Miniinterupce - co obnáší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.3.22 10:09

Ahoj. Myslíte, že je při nedostatku financí rozumné jít na miniinterupci, než abysme živořili? Myslela sem, že to bude zodpovědný, když už se to stalo, ale všichni z okolí do mě jedou věci typu, že si to mám nechat, že chci zabít dítě. Dokonce i můj obvodak mi řekl, že mě nepošle na krev ani mě nevyšetří (před narkozou), protože je proti potratům. Řekl mi, že už nebudu mít nikdy děti, jestli tam půjdu atd. Vůbec nevím, co mám dělat a všichni do mě jedou ze všech stran.. A taky by mě zajímalo, jestli když je člověk mladší, jestli je to pro něj větší riziko, nebo jestli na věku nezáleží. Děkuji za rady.. Nemám už moc času..

• Citovat
  • Upravit
77042
4.3.22 10:31
@Anonymní píše:
Ahoj. Myslíte, že je při nedostatku financí rozumné jít na miniinterupci, než abysme živořili? Myslela sem, že to bude zodpovědný, když už se to stalo, ale všichni z okolí do mě jedou věci typu, že si to mám nechat, že chci zabít dítě. Dokonce i můj obvodak mi řekl, že mě nepošle na krev ani mě nevyšetří (před narkozou), protože je proti potratům. Řekl mi, že už nebudu mít nikdy děti, jestli tam půjdu atd. Vůbec nevím, co mám dělat a všichni do mě jedou ze všech stran.. A taky by mě zajímalo, jestli když je člověk mladší, jestli je to pro něj větší riziko, nebo jestli na věku nezáleží. Děkuji za rady.. Nemám už moc času..

rozhodně je to rozumnější, než živořit v bídě s dítětem - toho obvodáka bych někam nahlásila, Lékařská komora asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
4.3.22 10:42

Jsi zodpovědná. Obecně moc potraty nepodporuju, ale jsou situace, kdy je interrupce nejlepší řešení.
Je 21. století, a my ženy máme právo volby. Pokud tedy nežijeme zrovna v Polsku :cert:
Držím palce, ať to moc nebolí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
4.3.22 11:09
@Anonymní píše:
Ahoj. Myslíte, že je při nedostatku financí rozumné jít na miniinterupci, než abysme živořili? Myslela sem, že to bude zodpovědný, když už se to stalo, ale všichni z okolí do mě jedou věci typu, že si to mám nechat, že chci zabít dítě. Dokonce i můj obvodak mi řekl, že mě nepošle na krev ani mě nevyšetří (před narkozou), protože je proti potratům. Řekl mi, že už nebudu mít nikdy děti, jestli tam půjdu atd. Vůbec nevím, co mám dělat a všichni do mě jedou ze všech stran.. A taky by mě zajímalo, jestli když je člověk mladší, jestli je to pro něj větší riziko, nebo jestli na věku nezáleží. Děkuji za rady.. Nemám už moc času..

všechny tyhle pro-life - forced-pregnancy/birth magory to dítě zajímá jen před narozením, pak křičí, že ses neměla nechat „zbouchnout“
praktika vyměnit, nic mu do toho není
budou ti ty kritici finančně pomáhat? Budou ti hlídat děti, když půjdeš do práce?
Miniinterrupce je řádově menší riziko než těhotenství a porod. Mimochodem, zrovna tihle ty rizika potratu zveličují. (pozor, nepíšu, že se na to má chodit, jak na nehty! Je to závažné rozhodnutí, ale je jen tvoje a pak otce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
4.3.22 14:18

Nevšímej si hloupých názorů zfanatizovaných klerikálů a jejich ideologie. Interrupce není žádný ďábelský vynález, jak to oni líčí, ale zákrok, kterým selhání antikoncepce řeší vdané matky několika dětí i mladá děvčata na celém světě už od pradávna. Je jasné, že je to citlivá věc a není to nic radostného ani příjemného, ale bylo by ponižující, kdyby o tom, kdy a kolik budeš mít dětí, rozhodoval nezodpovědný partner nebo třeba roztržený kondom. Neplodnosti se bát nemusíš, je to bezpečný zákrok. který Ti umožní, abys měla děti jen tehdy, když je uživíš. Je řada žen, které znovu otěhotněly i po mnoha opakovaných interrupcích. Vyřeš věc jako zkušená žena. Na nic nečekej a obrať se na jiného lékaře nebo přímo na nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
4.3.22 15:25

Obvodakovi to do toho vubec nic neni, nema pravo ti svuj nazot vnucovat. Kez bychom meli pravo jako ve Svedsku, kde neexistuje, ze by zdravotni personal mohl neco odmitnout, protoze je to proti jejich presvedceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
4.3.22 16:09

@Lemrucha Tak zas netvrd, ze se nemusi bat, urcite riziko tam je, ano neni velké, ale zrovna muze mit tu smulu a byt to male procento, u koho to tu neplodnost zpusobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
4.3.22 16:12

@Lemrucha
Já tě snad nevídám jinde než v potratových diskuzích, stále s těmi stejnými komentáři. To je nějaký fetiš nebo jak? :think:

Vyřeš věc jako zkušená žena.
8o :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie