Mimojícnový reflux

53
6.6.22 19:02

mimojícnový reflux

Hezký večer,

máte prosím zkušenosti s mimojícnovým refluxem? Může souviset se stresem a psychikou? Tento mne trápí už od ledna, jsem neustále zahleněná, knedlík v krku, suchý, dráždivý kašel, už jsem z toho zoufalá. Užívám Omeprazol od dubna, vlastně již druhý měsíc a pořádný posun k lepšímu u mne nevidím. Mám za sebou vyšetření plicní - v pořádku, ORL - rhinopharyngitischron. atrofica, eer reflux, gastroskopii - reflux nezjištěn, jen hákovitý dráždivý žaludek s insuficientními svěrači. Jsem nešťastná z toho, že už to tak dlouho trvá. Budu moc ráda za informace. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5378
6.6.22 19:30

Ano, snížit stres, možná nedopustit hladovění, nejíst vleze a před spaním, snížit kyselost stravy… Pomáhá prý lžička medu, možná mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 19:35
@Takco píše:
Ano, snížit stres, možná nedopustit hladovění, nejíst vleze a před spaním, snížit kyselost stravy… Pomáhá prý lžička medu, možná mléko.

Děkuji moc, máte s ním s tímto refluxem mimo jícen zkušenosti prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 19:38
@Takco píše:
Ano, snížit stres, možná nedopustit hladovění, nejíst vleze a před spaním, snížit kyselost stravy… Pomáhá prý lžička medu, možná mléko.

Ještě mne trápí, že vlastně léky, ten Omeprazol mi ani trošku nezabral. Pálení žáhy vůbec nemám, trápí mne ten krk a suchý kašel, zahlenení, které se drží dole v krku, kolem ohryzku. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
6.6.22 20:30
@Janka478 píše:

Mám, Omeprazol ti zabere, ale musíš vydržet. Já brala ráno a večer a pak jen ráno a teď už neberu, jen kdyby se mi to zhoršilo. Mám i práškový inhalátor (mám astma).
Konečně letos nekašlu, je mi super. :dance:
A jo reflux je spojený se stresem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
6.6.22 20:34

Ještě k Omeprazolu.
Loni jsem asi 3 měsíce vkuse kašlala, namohla jsem si žebra, že jsem nebyla schopna skoro chodit ani na záchod.
I když mě na alergologii přeléčili, stále jsem kašlala, dle všeho a testu reflux.
Omeprazol jsem brala asi měsíc 2 tablety denně, pak pár měsíců jednu. Takže jo, trvá to, ale stejné to je i u inhalátoru. Musí se to užívat často a až to pomůže můžeš ubírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 20:35
@Lujza031 píše:
Mám, Omeprazol ti zabere, ale musíš vydržet. Já brala ráno a večer a pak jen ráno a teď už neberu, jen kdyby se mi to zhoršilo. Mám i práškový inhalátor (mám astma).
Konečně letos nekašlu, je mi super. :dance:
A jo reflux je spojený se stresem.

Děkuji moc, trošku mne to povzbudilo, jsem už z toho špatná. Za jak dlouho by mohl zabrat Omeprazol? Užívám ho přes dva měsíce, a stále obdobné, knedla v krku, hleny, takový divný pocit v krku, je to hodně obtěžující a kašel, jakoby až astmatický. Zkusím vydržet, co mi zbývá, snad Omeprazol pomuže. Moc děkuji za zprávičku a přeji zdravíčko a pohodu, to je nade vše, děkujuuuu moooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 20:38
@Lujza031 píše:
Ještě k Omeprazolu.
Loni jsem asi 3 měsíce vkuse kašlala, namohla jsem si žebra, že jsem nebyla schopna skoro chodit ani na záchod.
I když mě na alergologii přeléčili, stále jsem kašlala, dle všeho a testu reflux.
Omeprazol jsem brala asi měsíc 2 tablety denně, pak pár měsíců jednu. Takže jo, trvá to, ale stejné to je i u inhalátoru. Musí se to užívat často a až to pomůže můžeš ubírat.

chápu, že z toho kašle pak bolí celý člověk, to je fajn, že je Vám lépe. Mne právě už i psychicky ničí, že ten Omeprazol užívám už od dubna, a pořádně furt žádný posun, ach jo. Je to tak otravné. děkuju a krásný večer přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 20:44
@Janka478 píše:
chápu, že z toho kašle pak bolí celý člověk, to je fajn, že je Vám lépe. Mne právě už i psychicky ničí, že ten Omeprazol užívám už od dubna, a pořádně furt žádný posun, ach jo. Je to tak otravné. děkuju a krásný večer přeji.

ještě písnu, mám ho už přes druhý měsíc, ten Omeprazol, tak už jsem z toho jako na trní, že pořádně nezabral, pořád mne svědí jakoby dole v krku, a ty hleny a takové chrčení. Beru ho 1-0-1. Zkouším být pozitivně naladěná, ale nějak to nejde, když už to trvá tak dlouho. Měla jsem doma i nějaké starosti, možná se mi to vše nahromadilo…a tak nějak se to projevilo, tím krkem. Vám to prosím zjistili, ten mimojícnový reflux na alergologii? Mi na gastroskopii ho nenašli, pouze ten dráždivý hákovitý žaludek s insuficientními svěrači. Mějte se hezky a děkuju za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 20:49
@Janka478 píše:
ještě písnu, mám ho už přes druhý měsíc, ten Omeprazol, tak už jsem z toho jako na trní, že pořádně nezabral, pořád mne svědí jakoby dole v krku, a ty hleny a takové chrčení. Beru ho 1-0-1. Zkouším být pozitivně naladěná, ale nějak to nejde, když už to trvá tak dlouho. Měla jsem doma i nějaké starosti, možná se mi to vše nahromadilo…a tak nějak se to projevilo, tím krkem. Vám to prosím zjistili, ten mimojícnový reflux na alergologii? Mi na gastroskopii ho nenašli, pouze ten dráždivý hákovitý žaludek s insuficientními svěrači. Mějte se hezky a děkuju za podporu

Omeprazol mi nasadil obvodní lékař, a lékař na ORL při návštěvě jak jsem byla, by mi ho taky doporučil, ale už jsem ho měla asi čtrnáct dnů, než jsem šla na ORL od obvoďáka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
6.6.22 22:16
@Janka478 píše:

Jak se pozná mimo jícen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
6.6.22 22:19
@Janka478 píše:
Ještě mne trápí, že vlastně léky, ten Omeprazol mi ani trošku nezabral. Pálení žáhy vůbec nemám, trápí mne ten krk a suchý kašel, zahlenení, které se drží dole v krku, kolem ohryzku. Moc děkuji.

Už to čtu. Vypadá to na psychosomatiku. V takových případech je nejlepší na nemoc zapomenout, věnovat se běžným činnostem, Doslova se na to vykašlat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 22:21
@Takco píše:
Už to čtu. Vypadá to na psychosomatiku. V takových případech je nejlepší na nemoc zapomenout, věnovat se běžným činnostem, Doslova se na to vykašlat. ;)

Jej, jste zlatíčko, napadá mne práce i ta psychika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 22:21
@Janka478 píše:

Omylem jsem napsala práce, omlouvám se, píšu z mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.6.22 22:24
@Janka478 píše:

Zkusím. na to nemyslet, ale hodně to teda obtěžuje i v práci, jakmile mi nejde polknout, tak hned na to začnu myslet, a je to pořád dokola. Děkuji moc za povzbuzení, už jsem z toho nešťastná, že mi pořád není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí