem se po vysazeni srovnavala skoro dva roky…
Kaca
Ahoj,
já na tom byla podobně. MS pouze po injekci, ovu testy negativní a tolik jsem chtěla mimi. Chodila jsem během cyklu (po injekci) na ultrazvuk. Měla jsem údajně hodně malých vajíček, která neuzrávala. Dostala jsem Clostibelgyt a byla smířena s laparoskopickou operací, kam jsem měla odkráčet.
pak jsem si přišla zase pro injekci, a nic, pak zase a nic… a pak se tam objevila moje fazolka. A ten Clost. jsem nezačala ani brát. Nebyla jsem na takovou zprávu vůbec připravená. Byl to šok. A pro doktorku taky. Tvrdila, že v tom stavu děti mít nemohu.
A já to dodnes pokládám za zázrak. Zázraky se dějí. Přeji moc moc štěstí.
Ahoj Mab,
jsem z Moravy, takže bohužel trochu z ruky:-).
Jaké jsi prosím užívala ty bylinky a jsou běžně dostupné v lékarně?
Ptám se asi hloupě, ale jsem fakt v tomto laik. Já jsem myslela, jak HA je super, neomezuje a teď na ni docela měním názor. Nikdy mi žádný lékař neupozornil, že po vysazení mohou být probémy a že není vhodné ji brát
několik let.
ahoj, kdyztak prijd na diskuzi profi snazilka, tam mame takove problemy skoro vsechny a porad berem novacky ![]()
jinak ne vzdy za to muze HA, ja jsem ji sice brala taky 6 let, ale predtim jsem to mela hooodne rozhazene a jakz takz normalni jsem mela akorat 3 cykly tesne po vysazeni ![]()
AHOJ AVE,
TAK SE HLASIM SE STEJNYM PROBLEMEM. HAK JSEM VYSADILA PO 7LETECH, PRED PUL ROKEM. OD TE DOBY CHODIM NA VYVOLAVACKY, PROTOZE V TOM ALE NEVIDIM ZADNY VYZNAM A DR SE NESNAZI ZJISITI PROBLEM, TAK JSEM SE ROZHODLA HO ZMENIT. DNES JDU POPRVY K NOVYMU TAK PAK NAPISU JAK POSTUPOVAL ON ![]()
A NECHCES SE PRIDAT K PROFI SNAZILKAM??? JA TAM CHODIM A JE NAS TAM OPRAVDU S TIMHLE PROBLEMEM DOST
JSME SUPER PARTA, TAKZE TE TAM RADI UVITAME
Holky asi chcete otěhotnět, když jste vy:,–(ily HA. Já mám výborné zkušenosti s přírodní léčbou. Opravdu mi to pomohlo. Pokud nechcete své tělo zatěžovat dalšími umělými hormony, tak zkuste toto. Najeďte si na stránky enegry.cz Jsou tam přírodní produkty, bohužel se nedají volně koupit. Jen někde mají prodejny, ale tohle vše se tam dovíte. Hlavní je, že tam mají produkty právě na obnovení MS a plodnosti. Jsou tam i masti a kapky. Váš problém bych zkusila konzultovat přímo s někým, kdo tyto produty zná blíž a doporučí vám je na tělo. Mají na to přístroje. Většinou se bere Gynex s kombinací s mastí na podbříšek Citovital. Zkuste i k tomu Fitominerál. Vše se tam dočtete. Věřte mi opravdu to pomáhá. Ještě existují homeopatika Hormeel S od Heel. Taky je najdete na stránkách heel.cz. Doufám, že Vám tím pomůžu.
Ahojky holky, primlouvam se ke Gynexu. Mne moc pomohl kdyz jsem mela zanety. Ted mam taky problem po vysazeni HA, take 7 let. Takze ho chci znovu zkusit. O te masti jsem ani nevedela. NEz se priklonim k tomu brat dalsi hormony tak to chci zkusit nejdrive setrnejsi cestou. Ja teda na vyvolavacky nemusim, vzdy mrska prijde ikdyz pozde. Tak vsem drzim palce at se to napravi. Pavla
Ahoj Jessy,
tak jsem se rozhodla stejně jako Ty - měním lékaře. Jsem objednaná až na 26., tak pokud půjdeš dřív, prosím, napiš co a jak.
Díky