Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ka2ka píše:jen tak mimochodem miniinterupce je DO 8tt a ty jsi byla už v 8tt takže to spíš byla už klasická interupce ne?
Cim se presne lisi ty dve metody? A neni to jedno?
@warita mini je prý šetrnější nevím, ale tak když už se tu obnovitelka vytahuje tím že na ní byla tak by alespon měla být přesná ![]()
Já teda pro potraty pochopení mám, ale v tomto případě mi to přijde taky jako hnus.
Evidentně máš chlapa, dítě bylo milence a ty jsi připos. raně šla na potrat, aby tě tvůj chlap nekopl do pr.
A že jsi za půl roku znovu otěhotněla? Hm super, třeba jsi měla štěstí
I když nevím, jestli se to ve tvém případě dá takto nazvat.
![]()
Přesně, chápu pokud jde 15 letá holka nebo naopak ženská 35+ co to dítě už fakt nechce a nečekala. Ale jít a za půl roku otěhotnět znovu je mimo.
Hmm, ano, pusobi to ponekud chladne. Hlavne je zvlastni ten dodatek, ze jedno dite nechce, ale za pul roku dalsi uz ano. Chudak to prvni.
@warita píše:
Hmm, ano, pusobi to ponekud chladne. Hlavne je zvlastni ten dodatek, ze jedno dite nechce, ale za pul roku dalsi uz ano. Chudak to prvni.
jo, tohle mě ale taky docela zarazilo.
Řekla bych, že je to každého věc. Nikdy člověk neví do jaké se dostane situace.
@warita píše:
Cim se presne lisi ty dve metody? A neni to jedno?
mini se dělá vakuově, plod se v podstatě odsaje. Klasická se provádí kyretou včetně roztrhání plodu ![]()
@rozmaryna1234 píše: Řekla bych, že je to každého věc. Nikdy člověk neví do jaké se dostane situace.
Aby se baba dostala do takové situace, tak to musí být extra rádodajka. A ještě ke všemu rádodajka, která má v hlavě seno, když se neumí ani chránit. ![]()
Ano, je to každého věc, ale chlubit se ve veřejné diskuzi tím, že jde na potrat a za půl roku si dítě pořídí…
Jaký asi tak může mít vztah s otcem dítěte? Buď s ním byla v době prvního otěhotnění s milencem a podváděla ho a tudíž jejich vztah v nějakém směru nefungoval. Nebo s ním začla až po potratu a do půl roku s ním otěhotněla…
No ale koukám, že příspěvek už znovuzakladatelka raději smazala ![]()
@Lenicka111111 píše: .Příspěvek upraven 26.09.16 v 13:47
Ale copak? Stydíš se za sebe? No, nedivím se ti
![]()
Ahoj, můžu se zeptat jestli je miniiterrupce vždy s uspáním a intubací nebo zle i v lokální anestezii? Popř. dostal někdo potrstovou pilulku když měl pred par lety císaře? Děkuji za odpovědi k dotazu.
Dříve se miniinterrupce dělaly ambulantně v místním znecitlivění. Protože některé ženy přesto měly bolesti, dělají se dnes u nás v celkové anestézii, to ovšem dobu pobytu v nemocnici prodlužuje až na půl dne. Je otázka, zda je použití pilulek výhodnější, vyžaduje to také několik návštěv lékaře, kompletní potrat trvá déle, nemusí proběhnout úplně a potom je nutný klasický zásah.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.