Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den ženy ![]()
chtěla bych poradit od Vás, které berete nebo jste braly tuto HA, jaké s ní máte zkušenosti. Pročetla jsem tu o ní všechny diskuze, ale chtěla bych aktuální info ![]()
Před těhu jsem brala hodně let Pramino, to mi absolutně vyhovovalo, ale po porodu mi z něj začalo bývat po ránu na zvracení. Pak jsem HA skoro na půl roku úplně vysadila. I s HA i bez ní jsem měla čistou pleť bez akné, ale poslední měsíc jsem se osypala malýma beďárkama a hrozně se mi mastí pleť. Taky mě dost bolí břicho při ovulaci, i týden. A pak taky, další mimčo zatím neplánujeme, tak jsem se rozhodla jít si pro HA. Řekla jsem dr., že Pramino už ne a zeptala se na hloupý dotaz, jestli je nějaká HA, která způsobí, že se mi zpevní prsa a ona mi hned doporučila Minervu. Mě se totiž prsa po kojení úplně vypařila
Včera jsem si tu pročítala diskuze o Minervě a docela jsem se zhrozila.
Prosím Vás, kdo ji berete, jste spokojené, upraví akné a je MOŽNÉ, že se mi zpevní prsa??
Děkuji moc za odpovědi.
Já jsem ji brala dřív a vím, že na pleť mi opravdu pomáhala a žádné problémy, krom přibírání na váze (ale těžko říct, jestli za to může opravdu HA) jsem neměla. Porod mě teprve čeká a potom přemýšlím o jiné alternativě antikoncepce, takže ti bohužel moc neporadím. Ale o Minervě nemůžu říct nic špatného.
Děkuji za názor, to přibírání na váze by se mi moc nelíbilo, ale to opravdu nemusí být z HA.
@krizovakatka píše:Já sem Minervu brala před těhu a nemohla sem si stěžovat, měla sem osypanej obličej beďarama a po ní jako když utne, a to i břicho nehorázně mi vždy bolelo a po ní klid, kila mi nahoru tedy nešly tak nevím
a prsa ti moc neporadím, brala sem jí když mi bylo 18náct a co ty prsa co si budem povídat žádné prášky sem nepotřebovala a po tomhle těhu uvidím jak dopadnem ![]()
Minervu beru už hodně dlouho, jak před těhotenstvím tak i teď. Začala jsem hlavně kvůli tomu, že sem měla po tváři hodně pupínků. Hodně mi pomohla, už mě žádné pupínky netrápí
Přibírání na váze jsem po této HA nepostřehla.
Já beru Minervu už tři roky a absolutně bez problémů. Nevím jestli pomáhá na akné, protože mě se to nedělá. A co se týče přibírání na váze, tak si myslím, že to z těch prášků není každá když přibereme se snažíme to na něco svést…
Beru ji cca 7 let a taky si nemůžu stěžovat. Nepřibrala jsem po ni ani deko. Ale doktorka mi tenkrát říkala, že po nich můžu získat „ženské tvary“, ale nic:-) Na každýho asi působí jinak, každopádně pleť bez chybičky. To byl taky důvod, proč jsem do ní šla… Jsem zvědavá co po vysazení, to plánuji za půl roku, tak jestli se mi pleť zhorší do původního stavu nebo ne…snad ne ![]()
Asi tě nepotěším, protože sme si trochu podobné. Brala jsem pramino několik let a bylo mi z něj dost špatně poránu. Nedokázala jsem nic ani sníst a to jsem snídala ráda
pak mi jiný doktor doporučil Minervu, i když jsem mu řekla, že jsem pramino špatně snášela a bylo mi z něj zle. Minervu jsem brala asi 14 dní, pak sem jí vysadila. Ráno mi nebylo na zvracení, ale doslova jsem každé ráno blila ![]()
Děkuju Vám, tak to vypadá zatím dobře, uklidnily jste mě
Ono asi fakt na každou působí každá HA úplně jinak a člověk musí vyzkoušet, co mu sedne. Já jen, že jsem se na netu dočetla spíš negativní ohlasy.
@Denino píše:
Asi tě nepotěším, protože sme si trochu podobné. Brala jsem pramino několik let a bylo mi z něj dost špatně poránu. Nedokázala jsem nic ani sníst a to jsem snídala rádapak mi jiný doktor doporučil Minervu, i když jsem mu řekla, že jsem pramino špatně snášela a bylo mi z něj zle. Minervu jsem brala asi 14 dní, pak sem jí vysadila. Ráno mi nebylo na zvracení, ale doslova jsem každé ráno blila
Já bhužel přidám jednu velice nagativní zkušenost. Minervu jsem brala asi 7 let, protože se mi tenkrát udělal sem tam boláček, doporučil mi ji doktor. Nepřibrala jsem ani kilo, ani jsem nepociťovala, že něco beru. Jakmile jsem ji ale vysadila, začalo se mi dělat šílené akné
. Trvalo to přes rok, než jsem se z toho dostala. Teď už nechci žádnou HA ani vidět. Možná za nějaký čas ano, ale Minervu bych už nechtěla.
@Klarinetka1 píše:
Já bhužel přidám jednu velice nagativní zkušenost. Minervu jsem brala asi 7 let, protože se mi tenkrát udělal sem tam boláček, doporučil mi ji doktor. Nepřibrala jsem ani kilo, ani jsem nepociťovala, že něco beru. Jakmile jsem ji ale vysadila, začalo se mi dělat šílené akné. Trvalo to přes rok, než jsem se z toho dostala. Teď už nechci žádnou HA ani vidět. Možná za nějaký čas ano, ale Minervu bych už nechtěla.
tak to se mám na co těšit
co ti na to pomohlo?
@Klarinetka1 píše:
Já bhužel přidám jednu velice nagativní zkušenost. Minervu jsem brala asi 7 let, protože se mi tenkrát udělal sem tam boláček, doporučil mi ji doktor. Nepřibrala jsem ani kilo, ani jsem nepociťovala, že něco beru. Jakmile jsem ji ale vysadila, začalo se mi dělat šílené akné. Trvalo to přes rok, než jsem se z toho dostala. Teď už nechci žádnou HA ani vidět. Možná za nějaký čas ano, ale Minervu bych už nechtěla.
Ahoj, já Minervu brala před těhu tak i ted, měla jsem též problémy s pupínky, když jsem byla těhu měla jsem osypaný i bříško a nechtělo se mi ho nikomu ukazovat, po těhu jsem se k ní vrátila a plet je zase dobrá, zda se po ní přibírá těžko říct, do roka plánuji miminko tak jsem zvědavá co to s pletí zase udělá..
Já brala Minervu před otěhu a zlepšila mi pleť, nic jsem nepřibrala a prsa se mi opravdu trošku zvětšila. Po porodu ji beru taky (zatím jen 4 platíčka) a zatím pleť nic moc a prsa možná malinko lepší, ale stále po kojení děs… ![]()