Mimoděložní těhotenství, za jak dlouho se můžeme zase snažit?

Anonymní
16.5.25 12:36

mimoděložním těhotenství

Zdravím, chtěla bych se zeptát po jak dlouhý době jste se snažili znova otěhotnět po mimoděložním těhotenství. 24.4 jsem byla na laparoskopii odebrání vejcovodu. A chtěla bych se znova snažit. Každy říká něco jiného. Jak jste to měli vy? Snažili jsme se uz skoro rok a když už tam byli // tak mimoděložní.
A hlavně ani pomalu v den zákroku nebylo úplně jistý že je to mimoděložní těhotenství. Nikde nic nebylo vidět. Ale hcg furt stoupal ale pomalu. Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
789
16.5.25 12:53

I když jsem mimoděložní těhotenství neměla, měla jsem spontánní potrat a po jedné ms jsem měla od doktora zelenou. Vím ale že třeba kdo byl na revizi doktoři často říkali že 3 ms nechat a pak znovu zkoušet, zvlášť po mimoděložním. Za mě je i dobre pravidlo pozor a naslouchat své tělo, pokud na těhotenství připravené nebude tak se to nepodaří. Doporučuju tomu jít napřed a užívat třeba nějaké bylinky. Přeji ať se brzy podaří. Já se po potratu snažím zatím pátý cyklus. A teprve teď začínal. Cítím že je moje tělo znovu připravené. Měla jsem rozhozený cyklus, bolesti, zpoždění, i anovulační cykly a na to mi hodně pomohl gynex. Na podporu beru i inositol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.25 13:00

@miamia142 včera jsem byla na kontrole a říkala ze první ms po zákroku mam čekat ted každým dnem. A asi uz po ni začneme na tom pracovat. Femibion beru už od září na podporu. A teda musím říct že i když jsem si říkala že to zvládám v pohodě že jsem se stim smířila že to bylo to mimoděložní. Tak moje psychaka je úplně v háji. Tak pravě se chceme snažit co nejdřív. Ať na to přestanu nějak myslet. Doufám ze se nám už zadari

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.25 13:09

My jsme cekali asi pul roku, i kdyz doktor rikal, ze muzeme hned. Ale ja mela v zari ZT, to jsme se pak zacali snazit hned pote, a v listopadu jsem hned otehotnela, ale bylo to mimodelozni. Tak pak uz jsme radeji chteli pockat.

• Citovat
  • Upravit
11822
16.5.25 13:31

@miamia142 Po spontánním potratu někdy v začátku těhotenství se můžeš začít snažit prakticky hned…po revizi se doporučuje aspoň 1 cyklus nechat projít aby dostatečně dorostla sliznice a zhojil se násilím roztažený čípek..mělo by se dodržet šestinedělí…ty 3 měsíce doktoři říkají aby byla jistota že se vše zahojilo.
Po mimodeloznim a laparoskopii bych určitě počkala delší dobu..aby se rány dostatečně zhojily a při následném roztahování dělohy při úspěšném otěhotnění nenastal problém…ty 3 měsíce bych viděla jako minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.25 13:34

@Vladusxx když já třeba vím že když se budu cítit dobře atd. Že dlouho to nevydržím ani psychicky tak dlouho čekat třeba ty 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
6626
16.5.25 13:55
@Anonymní píše: Více

A víš, že tím obrovsky zvyšuješ riziko potratu? Fakt to nestojí za to. Spíš bys ten čas měla investovat do vyšetření, proč ti nejde otěhotnět. Domluvit si návštěvu caru a nechat udělat základní vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.25 13:56

@Janli tyjo no vidíš to to mi třeba nikdo neřekl. Ani v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.25 14:08

@Janli me na gyndě řekla že mam počkat po první Ms a pak klidně ale že je lepší alepoň 2 cykli.

• Citovat
  • Upravit
526
16.5.25 16:10

neřekli, protože ti to (bohužel) většinou lékaři řeknou, až po dvou a více neúspěšných těhotenství, že by se mělo jít na nějaké vyšetření.. tedy, nevím, jak je to s mimoděložním, ale třeba u zamlklých to třeba tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
16.5.25 18:01
@Janli píše: Více

Vždyť otehotnela, tak co by mela zjistovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.25 18:05

@j.a.n.i1 tak ja šla na roční prohlídku v dubnu nejdřív s tím že mi nejde otěhotnět. A nakonec jsem tam šla natěšena ze mi vyšli // a vůbec mě nenapadlo že by to mohlo být nějaký mimoděložní. A říkala že se to prostě stává že nemusí hned něco znamenat. Takže tomu ještě dám šanci co léta až to bude rok od toho co se snažíme a když to nepůjde. Tak to už začnu nějak víc řešit..

• Citovat
  • Upravit
11822
16.5.25 22:10

Já bych hlavně reklamě se tím zvyšuje i riziko nějakého problémů. Přecejen jsou tam nějaké jizvy, stehy…až se děloha začne roztahovat tak by to mohlo nadělat problémy. Spíš pokud jsi z toho tak vykolejená bych zkusila vyhledat nějakou odbornou pomoc…léčit tu bolest honem dalším těhotenstvím podle mě není úplně dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
17.5.25 00:12

Naprosto to chápu, já se snažila už i trochu dřiv než dal doktor zelenou, naivně jsem si myslela že ani první ms nedostanu. Dost žen sice tvrdil že je “pohnojeno” ale podle mě je to l tom zda na to tělo připravené je nebo není. Buď se zadaří brzo nebo ne. U náš po potratu se za 5 měsíců nezadařilo. Přeji ale, ať se vám to podaří co nejdřív, a snad to bude jen lepší. Psychika je to nejdůležitější teď. Jś bohužel s každou ms doufala že otěhotním a marně. Dávala si plané naděje, pozorovala příznaky, ale zatím i mě nepřišel ten pravý vˇas. Teprve teď na sobě pociťuji že je tělo v pohodě, že poznám ovulaci i bez testů či teploty a rozumím svému tělu a vím že je cyklus takový jaký by měl snad být. Někdo toho času potřebuje víc (to je můj případ) a někomu se zadaří brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
17.5.25 06:48

Já tě chápu,.. jsem po dvou neúspěšných, a taky mě nebaví nějaké čekání mezi… jsem po laparoskopii kvůli perforaci dělohy, a byl mi doporučen rok, on ti každý řekne něco jiného,… když jsem se probudila, tak mi taky nejdříve nějaká lékařka řekla po šestinedělí (což mi přišlo po takovémto zásahu šíleně krátké) a další lékař došel k toku roku (což je zase dlouhá doba)… a když to tak vezmeš, ani čekání ti nedá jistotu, že ti to příště vyjde…ale proč nějaká komplikace pokoušet, že… zkus nějaké zdravotní cvičení, nebo tu psychoterapii, pokud se na to cítíš,.. vrhnout se na nějaký koníček… držím ti palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí