Minimální částka na měsíc

1540
3.10.23 00:20

Minimální částka na měsíc

Ahoj, jen takový dotaz, diskuzní téma. Za kolik se podle vás dá pěkně vyzit? Neberu teď nájem, pojistky apod, ale čistě jen jídlo, nákupy, nějaký ten výlet, učebnice… Modelová rodina dva dospělí, predskolak a batole, bez zdravotních omezení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3121
3.10.23 00:41
@lalaláček píše:
Ahoj, jen takový dotaz, diskuzní téma. Za kolik se podle vás dá pěkně vyzit? Neberu teď nájem, pojistky apod, ale čistě jen jídlo, nákupy, nějaký ten výlet, učebnice… Modelová rodina dva dospělí, predskolak a batole, bez zdravotních omezení

Řekla bych tak 20 000,–-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
3.10.23 01:17
@lalaláček píše:

a proc ne najem a pojistky… to k zivotu nepatri? nemodelova rodina mama + 2 deti ZS = sakumprdum 60-80tis. v zavislosti, jake je rocni obdobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 05:06

To je hrozně individuální. My si vedeme kompletní výdaje, takže mám přehled o každé koruně. Jsme dva dospělí plus dvě školkové děti. Bydlíme v Praze ve vlastním bytě bez hypo. A náklady jsou cca 45k za měsíc. Když započítám vše (opravy, dovolené, všechny mimořádné výdaje), měsíčně to vychází přes 60k.

• Citovat
  • Upravit
20906
3.10.23 05:19
@lalaláček píše:

Tak jelikož u vás evidentně nemáš žádný přehled, tak tím bych začal. Přesnou evidencí utracených peněz. Pak ti aspoň to porovnávání k něčemu bude.

Já bych řekl, že se dá vejít do 20-25 v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7473
3.10.23 06:54
@Pajka2020 píše: Řekla bych tak 20 000,–-

tak z 20tis se bude dát vyžít ve čtyřech ale nebude to podle mě na nějaké vyskakování… pokud tím zakladatelka myslí jídlo, drogerií, oblečení, obutí, jak říká učebnice (to nevím to se platí tak v záři a u základní školy to nejsou žádné velké sumy), a pak nějaký benzín do auta, ty výlety… nevím nevím zda 20tis je nějaká super částka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7473
3.10.23 06:58
@lalaláček píše:

Za mě na jídlo a drogerií tak 15-17 (včetně plín) ale jde to i za 11-12 s větším šetřením
oblečení, obutí 3000 ale půjde i za 1000 měsíčně průměrně
benzín když beru jen výlety, nákup 3000… zase nemám tak max. jedna nádrž za 1200
a takové ty výlety, kafe, učebnice, nějaká lékarna… 8000… i tady to půjde dát do 4000Kč průměrně…

takže min. jde to dát na 20tis když budu šetřit… nebo kolem 30ti tisíc když chci žít a ne tolik hledět na ceny… a více si dopřát… ale můžeme to dostat i na 50tis měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 07:06

Vedu si podrobné účetnictví, každý výdaj i příjem…A za letošní rok jsem na průměrné útratě 34 tis. (z „mého“ účtu jdou veškeré platby za "rodinu"", kromě energii a výdajů kolem domu). Dvě děti (školkové, batole) a pes…Mám pocit, že si nijak nevyskakujeme, auto jedno, restaurace hoodně vyjimečně, nákupy téměř výhradně z akcí atd., fakt dost přemýšlím nad tím, co pořídím…docela teda dost výletujeme a nejsem moc bazarková (tam by to šlo stáhnout…). Ale hospodařit s menší částkou si moc představit nedokážu…

• Citovat
  • Upravit
7473
3.10.23 07:09
@Anonymní píše:
Vedu si podrobné účetnictví, každý výdaj i příjem…A za letošní rok jsem na průměrné útratě 34 tis. (z „mého“ účtu jdou veškeré platby za "rodinu"", kromě energii a výdajů kolem domu). Dvě děti (školkové, batole) a pes…Mám pocit, že si nijak nevyskakujeme, auto jedno, restaurace hoodně vyjimečně, nákupy téměř výhradně z akcí atd., fakt dost přemýšlím nad tím, co pořídím…docela teda dost výletujeme a nejsem moc bazarková (tam by to šlo stáhnout…). Ale hospodařit s menší částkou si moc představit nedokážu…

v tom je i pojistky, mobily atd.. nebo jen fakt jídlo, drogerka, benzín, výlety, školní potřeby, oblečení, obutí…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
3.10.23 07:22

Já celkem přehled mám, i když tedy ne o každé koruně. Je to právě něco přes těch 20. Spíš mě zajímalo, jaká částka je podle lidí vůbec reálná k žití. Proto jsem právě nezahrnula nájem apod, protože to je opravdu všude jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 07:23
@KKK85 píše:
v tom je i pojistky, mobily atd.. nebo jen fakt jídlo, drogerka, benzín, výlety, školní potřeby, oblečení, obutí…?

I pojistky, mobily…Jak píšu, z „manželova“ účtu jdou jen energie a věci kolem domu…Aby bylo jasno, hospodaříme společně, ale já mám platby a nákupy „pod palcem“…

• Citovat
  • Upravit
7473
3.10.23 07:35
@Anonymní píše:
I pojistky, mobily…Jak píšu, z „manželova“ účtu jdou jen energie a věci kolem domu…Aby bylo jasno, hospodaříme společně, ale já mám platby a nákupy „pod palcem“…

tak to jste šikovni. My tedy utratíme o dost více :( ale chtěla bych to snížít… My bez pojistek, mobilu a všech povinných plateb utratíme tak 35-40tis každý měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.10.23 07:59

Jenom jídlo a školní sešity a učebnice pro dva dospělí a dvě děti školou povinné, tak 25 tisíc. Pak se ještě ptáš na položku výlety - to vůbec nejde říct, protože kolikrát výlety v měsíci? Kam? Jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.10.23 08:03

Nás je teda víc. Kdybych opravdu nepočítala splátku na barák 10,5 tisíce, poplatek za elektriku, vodu, plyn nemáme vůbec, pojistky různé, platba stravného ve škole, telefony - tarify, poplatek za televizi. Což jsme kolem 25 tis., jen to fikne. Když tohle nebudu počítat.

Tak jen za jídlo a drogerii 20 tisíc pro všech pět a jídlo pro psa a dva kocoury. Ale běžně kupuji základní potraviny a umím je zpracovat. Nemám ráda polotovary. Asi to jde srazit. Když budu chtít, tak prostě vždy ušetřím na tom jídle. Např. nepůjdu do města, kde nechám za tortily pro 5 lidí 600,–. Ale koupím kuřecí maso, zeleninu a placky buď vyrobím nebo koupím. A jsem minimálně na polovině, co bych nechala ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.10.23 08:05
@Kelsey píše:
Nás je teda víc. Kdybych opravdu nepočítala splátku na barák 10,5 tisíce, poplatek za elektriku, vodu, plyn nemáme vůbec, pojistky různé, platba stravného ve škole, telefony - tarify, poplatek za televizi. Což jsme kolem 25 tis., jen to fikne. Když tohle nebudu počítat.Tak jen za jídlo a drogerii 20 tisíc pro všech pět a jídlo pro psa a dva kocoury. Ale běžně kupuji základní potraviny a umím je zpracovat. Nemám ráda polotovary. Asi to jde srazit. Když budu chtít, tak prostě vždy ušetřím na tom jídle. Např. nepůjdu do města, kde nechám za tortily pro 5 lidí 600,–. Ale koupím kuřecí maso, zeleninu a placky buď vyrobím nebo koupím. A jsem minimálně na polovině, co bych nechala ve městě.

4 tisíce na jednoho za jídlo. To mi přijde málo. A ještě v tom je drogerie. Nespletla ses?

A dokonce i zvířata. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová