Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to Nikaa - no já se teď vzpamatovávám z tohoto „úžasného“ zážitku a je jasné že nastanou změny. musím říct že mě to dost rozhodilo, celý víkend jsem se bála jít na záchod a pořád se pozorovala jestli mně někde něco nebolí. Doufám že jsem si maxi stres pro toto těhotenství tímto vybrala a že vše dopadne dobře a v březnu-dubnu budeme mít zdravého mimíska. Myslím že se drobečkovi tak chtělo zůstat že se v ten čtvrtek zmotivoval ka abnormálnímu rychlorůstu. Doufám že mu to vydrží.
Gebo, budu Ti mocinky držet palečky, aj Mišák…jinak, já jsem v 6tém týdnu, takže budeme rodit, nějak podobně
ale už se bojím, protože první porod byl hrozný, a už vím co to obnáší, ale ten uzlíček za to stojí
![]()
ahoj,
pozná DR na prohlídce případné mimoděložní těhu? Kojím, beru Azalii už něco přes rok. Poslední cca 3 týdny mě bolí břicho jako při MS, i se tak cítím trochu nafoukle. Test byl negativní. Byla jsem na prohlídce, rozhodli jsme se pro vysazení prášků, že to mohou tyto prášky způsobovat. Mám na měsíc jiné, co mohu brát při kojení, dnes jsem si vzala pátý. Ale trošku mě vrtá červ, jestli by to taky nemohlo být mimoděložní těhu, kvůli tomu pobolívání. Poznal by to DR při prohlídce nebo jen na ultrazvuku? řekl mi, že těhotná pohmatem nejsem.Ale ted mě napadlo toto…
Já myslím, že i při mimoděložním bys měla alespoň slabého dušíka na testu. Pohmatem to určitě nepozná, na utz těžko říct, spíš ne.
Pokud chceš mít klid, tak si zajdi na krev na hcg, i při mimoděložním se hcg produkuje.
Mami&Emmi píše:
ahoj,pozná DR na prohlídce případné mimoděložní těhu? Kojím, beru Azalii už něco přes rok. Poslední cca 3 týdny mě bolí břicho jako při MS, i se tak cítím trochu nafoukle. Test byl negativní. Byla jsem na prohlídce, rozhodli jsme se pro vysazení prášků, že to mohou tyto prášky způsobovat. Mám na měsíc jiné, co mohu brát při kojení, dnes jsem si vzala pátý. Ale trošku mě vrtá červ, jestli by to taky nemohlo být mimoděložní těhu, kvůli tomu pobolívání. Poznal by to DR při prohlídce nebo jen na ultrazvuku? řekl mi, že těhotná pohmatem nejsem.Ale ted mě napadlo toto…
ahojky, tak rozhodně počáteční mimoděložní těhotenství jen po hmatu nepozná, i na utz to jde těžko poznat, dyť dva týdny po oplodnění je jen zesílená sliznice a gestační váček a to je i u mimoděložního. Já na Tvým místě bych pro jistotu šla klidně i k jinému doktorovi, ale na UTZ. Může se to samo vstřebat, nebo i mít špatný následky.
Držím pěsti, ať jsi v pořádku ![]()