Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla jsem u doktora a napsal my novou antikoncepci. Máte s ní některá zkušenost? Mibervu jsem brala leta a vyhovovala.
Taky jsem ji brala hodně let, a teď na kontrole už mi předepsala jinou. Už jí nesmějí předepisovat, asi skrz tu aféru ve Francii, kdy na antikoncepci, která má složení jako minerva zemřely dvě dívky.
Nemají náhodou stejné složení?
Brala jsem to asi 4 měsíce, přecitlivělá, oteklá, 7 kg nahoře (po vysazení okamžitě dole a nepřežírala jsem se) ale jestli ti vyhovala Minerva, tak bude i Vreya nejspíš ![]()
Ahoj holky, nemate někdo náhodou na prodej zbývající HA Chloe? Bohužel mi jí po 3 měsících užívání v Čechách zakázali a byla jediná, která mi okamžitě zabrala na spo. V lékárně mi nabídli Vreyu, že má stejné složení, ale stejně jako kdysi mi po ní ještě víc rostou chloupky. Děs a hrůza ![]()
Brala jsem obě a u obou velké problémy se zdravím, které odezněly měsíc po vysazení, takže ať mi nikdo netvrdí, že antikoncepce neničí zdraví… Za antikoncepcemi je obrovská lobby farmaceutických firem, které bohužel úzce spolupracují s doktory, kterým vůbec nejde o naše zdraví - už rok antiko neberu, těhotná nejsem - vždy to jde jinak vyřešit, ale samozřejmě každého volba ![]()
Já jsem měla první měsíc po Chloe taky problémy s bolestí hlavy a pocitem na zvracení, ale problém byl v tom, že jsem jí brala už po snídani. Když jsem jí začala brát až večer bylo po problémech
. U někoho je antikoncepce jediný řešení. Když se budeš nudit, zkus se podívat na spo, na to je účinná jen ha nebo např. Utrogestan a ten má příšerný vedlejší účinky. To už mám taky vyzkoušený. Možná změníš názor ![]()