Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky potrebovala bych poradit. Bydlim v cizine, domu jedeme na 2 tydny, chtela jsem se zeptat, jestli mi gynekolog hned pri prvni navsteve muze telisko zavest, nebo je treba delat nejake vysetreni? A po jak dlouhe dobe po zavedeni se to ma zkontrolovat? Vim, ze tu je spousta diskuzi na tohle tema, ale nemam moc casu projizdet a prohledavat, diky za info. A jestli mate zkusenost, ktere je nejlepsi?
No tělísko se zavádí při končící menstruaci. Většinou, nebo u nás to tak je se objedná dopředu aby lékař měl nástroje a musíš si pro recept a tělísko si vyzvednout.
Já jdu na zavedení za měsíc. Budu skoro 4 měsíce po porodu a tak na MS čekat nebudeme. Kontrola bude po měsíci. Do lékárny nemusím, doktor ho bude mít.
@martext píše:
Holky potrebovala bych poradit. Bydlim v cizine, domu jedeme na 2 tydny, chtela jsem se zeptat, jestli mi gynekolog hned pri prvni navsteve muze telisko zavest, nebo je treba delat nejake vysetreni? A po jak dlouhe dobe po zavedeni se to ma zkontrolovat? Vim, ze tu je spousta diskuzi na tohle tema, ale nemam moc casu projizdet a prohledavat, diky za info. A jestli mate zkusenost, ktere je nejlepsi?
No, mám Mirenu a můj gynekolog mi před zavedením dělal cytologii a kontroloval i kvasinky. Pak mě teprve objednal na zavedení, kupovala jsem Mirenu přes něj, dostala jsem slevu.
@martext píše:
@monika32 pri koncici menstruaci?? Ajeje tak to minevyjde.
No určitě při končící menstruaci. nevím zda by to šlo i mimo ni, ale standartně je při konci. Jo a taky před tím dělá moje doktorka cytologii
Jo a prý je nejlepší mirena, ale já odmítám hormony v jakékoli podobě takže mám nehormonální, měla jsem ho i po dceři a byla jsem spokojená ![]()
Těůísko mi dr zaváděla po porodu i bez MS. Pokud tě tlačí čas, lze to i bez té ms, ale doporučuji se už tedˇobjednat, atˇo tobě ví. Citologii mi dr dělá jednou ročně v rámci prevence, na zavedení tělíska to nemá vliv.
Ahojky ja mam mirenu zavedenou a delal mi to pri koncici menstruaci a nebo se to dela tesne po skonceni, ale je to jen kvuli tomu, ze ty cesty jsou lepe pruchozi, takze ti ho urcite zavede i mimo MS. Taky bych mu zavolala dopredu… muj gynekolog je ma normalne v ordinaci a muze je tak zavest hned kdyz si ji nekdo preje…
Zavolej doktorovi a domluv se s nim. Ja uz mela dve a nikdy to nebylo spojeno s menstruaci. Proste jsem si udelala termin a sla.
Souhlasím s holkama, každý doktor si to dělá dle sebe a určitě ti vyhoví když tu budeš jen na 14 dní…nezapomeň že jim jde hlavně o tvoje peníze
jen se tě možná bude ptát na kontrolu…může se prý stát že ti to MS postoupí dolu a nebo budeš mít dlouhý silon a manžela to může lochtat
ale já žádné problémy neměla, takže jsem se na KO vykašlala…dojíždím na gyndu 80km…tak proto jsem tam zbytečně nechtěla
![]()
Omlouvám se zakladatelce. ale chtěla jsme se zeptat, jak to moc bolí to zavádění. už nechci antikoncepci tak přemýšlím o tělísku
@janickamiami silon? ja myslela med
, ja mam med a zalezi jak se to zastrihne noooo. Da se to zkratit vzdy.
@sibi Vrele doporucuju, mas to tam a je vystarano na nekolik let. Nikdy jsem nemela problemy a jsem maximalne spokojena. Prasky nevyhovuji kazdymu a tohle je celkem dobry reseni. A zavadeni jsem citila jen pri prvnim, ale to bylo blbym doktorem.
Holky diky za rady, muj gyndar je sice takovy divny, uz spoustu let jsem ho chtela vymenit, ale nikdy jsem nemela tolik casu si vrizovat kartu nekde jinde, mam ho par metru od baraku, tak snad se snim nejak domluvim.
diky ![]()