Miniinterupce - co obnáší?

358
2.2.13 08:26

miniinterupce jít či nejít

Ahoj holky, je tu někdo kdo byl na miniintrupci? moje kamarádka je ted v takové situaci, že zvažuje, zda jít nebo ne, je mi jí líto, co to vše obnáší miniinterupce? může pak mít ještě děti a po jaké době? co ještě to má za rizika? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
2.2.13 08:38

Tak další těhotenství může mít ihned. Je tam klasicky šestinedělí. Dělají to pod narkozou, přes čípek strčí trubičku a embryo odsají. Ale taky může samozřejmě dojít ke komplikacím a může se stát, že již děti mít nebude moci. Ale komplikace nejsou tak časté. Ale fakt by to mělo být až to nejzažší rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
2.2.13 08:40

Moje kamaradka na ni byla, ale pak se z toho psychicky zhroutila. dalsi dite mela za 2roky no spis teda deti-dvojcata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
2.2.13 08:54

Ježiši to je hrozný, jakto, že se z toho psychicky zhroutila? jako, že jí to mrzelo, že na ni šla? že by miminko si raději nechala? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
2.2.13 08:59

Ja na ni byla, byla jsem mlada a nijak jsem se z toho nehroutila. Zdravotni riziko tam je, holt clovek si musi vybrat.
Za par hodin je hotovo a muzes jit domu, jen mas opici po narkoze a mirne bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
2.2.13 09:14

No pokud vaha, tak ji potom dobre nebude. Miniinterupce je odsati embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
2.2.13 09:38

Trochu nechápu dotaz „za jak dlouho poté může mít další dítě“. Teď ho mít nechce/nemůže, ale za měsíc nebo dva by to už šlo?

Technicky miniinterupce obnáší nějaké malé předoperační vyšetření (myslím, že srážlivost a ekg), jednodenní hospitalizaci, odsátí embrya vakuovkou, zaplacení výkonu.

Rizika poškození jejího organismu jí přesně vysvětlí gynekolog. Pravděpodobně jí už nevysvětlí, že další rizika jsou na úrovni její psychiky, její duše. Některým ženám to je úplně jedno, viz výše např. pikola. Jiné si nesou bolest ze zmařeného života dlouhé roky poté, mohou mít úzkosti, deprese… nebo se to může projevit v rovině, kterou si primárně ani nespojí s tímto zákrokem kdysi v minulosti, ale důsledkem může být i nemožnost počít další dítě - ne proto, že by byl nějaký somatický problém, ale proto, že si to vnitřně nedovolí jako trest. A tak dál.

V podstatě, když se tak nad tím zamyslím, tak ty psychické devastační důsledky interupce jsou zřejmě mnohem závažnější než ty tělesné.

Na kamarádčině místě bych opravdu hodně zvažovala, jestli je její situace natolik zoufalá, že to dítě nemůže přivést na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.13 09:39

Já na ni taky byla, nastoupila jsem do nemocnice ráno, odpo jsem šla domů a druhý den jsem se už v pohodě starala o děti, jen jsem slabě krvácela.

• Citovat
  • Upravit
7240
2.2.13 09:39

Každopádně čím dřív půjde, tím lépe, tím menší je riziko možných komplikací.
Otěhotnět může klidně hned.
Nebolí to, snad jen uspávací injekce štípne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
heb
124
2.2.13 09:48

A v jaké je situaci? Jestli děti mít výhledově chce, nemohla by si nechat tohle, když už ho čeká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
2.2.13 10:05
@kasandra7 píše:
Ahoj holky, je tu někdo kdo byl na miniintrupci? moje kamarádka je ted v takové situaci, že zvažuje, zda jít nebo ne, je mi jí líto, co to vše obnáší miniinterupce? může pak mít ještě děti a po jaké době? co ještě to má za rizika? Děkuji

ahoj, ptáš se jít či nejít. Můj názor je ten, že nejít na potrat.
Klidně, ať mi tu zase někdo sprostě nadává, ale je to zabití dítěte. A za tím si stojím. Určitě se to dá nějak zvládnout, zkus kamarádku podpořit. At toho, že by šla na potrat nelituje.
Hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
2.2.13 10:06

AŽ KDYBY TO NECHALA DOJÍT DALEKO TAK UŽ JE PO MINIINTERUPCI ještě kyretáž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
2.2.13 10:14

Proc se ptas po jake dobe muze mit deti? ted se ji to nehodi a za dva mesice se rozmysli a bude chtit deti? nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
2.2.13 10:18

Tak já toteda shrnu, co všechno asi očekávat: žádost u gynekologa cca 900,–, krevní obraz o obvoďáka plus předoperační vyšetření 350,–, pak natočení EKG a někdy i rentgen plic. pak s tím vším dojít do centra kde se to robí, tam zacvakat výkon- předem!!! (cca 2-3.000,–) lehneš si na pokoj, pak tě odvezou, uspí, vysají, 2 hodiny si poležíš a potěch 2 hoďkách když je vše OK tě pustí domů.

Ovšem psychické následky si ponese každá žena sama za sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
2.2.13 10:19

Ahoj, já na miniinterupci byla, je to už sice nějaký ten rok ale pamatuju si to moc dobře. Ráno jsem přišla, vyplnila papíry, pak jsem se šla převlíknout, uspali mně a porvedli zákrok, po probuzeni a zpamatování jsem šla domů. Byla tam i paní, kterou odvezly do nemocnice, nebylo ji dobře ale to spíš z toho uspání a těch léku! Jinak já jsem po zákroku žádné problémy nemělo, jen ta psychika! Za necelé 2 roky jsem otěhotněla znovu, úplně v pohodě! Ale teď bych už na tento zákrok nešla. Vše se dá vyřešit. Aby tvoje kamarádka nelitovala, nikomu nic nepřeju ale nikdy nevíš co se stane a miminko už pak nemusí mít! Pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty