Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@sibi trochu nepříjemné a to jsem byla na zavedení bez ms
jinak vetšinou se zavádí 3-4 den ms, jde i bez ms (může více bolet, jde si zajít na předpis pro nějaké vag. globule), vyšetření jen ultrazvuk před a po zavedení, moje má tělíska v ordinaci a kontrala po 14 dnech
@Huffmanka právě jsem o tom slyšela spoustu "hororůů jak to bolí, no doufám že je to doktorem a ten můj je šikovný
@mati píše:
@sibi trochu nepříjemné a to jsem byla na zavedení bez msjinak vetšinou se zavádí 3-4 den ms, jde i bez ms (může více bolet, jde si zajít na předpis pro nějaké vag. globule), vyšetření jen ultrazvuk před a po zavedení, moje má tělíska v ordinaci a kontrala po 14 dnech
a když jsme ještě ms neměla po porodu, tak asi počkám na to ms… se bojím bolesti jak čert kříže
@sibi šak já taky ne, ani se nechtělo chodit do lekarny a pak čekat na zapusobení té globule nebo přijít jindy tak jsme to zkusili a v pohodě - příjemné to není, ale jako bolest bych to nenazvala a po zavedení max. jako při ms než si „sedne“
@sibi Vubec se toho neboj, ja opravdu verim ze je to doktorem, mouj prvni zazitek horor byl, nebudu lhat ale rekla jsem si ze pro to pohodli holt si vytrpim i ten druhej horor a on se zadnej nekonal. Necitila jsem vubec nic a byla jsem za to moc rada. Ta neprijemnost u prvniho byla to ze me doktor tahal za cipek a bylo to jak kdyby mi tahal ven delohu. Ten druhej doktor mel uplne jinej postup a jak rikam… brnkacka. Taky jsem se bala toho vytahovani, ale doktor rekl abych zakaslala a bylo to venku. Drzim palce at to dobre dopadne holky, nemejte z toho strach. Ja mam nehormonalni telisko, tentokrat jen na dva roky, takze me ceka zanedloho vymena, ale uz se nebojim.
@Huffmanka chtěla bych taky nehormonální…kašlu už na hormony, cítím se bez nich lépe
OBNOVUJI DISKUZI
S doktorem jsem konzultovala další antikoncepci a rozhodla se pro nehormonální tělísko. Zavádí ho prý 4-5 dne MS. Už jsem se těšila, že si pro něho tento týden půjdu, ale bohužel MS se maličko zpozdila a 4-5 den mi vychází na víkend… Myslíte, že mu mám i přes to zavolat? Může se zavádět třeba i 3tí den?? (i když je mi to teda trochu proti srsti- ms bude asi ještě dosti silná) ![]()
Nebo to mám vydržet až do příštího měsíce???
![]()
Klidně bych zavolala a šla
To že máš MS neřeš, jsou to přece současně porodníci a tam je té krve o dost víc
ono se to právě dělá při MS, že je čípek otevřený a je to méně nepříjemné. Mně tedy tělísko zaváděl mimo MS, ale byla jsem 2 měsíce po porodu, takže čekat na MS nemělo cenu ![]()