Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chtela bych zahajit diskuzi: podelte se se svymi mirami miminek : ja jsem v 28 tydnu mela namereno přibližně 960g (doktorka mi rekla ze je mimco drobne a nebo o tyden mensi) moc by mne zajimalo jak je to s vama vim ze je to individualni ale i tak prosim podelte se o sve miri pristi tyden jdu znovu na ultrazvuk ve 30 tydnech tak urcite dam vedet miri!!!!
Moje kamaradka mnela v 29 tydnech :1150g a v 31 tydnech 1775g tak pište moc díky jxjxjpište prosim miri ve vsech tydnech co vam merili:...................................................... ........................................ ..............................diiky
Mě řekli v 35 t.t. že Honzík má 3400g, měla jsem strach že bude velkej na porod a měl 3100g. Dva dny před porodem Renatky mě doktorka řekla že má 2800g a měla 3450g. ![]()
ahoj, mě ve 30+6tt řekli, že má mimi 2,10 kg, tak uvidíme, jak vyrostlo. Příští UZT mi bude dělat ve 35+5tt
přesně jak píše Eva mě taky mudra tvrdila jakého mám obříka a když se malý narodil měl 50cm a vážil 3,25 ty ULT nejsou přesné a moc se jim nedá věřit,ale orientačně je to dobrá věc ![]()
Ahoj
no je to sice zajímavé ale můžu ti říct že ze změřených údajů nemůžeš dělat naprosto žádné úsudky… byla jsem na rizikovém pár týdnů a co jsem viděla .. nestačila jsem si divit… dokroři jsou schopni se mýlit o víc než kilogram… jak dolů (paní s dvojčátky tvrdily že budou obě nad 2500 g a pak jedno bylo 1800 g… ) tak nahoru (nechali rodit paní která v sobě měla téměř pětikilového chlapečky (váhový odhad 3900g)…
No ted se vrátila z porodnice sousedka a přivezla si taky pořádného chlapáka - při narození měl 4700 g a odhad byl 3900…
Je jasné že ty odhady v nižším sutpni těhu jsou o něco přesnější, ale rozhodně bych se neznepokojovala tím, že máš menší mimi. Sami doktoři uvádějí že posun +- 2 týdny berou ještě jako naprosto normální…
Já měla děti taky chvíli menší, chvíli větší… prostě je to nepřesné a větší odchylky od 14 denní normy si doktoři hlídají a když je něco v nepořádku , dělají různáí doplňková vyšetření…
ahojky, Ríšu mi odhadovaly 2 týdny před porodem na 3250g, měl 2850g (narozen 38+3tt), Nikču mi odhadovaly v den porodu na 2500g, vážila pouze 2050g (narozená 36+1tt).
Ahoj,
řekla bych, že úspěšnost předpovědi velikosti mimča dle utz se podobá věštění z lógru. Půl kilča sem nebo tam nehraje roli. Starší syn měl týden před porodem dle dr. 3,5 kg, po porodu měl 4,26 ![]()
L.
Ahoj,
Sára měla před porodem podle UTZ 3,80kg a ve skutečnosti se narodila a měla 4,70kg ![]()
Při příjmu na porodní sál měl malý podle UTZ 3600-3700 g a narodil se a měl 4100g.
Tak dva dny pred porodem mela moje dvojcata podle UTZ vahu 2,400 a 2,600 a narodila se s vahou 2,070 a 3,080 ![]()
Ahoj, tož mě řekli že Tobík vypadá tak na 4 kila a o dva dny později se narodil a 4200, to se docela trefili, co? Stejnak je to dobrý, co všechno zjistěj… Ikdyž třeba švagrová čekala velikou holčičku a narodil se mrňavej kluk
(nebo to byla mrňavá holčička a pak velikej kluk… no ale vim, že její gynekoložka měla ten UTZ novej v tý době, poprvý co odhaduje i váhu))
Mně 14 dní před porodem dělali utz a řekli mi, že má Lukášek 3 kila, když se narodil měl 4 kg. ![]()
Mně Dr. celé těhu žádné velikosti mimča nesděloval
Ani nic takového nezapisoval do průkazky, ani k sobě do karty … tak pochybuji, že to vůbec měřil. Tedy UTZ mi moc nedělal, jen v 11., 22. a 32. tt - něco tam sice měřil, ale nikam si to nezapsal. Před porodem mi taky UTZ nedělali ![]()
tak Filípek měl podle ultrazvuku ve 22. týdnu 500 g a ve 32. týdnu měl 1,9 kg.Když se narodil, vážil 3,6 kg
TAK JSEM TADY S NOVYMA MIRAMA MAM BYT V 30TYDNU A 1230G PRED 2 TYDNY JSEM MNELA ASI 940? NO DOKTORKA MNE ZASE TVRDI ZE MIMINKO BUD JE DROBNEJSI NEBO JE O 1-2 TYDNY MENSI.(TAKZE ZASE NIC NOVYHO).. CELE ME TEHOTENSTVI JE TYDEN SEM TYDEN TAM PORAD NEJAKA CISLA…TAK NEVIM KAMOSKA MNELA V 29 TYDNU 1150G A NIC JI NEREKLI MOC BY MNE ZAJIMALI TY JEJICH TABULKI …!!!V KNIZKACH I CASOPISECH JSOU TEZ MIRI POKAZDE JINE… TAK UVIDIMZASE ZA DVA TYDNY…PODLE MEHO JSOU U KAZDEHO MIRI NAPROSOTO INDIVIDUELNI… JEDNOMU SE NARODI 3KILOVE MIMI DRHEMU 4KG A NIKDO SE NEDIVI…
![]()